COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Monday, May 18, 2009

Tetiba Jadi Isteri Mithali


hari nie entah naper mood aku baik giler... rajin tak bertempat.. tetiba jer terasa nak jadik isteri mithali... dah lama dah aku tak buat camnie.. kalau hari keje.. jgn harap lar nak makan kat umah.. jawabnyer memang makan luar jek! sib baik lar aku dpt hubby bay-bee ku yg sememangnyer tak cerewet & amat2 memahami keadaan isterinyer ini... dia paham yg isterinye nie banyak tanggungjawab!

mana tak nyer dlm seminggu 2-3 kali lepas balik keje, aku mesti kene singgah umah ayahanda sbb nak tengok2 kan keadaan dia kat umah tuh... al-maklum lar lepas arwah mak dah pegi, sapa lagi yg ade pun nak tengok2 kan dia... dia pun dah sorang... tak per lar.. dah memang tanggungjawab.. aku harus lakukan walaupun kengkadang tuh rasa letih giler.. sbb kalau dah balik dari office sampai umah pun dah dekat kol 5:30 ptg.. then, tengok2 kan ayahanda kat umah tu, gedebak gedebuk dah almost maghrib... so, mana nyer nak kedapur.. tak der maknenye! tuh yg main makan luar jer tuh... alhamdullilah... Thanks Bay-Bee for ur understanding.. without U, I don't know how to run my life!!

Soooo.. hari nie aku balik awal sikit.. sbb bos tak dak kat offic
e... tapi yg penting aku completed aku punyer 8 hours of working hour kann.. tu yg penting pun! entah naper, tetiba jek rasa cam nak masak tuk suami terchinta ku hari nie... ayahanda punyer umah esok baru aku jengah.. tapi since aku masak nie, apa saja lauk yg aku masak biasanyer akan aku pos kan ke umah ayahanda tuk dia makan..

so, tadi before balik umah, aku singgah kedai dulu, sbb bahan2 nak memasak tak dak pun kat umah aku pun....
So aku beli udang 30 ekor, sotong 8 ekor... sayur2 sikit... apa yg aku masakkan tuk hubby bay-bee ku tadi? moh le kite jenggah aku jadik Chef @ Home!




yee.. aku masak Tom Yam Seafood! pedassssss.... itu requirement yg penting dari hubby ku.. kalau tak pedas... kurang selera lar dia nanti... sorry yek.. gambar aku selalu nyer dari dlm periuk jek! huhuhu.. sbb belum nak dihidangkan lagi coz hubby lom balik keje pun lagi nie.. lagi pun aku tak rajin cam Deyna... biler dah siap masak, siap buat hiasan lagi biler amik gambar ... hehehehee.... aku nie jek yg malas yg benorrnyer.... nak cepat jek amik gambar... so teruuuss jek capture from da periuk!! hik.. hik...

keh lar... aku nak gie mandi nie.... nak wangi2 kan diri ku yg dah bachin nie.... sbb dah berbau seafood satu badan dah aku nie haa... jap lagi hubby bay-bee nak balik dah... kang dia tengok aku masih camnie.. mau turn turtle lak dia nanti.... bak arwah mak aku kata... macam mat sang kelembar!!! hehehehe... Keh larr... Daaaaaaaaaaaa.........

8 comments:

Deqna said...

nampaknya ko lebih mithali dari aku. Aku time weekdays memang tak pernah masak, kecuali goreng telur ajer... tomyam ko memang nampak sedap...... pedas tu yg penting...

tapi yg tak larat tu.. ko siap kira udang ko 30 ekor...hahaha memang gigih lah ko nie..

HasraRazali said...

hehe...kelaakar ler tang deqna ckp kira udang tu...hasra pn kalau beli udang...tak tersedar, terkira brp ekor..kui kui kui..

Aduhh lapo la, Neena...:-)

NeenaAnuar said...

Degna:
tulah aku kira udang tu 30 ekor sebenarnye untuk 30 hari, so senang tak yah masak tuk sebulan....itu baru udang yg aku kira belum lagi lobak, cendawan, kobis pun aku kira gak tau...kih..kih..kih

NeenaAnuar said...

Hasra:
tulah memang kelakar, siap laki nina tertonggeng-tonggeng gelak kat sini tau!

hubby nina cakap tu belum buat kenduri lagi, tah berapa banyak udang nina nak kena kira, mau pengsan terus masuk hospital sebab kira udang banyak sangat..kih..kih...kih

alar... ciannye... kalau dekat leh nina post sikit kat hasra!

Balqies Arafia said...

TOM YAMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

NeenaAnuar said...

Balqies:
yeezzzzerrrrrrrrrrrrr........... :D

Suki Cida said...

wahhhhh sedapnya... sekarang cida pun try masak kat umah... sedap tak sedap ku suruh zamani makan jugak!!!! ahak! ni gara2 tengok deqna yang kerap masak buatkan nak terfolo-folo... ni neena pulak... apa kata kongsi resepi... ahak! boleh la buat sekali... nampak sodap!!!! wahhh terliuq suda!

NeenaAnuar said...

Suki Cida:
haa.. ok betol tuh... teruskan memasak! then zamani leh jadik jurinyer... wahhh .. juri gituh... kalau dia makan banyak tuh.. maknaye sodap lah tuh...

menu nyer senang jeee.. main campak2 jer dlm periuk! neena stok express jer cida... beli tomyam paste... rebus jer air dlm periuk, masukkan seafood, biar dia didih, then... masukkan paste tomyam tuh, campak jerrr serai 2-3 batang, bawang besar sikit, carrot, kobis bunga, cendawan & daun limau purut.. bubuh garam & gula secukup rasa... then, siap tuk dihidang tuk suami terchinta! wahhh gituh!!

tapiiii.. yg paling penting, jgn lupa kire udang yek! kihh.. kih.. kihhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails