COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, May 27, 2009

Tak Ku Sangka!

waktu aku create entry nie ... aku memang dah siap nak bertolak tuk percutian yg aku memang tak sangka aku akan pergi satu hari nanti... sempat lagi tu dok berblogging... huhuhu...

actually aku nak citer sikit pasai PD yg aku tak abis lagi citer malam tadi.... coz dah ngantok gilerzzz kol 3 pagi lak pulak baru tido kann.. so aku sambung lar sikit skg nie.. like macam deyna ckp larrrr... nanti biler dah balik dari maldvies... citer PD dah tak HOTT!!!!

on da way back from PD hari tu.. aku mati2 nak singgah kat sini...



LGM = Lembaga Getah Malaysia



tempat nie tak jauh dari resort BNM yg kiteor duduk tuu... tempat nie amat2 nostalgia buat aku OK!! aku memang sebak giler biler sampai kat sini....


Eleeekk!!!! Tempat nie dah totally change!! what a surprise for me!


apa yg membuatkan tempat nie penuh makna buat aku?? actually nie lar tempat pertama aku mengenali apa itu Port Dickson... waktu kecik2 dulu biler cuti sekolah jeee.. kat sini lar my dad & arwah mak aku akan bawak kiteorg sumer 1 whole family gie bercuti.... My parents keje kat LGM... aku adelah org yg paling excited biler my parents told me that we're going to PD... BUT dulu tempat nie lain.... building nie dah re-built... aku pun terperanjat sbb tengah dah berubah giler... dulu nyer bangunan just like a hotel bodo2 jek... like rumah flat 3 tingkat. but now dah cantik larr.... aku memang sayuuu sgt biler ade kat sini hari tuu.. coz bnyk sgt meninggalkan kenangan manis bersama family aku waktu aku kecik2 dulu... especially with my beloved mummy.... mana tak nyer... dari aku umur 5 thn sampai aku umur 15 tahun ... ni je lar tempat percutian aku setiap kali school holidays...


this way to da beach... this road pun dah berubah.. dulu it just a bush walk!




dulu kalau aku jalan kat sini.. teruja sgttttt... sbb tak sabar nak jumpa & tengok beach!



haa.. tu dia beach nyer.. biler sampai kat sini dulu waktu kecik.. memang dah melompat2 tak sabar jer nak terjun ke laut tuuu.....



pokok yg penuh ngan nostalgia jugak... aku tak sangka pokok nie ade lagi.. coz kat sini lar family kiteorg akan duduk dan berkelah....


nie lar pantai yg menjadi saksi perkelahan kami satu family... wahhhh ayat... saddisss giler.... tapi air surut lar tak berapa nak cantiks!


lepas dah emo2 sikit tengok resort tadi tuuu.. we all singgah jap kat teluk kemang... saja jejalan..


pastu.... jumpa lak org buat sketch potrait nie.... sooo apa lagii....


aku terjebak sbb tengok dia lukis tang mata tuuuu.. it soooo real!




aksi si artis lar konon!



dah siap punnnn....


deyna pun terjebak sama... hehehehe... I likeeeee!!!!



nie lar pelukis potrait tuuuu.. TQ Bro!!

5 comments:

Suki Cida said...

wahhhh ada lagi pokok tu? seronokkan... mmg la sbb diorg nak tarik perhatian kenalah renovate sikit... mesti seronokkan dulu berkelah sama2 family... tak pa nanti kalau ada family sendiri, jangan lupa bawak diorg jalan2

Superstar said...

wah! cantik potret tu!! brp RM? lama tak duduk nak tunggu dia lukis tu?

HasraRazali said...

Lawan rambut ngn pelukis, nmpak? hehehe...

NeenaAnuar said...

Suki:
ha'ah.. tak sangka tol pohon yg rendang itu masih berada disitu... memang best! satu kenangan yg tak leh nak dilupakan waktu bercuti ngan family waktu kecik2 dulu... insyallah aku ku bawa family ku berjalan2 nanti...

Superstar:
cantik kee?? hehehehe.. TQ.. actually bro nie memang pandai lukis gak lar.. I pun tertarik hati nak buat potret tu sbb dia buat lukisan one boy before me... and dia lukis tang mata tu yg mahal tuuu.. cam real jek.. tu yg buat i rasa cam nak buat jek potret tuu.. Harga nyer only RM20 for 15-20 minutes jek.. tak rasa lama pun... nanti kalau suri sampai ke teluk kemang.. gie lar yek kat situ.. bro tu sentiasa ade jek kat situ...

Hasra:
hahahaha.. tapi ternyata rambut dia lagi ganas!!

-NiD's- said...

alalalal......bila baca n3 ni ...tetiba hati saya jugak menjadi sayu ....tekenanag memORi zaman dulu-dulu..kalO dapat unudr masa memang nak kembaLi masa dl..sebab best...

pstt akak POTRAIT tuh memamng smart... chantik laa....abg rambut ketak tuh pandai skecth....

sis...MISS u so Much...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails