COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, May 7, 2009

Akibat Lupa Nama...

Tak tau lar korang dah baca ke belom artikel nie... just wanna share ngan sesapa yg tak terbaca lagi..

SEOUL 6 Mei – Seorang lelaki yang tidak dapat mengeluarkan wang simpanannya kerana dia sudah lupa nama sebenarnya, meninggal dunia dalam kemiskinan.

Lelaki berusia 56 tahun itu mati akibat penyakit kanser pada bulan lepas, meninggalkan 128 juta won (lebih RM360,000) dalam sebuah akaun bank yang dibuka pada awal 1993 dengan menggunakan nama samaran, Na Hae-Dong.

Akaun tersebut dibekukan beberapa bulan kemudian berikutan berkuatkuasanya undang-undang yang mengharamkan akaun bank menggunakan nama samaran, sebagai langkah mencegah rasuah. – AFP

Adoosss... lawak giler lar... camnie nyer org pun ade dlm dunie niH!!!

6 comments:

Deqna said...

Aku tak pernah baca artikel ni, tapi aku baru jer dengar kat berita kat radio pagi tadi. Aduhai sadis sungguh lar..

NeenaAnuar said...

tuh larkan.. memang sadiss... sapa lar agaknyer yg berhak atas duit tuh yer... ermmm...

Suki Cida said...

adehhh bodoh tul! nama leh luper

NeenaAnuar said...

cida... haa.. tuh lar kan.. jadik kite kene sentiasa ingat nama kite tau!! hik.. hik..

BHMB said...

ni apa raa...smpai nama sndiri pun lupa..tu x tau la kalau ada bini..mst lupa gak tu..aahahaha

NeenaAnuar said...

kahhh.. kahhhh.... kahhh.... kalau dah bini lupa...abih lew.... abih bini org sumer dia sapu & dia claim bini dia... amacam?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails