COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, November 28, 2012

Dalam Kenangan ~ Majlis Makan-Makan Bersama Rakan Blogger Sambil Meraikan My Little Tiny Dot!

Biler dah jatoh dlm kategori DALAM KENANGAN.. itu maknenyer cerita nie dah lama giler vaviess kejadiannya! Lama tak lama lahh... majlis makan² nie berlangsung pada 22nd September 2012 yg lalu! sib baik aku masih boleh ingat tarikh kejadian nya! hahaha...

Majlis makan² bersempena apa? sapa yg organize? Kat mana ianya berlangsung?

DSC_4558 copy
Majlis makan² nie berlangsung dekat dewan poolside umah aku... kalau dah kat area umah aku.. of coz lah aku tuan rumah nya!
So majlis nie bersempena apa? Actually majlis nie takde kene mengena ngan apa² pun sebenarnye... yg sebenarrr nya niat asal aku nak buat jamuan hari raya dlm bulan Syawal hari tu... tup² aku kan ke sibuk bukan main tahun nie dlm bulan Syawal.. dengan kenduri kawin ahli keluarga.. dengan balik beraya kat terengganu almost 2 weeks.. dengan memenuhi jemputan hari raya dari kenalan dan saudara mara.. end up sampai abis syawal aku sendiri tak dpt nak buat jamuan hari raya!

Mula² cam dah malas lah nak buat jamuan since dah abis Syawal.. tapi mengenangkan my BFF nak dtg beraya.. then aku pun bincang² laa ngan en.teman.. dah alang² ade member nak datang.. why not panjang kan terus jemputan pada teman² terdekat!  Waktu memula plan nak buat jamuan makan² nie.. aku tak tahu pun yg aku sedang hamil kan our Mawaddah Cinta nie tau!  lepas dah menjemput a few friends for our jamuan makan² nie.. then baru tahu yg aku dah pun preggy for 1 month plus time tuh!  So nak tak nak.. takkan nak cancel all the plan kan.. jemputan dah diberi.. takkan nak tarik balik... rasa cam tak sedap pulak nak batalkan majlis yg dah dirancang!

At last aku ngan en.teman decide utk teruskan jugak majlis makan² nie seperti apa yg dah dirancang! cuma yg berubah dan tak terlaksana adelah plan asal aku nak masak sendiri... tapi bile dah berbadan dua time tuh.. harus lah aku tidak dibenarkan utk melakukan kerja² berat...  So last minit pi order jer food kat luar!

DSC_4559 copy
Satay dari Satay Station.. buah-buahan tu aku beli sendiri.. dan potong sendiri! utk lebih tepat.. en.teman yg potong buah-buahan tu! comey kan.. haha... 

DSC_4561 copy
Sib baik ade Cik Jah! Cik Jah nie memang tukang masak favorite keluarga aku kalau tiap kali nak order food for function jamuan camgini!  So aku order Mee Kari & Me  Hoon Goreng sebagai tambahan kepada Satay tadi!

DSC_4554 copy
My Lovely Candy Buffet in da house yo!
Ok.. ini lah satu-satunya hasil air tangan aku utk jamuan kali nie! hahaha...
Bukan susah pun.. just pi kat Carrefour, then beli jer timbang kati all sweets nie!
Ade lollipop.. ade finger biscuit.. ade SumiJelly.. ade gula-gula FruitPlus.. ade Jelly Candy dan jugak ade Marshmallow!

Actually kat sini patot ade botol Hershey's Coklat yg memang aku sediakan utk dimakan bersama Finger Biscuit dan jugak Marshmallow! Tapi aku kan mak buyungg time nie.. so harapkan en.teman sengsorang utk uruskan segalanya.. sian org tua tu.. kelam kelibutt dia dibuatnya!  end up gambar kurang detail dan lengkap sbb dia sibuk nak layan tetamu.. sibuk nak set up.. sibuk nak tengok dan uruskan itu ini.! Sian laki I tau... hehehe...     

DSC_4560 copy
kat belakang tuh ade kek coklat yg super awesome!  itu lah pencuci mulut yg first sekali licin.. hehehe.. again.. gambar memang asal boleh sbb en.teman buzy. so dia tak mampu nak captured gambar mengikut spesifikasi yg dikehendaki oleh binik gonjeng nya ini!

Ini dia dah dpt amikkan gambar cookie jars aku nie pun dah cukup rahmat dah! kalau dia tak amik langsung hari tu.. mau aku meroyan sampai ke sudah sbb takde gambar creativity ibu mengandung! hahaha... eh btw.. aku rasa kan... Mawaddah Cinta aku adelah girl kotttttt! if not takkan aku suke sgt ngan reben warna pink tu? erkk... kerrr memang aku dasaarrr peminat finkk??? aahh... apa-apa je lah! :p 

DSC_4566 copy
Ok.. tetamu dah agak ramai.. dipersila kan utk menjamu selera dgn hidangan yg tak seberapa!

DSC_4565 copy
Ni sebahagian dari jemputan.. total jemputan telah pun  menjangkau ke angka 40 - 45 org rasanya!

DSC_4562 copy
Mak Buyong preggy baru sebulan.. badan boleh tahan domok.. toncit plak bukan main tinggi! serious toncit tu tak disengajakan.. memang touch org pregnant nie pelik² kekdahnya! hahaha...

DSC_4570 copy
Amboi Bonda Purple.. bukan main tajamm pandangan kat adik Chenta Zetty kite tuh!  dia amik satay ko ker beb? hahaha..

DSC_4572 copy
Amy & Meera & Iyra!  mereka adelah antara tetamu paling awal sampai hari tu.. aku masih bersiap kat umah.. diaorg dh ade kat dewan dah! sorry lah sbb tak sempat nak sambut kedatangan korang hari tu.. tapi sib baik en.teman ade sebagai penganti I kan? hehe.. ok lah tu.. boleh harap laki I tu tau! 

DSC_4573 copy
Adik kesayangan ku.. Chenta Zetty (yg duduk di tengah).. thanks for coming my lovely sister!  really appreciate your effort . sanggup dtg dari jauh semata nak jumpa akak dan jugak tiny dot diketika itu!  

DSC_4574 copy
Cik Puan Ina Dan Cik Puan Za sekeluarga in the house too!

DSC_4580 copy
Mimy yg pakai baju polkadot hitam putih.. Yus Purple yg pakai baju pink tudung hijau ade purple skit di dadanya.. dan Kak Noor yg berbaju purple.. Thanks for coming korang!

DSC_4588 copy
Ni junior sekolah rendah aku.. Dilla Husin namanye! thanks for coming dik!

DSC_4592 copy
Zetty yg chantekk (in purple dress)!  Happy sgt dpt jumpa kamo dear!

DSC_4596 copy
Part of Geng Pelangi.. Dari kiri, Kak Dee.. Kak Raps.. Sis Iyra & Sis Wahida!

DSC_4598 copy
dah dekat lewat petang baru my buddy Deqna (bertudung purple) tiba!  Alhamdulillah.. my fren ni dah pun selamat melahirkan her second daughter pada 1 muharram yg lalu!  nanti nak pi visit dia lah!

DSC_4600 copy
almost full house! #happy!

DSC_4601 copy
suami geng pelangi! macho nachos kesemuanya! terima kasih kerana sudi hadirkan diri sambil menemani para-para isteri kalian ye! :)

DSC_4608 copy
nie keluarga teman seperjuangan dlm bidang photography en.teman! Shah & Ros.. thanks for coming ya! ;)


DSC_4611 copy
Semua org pandang mak buyong.. kenapa kahh???

DSC_4612 copy
ini lah main idea kenapa aku buat kat area swimming pool!

DSC_4614 copy
senang mak budak boleh berjimba ngan tenang hati.. dan anak-anak boleh mandi manda sesukak hati! heheeh...

Ok.. now photo session time!  layannnn............

DSC_4620 copy
Aku bersama Geng Pelangi!

DSC_4626 copy
First time dpt jumpa geng pelangi secara cukup korum! 

DSC_4629 copy
TQ korang semua sbb memeriahkan suasana jamuan makan kat umah I hari tu! korang memang betol-betol pelangi.. happening sgt!

DSC_4635 copy
Actually geng pelangi nie adelah geng rakan blogger Yus Purple!  aku kenal Yus Purple. then dari purple baru lah kenal kawan-kawan dia dari geng pelangi nie!  Oh yg masih tak sempat aku kenalkan.. yg sebelah kiri aku tu Ayu dan sebelah Ayu adelah Kak Elly!

DSC_4639 copy
Ni dah bercampur geng! haha..

DSC_4646 copy
geng ceconit pun nak join sekali! hehehe.. Amani comel sgt kat situ!

DSC_4651 copy
antara tetamu paling awal mintak diri pada hari tu.. Thanks for coming my dear fren.. 


Sebelum pulang.. amik gambar lagi dan lagi.. kali nie ngan member lain pulak.. ade Deyna, Muja, Yanie, Mimi, Awien & Za!


DSC_4680 copy
Hari makin gelap... jom amik gambar kenangan secara beramai-ramai!

DSC_4689 copy
Fayel majuk ngan mama eh?? masyamm muke dia.. hehe..

DSC_4698 copy
Liza my best ex-office mate ever! tQ beb for coming!

DSC_4701 copy
anak Liza siap pakai baju  melayu ko! hahaha.. cool abis! :D

DSC_4708 copy
Co-partner en.teman in photography business!  

DSC_4710 copy
Thanks for coming Bro Najmi!

DSC_4712 copy
My good buddy yg sungguh kuat semangatnya! carry dua baby sekali gus...
dlm kenangan - gambar nie ade 2 babies in their own mother tummy! uhuhu... *touching*

DSC_4716 copy
Deyna, Shah & Baby Marissa.. happy to be with you guys!

DSC_4720 copy
the Hot Mamas!

DSC_4724 copy
Asal boleh kite posing lagi dan lagi! :D
Btw, baju ku dari Najjah Collection.. and tudung from Al-Humaira!
Sungguh aku buzyy.. tak mampu nak posing ngan baju tu secara melaram!

DSC_4729 copy
Machooooooo sgttt!!!!

DSC_4731 copy
Najmi happy sgt bile tahu en.teman bakal bergelar seorang Ayah!

DSC_4732 copy
tengok.. siap buat aksi nak dengar heartbeat baby dlm perot! tapi nak buat kat perot aku tak boleh.. so buat kat perot en.teman la! hahaha... *dlm kenangan*

DSC_4738 copy
With my BFF Za!

DSC_4735 copy
TQ for coming ZaaLee!

DSC_4742 copy
Another BFF.. TQ Wien for coming with baby Khalis! Baba Rudy keje.. so mommy dtg berdua je ngan baby!

DSC_4744 copy
Last guest check out from our dining hall! 

Korang yg sudi hadir.. terima kasih banyak banyak kami NeenaAnuar ucapkan!  harap maaf kalau terdapat sebarang kekurangan sepanjang majlis berlangsung! serious kami sgt happy dpt jumpa korang semua dan sgt terharu dgn kehadiran korang semua!  especially bile korang semua pun baru dpt tahu yg I'm pregnant during that time.. korang semua sama-sama berkongsi rasa dengan kami berdua diketika itu!  

Banyakk sungguh scene peluk memeluk that day! owhh .. such a sweet memories.. insyallah akan aku kenang sampai bile-bile!  and this will be part of our Mawaddah Cinta punye kenangan terindah! :)



8 comments:

Anum said...

syoknya

Siti Shuhadah said...

waaa...bestnye u olllsss... jeles k...hihihihi...

baby khalis..demok2..geram...

Reflisia said...

Wahhh..happening nya! =)
Suka Like ...

mrs chenta said...

sebak pula bila ingat time ni.... im the one yg sgt excited for the baby shower party...teringat lagi masa usap2 perut.... mawaddah tunggu ibu di syurga ya... i love u kakak.i loveeeeee u!!!

InaAchik said...

cerita raya puasa muncul selepas raya haji, raya deepavali dan seb baik x sempat raya cina. hehehee...

sempat jugak bergambar ngan ibu mawaddah cinta. kite serupaaaaaa... love u my dear friend!

Dee said...

yeay..dah update..xpelah terlambat pun janji ada..hehehe..btw, thx neena & husband for your hospitality...sorry kami sgt2 kecoh aritu..hahaha..tgk pic ni ya rabbi..anak aku..lencun! yup..sweet memories..insyaallah ada rezekimu nanti dik..

*SiRibenMerah said...

wahhh... hampir dua bulan diperam2 citer neh.. ahaksss... thanks atas jemputan.. InsyaAllah, next time ada rezeki utk bersama mawadah cinta..


*thanks neena.. nnt kita dating2 lagi yek*

O'gosh Iskandar said...

bestnya...walaupun dalam kenangan..tapi still yang terindah...anyway, rumah neena cantik la...suka kawasan pool tu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails