COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, November 8, 2012

Al-Humaira Contemporary ~ My Favorite Hijab Collections!

DSC_9470 copy
bile up gambar nie.. ramai yg tanye kat mana aku beli tudung nie!

up lagi gambar... org tanye lagi kat mana aku beli shawl yg gorjess ini!

DSC_0564 copy
walaupun ade antaranya aku dah jawab.. tapi masih ade yg bertanya lagi dan lagi.. kat mana aku beli my favorite shawl nie.. pasal pebret lah aku borong macam² color! hehe...

OK.. meh sini aku nak bagi tahuuu... shawl² gorjes yg aku pakai nie aku beli dekat butik Al-Humaira Contemporary!  Macam mana aku boleh bertemu jodoh dengan Al-Humaira nie?  semuanya gara² kontrak Abby Abadi sebagai duta Al-Humaira terbatal!  actually duluuu before kes Abby nie, aku memang pernah gak tertengok collection tudung² di FB Butik Al-Humairah nie.. waktu tu aku belum bertudung.. tapi memang dah start saja suke suki look see look see collection² tudung secara online ataupun offline!  and waktu tu memang Abby masih lagi menjadi duta butik nie... but time tu aku tak pulak tertarik pada collection² tudung dari butik Al-Humaira nie!  

maybe time tu aku tengok kebanyakkan collection tudung yg diaorg keluarkan more like printed material yg macam Abby pakai nie!  seriously aku memang kurengg berminat pada tudung yg material ade corak..  at this moment aku memang suke pada hijab in plain material with wonderful color blocks!

Sampai lah pada satu hari tu... kebetulan time tuh memang tengah hot issue Abby dibatalkan kontrak nya sebagai duta Al-Humaira... ramai org share about FanPage Al-Humaira nie kat FB!  so aku pun saja lah gedik pi click kat FB Al-Humaira since citer tu tengah hot.. sekali waktu dok go thru wall FB Al-Humaira, tup² aku terpandang pada satu collection tudung yg baru jer diaorg update dan seriously tudung tu sangattt sangattt menariikk minat aku utk beli tudung tuh!

DSC_9444 copy
This is the shawl yg telah pun menarikkkkk minatt aku sesangat time tu!
Nama tudung nie adelah IVY Hoodie!

DSC_9445 copy
perkara pertama yg membuatkan aku tertarik pada tudung nie adelah kerana color block yg digunakan serta jenis material nya yg kosong tanpa sebarang corak!  Aku ade beli a few colors of this Ivy Hoodie.. Insyallah will share with you guys in other entry yea!  

DSC_3457 copy
Then bile dah dekat² nak raya... Al-Humaira keluar kan pulak shawl jenis LUJA nie! again diaorg main ngan color blocking yg sungguh awesome!  aku pantang skit tengok warna² ceria camgini.. confirm aku jatuh cinta punye! hihi...
Disebabkan aku nie bukan lah seorang pembeli secara online.. maka aku perlu gigih ke Kota Damansara setiap kali aku nak shopping tudung² dari butik Al-Humaira nie!  Dulu Al-Humaira nie takde butik coz diaorg memang start business jual tudung secara online je.. rasanya around Sept 2011 kot diaorg baru bukak butik kat Jalan Cecawi Kota Damansara nun!  Baguss lah if org yg berbusiness secara online nie bukak jugak butik secara di alam nyata.. bukan apa.. perlu jugak cater utk golongan² manusia yg macam aku nie yg memang cukup payah nak beli secara online sbb I'm such a fussy pot pet gonjeng! muahaha.. :p

DSC_9319 copy
nie waktu kunjungan aku ke butik Al-Humaira dlm bulan puasa yg lalu!  Giler full house okk.. nak² pulak time nie shawl Luja baru di release kan... so memang semua org dok terjah butik sbb nak grab the Luja's Collection!

DSC_9321 copy
Suami dan anak² gigih mengiringi si isteri & ibu yg dok havoc menyoping! 

DSC_9322 copy
Nak raya punye penangan.. semua org nak bertudung baru!  

DSC_9328 copy
sampai terduduk duduk demi membuat pilihan terbaik!

DSC_9327 copy
But serious... kalau ko tengok semua collection color yg ade... semua pun ko rasa nak grab!! yes.. aku... aku lah yg merasakan sebegitu! haha... tapi sib baik lah en.teman ade mengiringi sebagai penasihat peribadi yg terbaik sekali.. so dpt lah control hasutan syaiton nirajimm tu skit! :p

DSC_9332 copy
Dah memilih satu hal.. nak membayor plak lagi satu ke hal nya!!  Phewww.. what a longgg que!

DSC_9333 copy
walaupun tension sewaktu membuat pilihan shawl Luja sbb warna semuanya adelah kebabomm... tapi tetap berpuas hati kerana dpt grab a few beautiful colors of LUJA! so give a big grin! :D

Btw, if korang nak tahu berapa harga sehelai tudung Ivy or Luja or apa² jenis tudung dari butik Al-Humaira nie.. sila rajinkan diri ke FanPage Al-Humaira nie utk lihat sendiri berapa harga sehelai tudung ye! jgn nak aku suap kan semua ke mulut korang! aku sekali sekala nak jadik kijammm skittttt... boleh??? haha! :p

Anyway... so far aku memang berpuas hati dengan collections dari Al-Humaira nie!  especially collection Ivy & Lujaa coz aku rasa ianya sangatt menepati citarasa aku dlm berhijab! and oh yaa.. TQ to Abby Abadi jugak sbb secara tak langsung disebabkan conflict antara dia dan Al-Humaira.. tak pasal-pasal aku terjebakkk dan terus lekat dgn Al-Humaira! hehe.. yea.. sometimes bad things can be turn out to another good things for other people rite! :)

DSC_9337 copy
Oh Yeah!!! I'm a regular customer of Al-Humaira! :)

DSC_9495 copy
So, Al-Humaira takmo amik I jadi Duta you ollz plak ke? muahahahahaha..... :p

DSC_0676 copy
Ok.. ramai bebenor yg dah mintak aku buatkan tutorial how to wear this shawl!  Ye lah.. yelah.. demi  korang  kesayangan aku nie... Insyallah nanti aku cuba carik masa utk record kan video tutorial how to lilit membelit shawl Luja nie yer! :) 

12 comments:

mama tisya said...

cantik sesuai ngan neena...

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

salam sis.cantik warna2 tudung tu, seswai ngan sis =)

Siti Shuhadah said...

shu pon beli ivy hoodie kt alhumaira ni..cantik kan kak... hehehe... kita serupa !!!

Sue-Rya Qistina said...

cantik dan sesuai dgn tuan punya badan. always gorgeous! :)

anna alaui said...

tudung n shawl kat humaira mmg cantik2...penah beli jgk..:)

Anum said...

comel sgt sis

Liea said...

suka jugak! customer dema gak ... skang ni banyak kumpul their inner babe.. selesa.. esok ahkak nak beli shawl ni jugak la.. nak pakai kenduri sabtu ni *** sangat mengada hokeh aku ni***, nak copy excatly pn neena yang comel ni pakai.. upload tutorial ini malam boleh? heheheheh

O'gosh Iskandar said...

rasanya x lama lagi dapat la jadi duta tu....

Mimy Hamid said...

peh kedai dia dasat wehh..ramai giler...memula aku ingat ko beli najjah

Biqque said...

i know how much it is :) i knew this shawl masa i pegi parit buntar perak, they told me about humaira yg fofular kat KL. tapi i tak beli la

and guess what? i try lilit2 mcm tudung u ni, JADI!! best sgt! tapi if u buat tuto, it would be great! :)

mrs.ecam said...

alaa neena aku xdek pesbuk la...cane nk g fanpage die...uhuhuhuhuhu...bgtau la rege...n titorial nk lilit shawl ni ko buat la bergambar pliss...vid aku x leh nk open la...uhuhuhuhuhu

GOLD FINGER said...

rasanya sy pun ada masa tu..bersesak2 skali..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails