COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, September 28, 2012

My Gorjes Baju Raya ~ Mangosteen Full Lace Dress By NAJJAH Boutique!

Actually nak sambung citer raya ke lapan sampai sepuluh syawal.. tapi kite simpan lah citer tuh dulu sebab sepanjang 3 hari 2 malam tuh kami pegi bercuti ke sebuah pulau di Terengganu!  gambar² percutian tuh en.teman belum sempat abiskan bubuh cop mohor nya lagi.. so, kite skip jap.. insyallah minggu depan aku sambung balik citer raya aku yg tak tahu bile akan abis sebab banyak gilerrrrr back logss story! uhuhuhuhuhuuuuuuuuuuuuu...............

Ok.. since ramai yg dok email & message aku tanye kat mana aku beli bajuu raya aku tahun nie.. meh sini nak share.. sbb info jgn kedekut.. nanti hidup tak berkat! :p

First, ramai naaaaa yg berkenan ngan baju raya aku di hari pertama nie...

My Mangosteen Full Lace Dress!


Kat mana aku beli baju nie?

DSC_9191 copy
Aku beli kat Butik Najjah yg terletak di Kota Damansara!

DSC_9186 copy
memang menggila gak masuk butik nie sebab collection dress² dia masyallahhhhhh.. cantekkkkkkkknyaaaaaaaaa!!!!

DSC_9183 copy
semua dress yg aku tengok pun aku rasa cam nak beli.. TAPI... bile tengok simbol $$$ ... bawak lah bertendangg ye! :p

DSC_9189 copy
kat butik nie ade collection tudung jugak.. even ade baju² casual ware.. pendek kata memang sgt sesuai utk wanita muslimah bershopping disini! :D

DSC_9197 copy
buat QA/QC dulu before bawak balik!

DSC_9194 copy
Korang kenal tak Farrah Adeeba? ala bekas pengacara TV9 tuuu.. haa.. nie kedai dia lah nie.. dia ber-collaboration with Awin seorang make up artist kalau tak salah aku!

DSC_9205 copy
penuh paper beg tuhh! waimaaaa... bukan satu baju yg aku shopping kat sini OK! dan bukan lah sampai sepuluh helai pun aku shopping kekdahnya! haha.. tapi seriously memang rasa nakk nanges waktu sign bill credit card time tu.. tapi hati dah melonnjakkk tak terkata... aku nak jugak dress dari Najjah nie.. aku nakkkkkkkkk jugakkkk!! aku tak kireeeeeeeee!! aku nakkkkkkk jugakkkkk!!!  Duit boleh carik bak kata en.teman! ahahahaha.. so rasakan bile binik ko shoopping sampai ko rasa cam nak pitammm tengok bill! :p

DSC_9550 copy
Seriously I'm really in LOVE with this Dress!

DSC_9553 copy
Yang paling membuatkan aku jatoh hati adelah kerana warnanya.... Purple will be always my favorite color! 

DSC_9554 copy
aku amik saiz M sbb takmo fit to the body sgt.. 

DSC_9555 copy
dia ade tali reben kat belakang, so boleh adjust ikut keselesaan  waktu memakai.. well.. aku kan pencinta reben jugakkkk! so pendek kata memang pantang nampak bende yg bereben & berwarna purple! :p

DSC_9497 copy
shawl yg gorjes nie aku beli dari butik lain.. nanti will update about it ye! :)

Actually aku beli baju raya aku nie last minit gak lah.. sbb memang since dari bulan puasa lagi aku belum betol² decide nak pakai baju apa... tema warna apa.. so dlm minggu ke dua ramadhan rasanya baru aku pi terjah butik Najjah! on that day memang aku buat rounding habis habisan gak lah... 2-3 butik yg menjual tudung & baju² muslimah abis aku terjah! hehehe..

Aku tak tahu korang perasan ke tak.. actually dress yg aku beli nie sama ngan dress yg Farah AF pakai waktu aku jumpa dia kat Karnival Hijabista 2012 nie! kan Farah pakai dress nie warna dusty green with pink lining! dia time tuh tengah sarat mengandung.. sempoii jerk dress nie boleh fit in kat dia.. Insyallah... nanti aku plak nak cuba.. berjaya tak aku sarung dress aku nie bile perot aku makin maju ke depan! haha...

Waktu kat Karnival Hijabista tu.. memang Najjah ade bukak booth kat situ.. and memang dah ade dah pun dress mangosteen nie.. tapi entah kenapa entah.. aku tak rasa cam nak beli time tuh.. aku just look see look see jeerr.. nak kata berkenanann sgt² tuh tak lah plak! Sampai lah dlm bulan puasa hari tuh... Facebook Najjah ade update collection² dress yg available for hari raya.. so, time tuh lah aku betol² tengok dress² yg available.. tup² memang terpauttt jugak ngan dress warna purple nie! hihi..

DSC_9558 copy
As for en.teman.. baju dia memang tak boleh beli awal selagi aku tak confirm kan aku nak pakai baju apa on  raya pertama.. hihi.. so lepas aku dah beli baju nie.. baru lah terhegeh-hegeh call Pusat Baju Melayu Busana Dendini kat Ampang Park kengkonon nak tempah baju melayu utk en.teman laa.. sekali tak dapekkk sbb diaorg baru jer tutup tempahan! aku terlewat around 2 hari jer.. uhuhu...

DSC_9563 copy
Tapi memang nak menjadik rezeki kami kekdahnya nak beraya warna sedondonn kan.. elok pulakk ade baju melayu berwarna mangosteen ready made kat Busana Dendini! fuhhh.. lega rasanyaaa!  sib baik lah dpt jugak walaupun dpt fesyen cekak musang... actually en.teman tak suke sgt baju melayu jenis cekak musang.. dia lebih suke style baju melayu johor coz lebih selesa katanya!  tapi sekali sekala berubah fesyen apa salahnya kata dia! hehe.. luv you Bee! :D

DSC_9565 copy
Bee.. jom kite pi shopping kat Najjah lagi jom! :p
Orang kata alah membayar menang memakai! ehh.. betol ke ayat aku nie? haha.. apa² je laa.. tapi seriously aku memang jenis yg kalau dah suke.. mahal skit takpe.. coz macam baju nie biasanye tahan lama.. then aku tengok pada material lace dia memang jenis yg lembutt.. and lining dia pun dari jenis kain yg tebal dan sgt selesa bile di pakai.. then bile aku fit in.. aku boleh tahu tailor dia bagus ke tak coz bile aku pakai rasa terletakk dan aku tengok ianya fall nicely on me.. dari situ aku tahu yg tailor dia memang pandai potong dan jahit baju!

So, kalau semuanye elok.. harus lah mahal skit kan?  takkan lah kalau satu² produk tuh cantikk.. elok.. ade kualiti.. takkan lah org nak juaal murah ye tak?  tapi kalau baju takde kualiti.. org jual mahalll nak mammm... haaa.. kes nie memang biasa! aku tak paham sometimes org yg menjual nie.. kalau nak buat untung pun berpada-pada lahhh.. jgn lah sampai nak untung sampai buat pembeli rugi atas produk yg takde kualiti kan?  but kalau produk ko ade kualiti.. org beli mahal pun org puas hati! lagi berkat coz bile customer puas hati... mungkin dia akan sentiasa mendoakan org yg menjual tuh moga makin murah rezekinya... cam aku lah.. aku tak kisah to spend my money a little bit extra.. as long as aku puas hati ngan satu² produk tuh.. lagi pun brg² cam baju nie jenis yg tahan lama.. bukan sekali dua pakai pastu buang!  

Ade yg nak tahu berapa harga dress yg aku beli kat Najjah nie? pegi lah korang carik sendiri kat website Najjah Boutique nie ye! :p

Sebenarnya kan... ade lagi satu dress yg aku beli kat Najjah nie tau... will share with you guys later aligator yea! :D

14 comments:

Aini said...

Ok, tercekik tengok harga die... tapi memang cantik sangat2 dress ni apetah lagi warna pepel kan... fav kite juge =)

Qaseh Suhaida said...

mmg cantek dress tuuu...suka design, warna dan kainnya.

tapi harga dia yg $$$ tak mampu la teman nak beli.

puan.mila said...

ouchhh cantik sgt!!! mesti mahalkan..nma pun butik selebriti :p

Nens Collection said...

cantik sangat21..kene dgn si pemakainyer..;)

SURIA AMANDA said...

ye la..sgt cantik...suka jumpa neena pagi tadi..tp syg x sempat nak snap gambar kan..huhu

eyndayusoff said...

Dah tengok harga...gullppp.... hehe... cantik neena... kena dgn neena... nampak cute... :-)

Biqque said...

love ur dress, AND ur hijab. pls, pls do tutorial for it coz i have not (yet) see others wearing like that :)

♥MAMASYAZA♥ said...

mmg cantik sgt22

Rasp said...

u nie memang gorjes...
pakai apa pun makiiiin gorjes....
and dress yg u pilih tu cantik...

Dee said...

pergh..mmg cantik jubah u tu sis..padan kot dgn harga..

-cinta soFiaSafiya- said...

baju akak ni.sama dengan irma hasmi... td beli majalah harmONi..sekali nampak irma pakai...wahhhhhhh so sweet ngan perot besar dia tuh...

xsabaq tggg perot kaknin membesar...:))

nairaariaa said...

seriusly baju ni sangat sweet dan cantik...terpandang pulak diri sendiri pakai..huu..bile agaknye.poket tak gebu =)

Sue-Rya Qistina said...

huhuhu..ketidakmampuan utk memiliki dress2 semahal gini. ye la, butiknya pun kt KD. huhuhu

Adreefy said...

nak tahu mana akak beli tudung yang dua warna tu. :) hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails