COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, November 27, 2012

Menghadapi Tekanan Perasaan Bile Tiket Air Asia ke BALI Hanya RM122.22!

Air Asia buat hal lagi!!!
Sungguhhh laaaaaaaaa aku menghadapi tekanan perasaan semalam!  sumpahh offer kali nie memang kebabommmmm jugak lah.... rasanya dah lama Air Asia tak buat offer camgini! harga 11 sen nie dah macam almost like a free seat dah kekdahnya!

Yang paling aku tak menahan tengok price tiket utk ke Bali nie!
Serious ini memang offer yg super menggila aaahhhhhh! sepanjang dah 4 kali aku balik ke 'kampung aku' nie.. sekali pun tak pernah lagi aku dpt beli tiket pada harga keBaBomm camgini! paling murah pun rasanya aku dpt beli pada harga All in Fare utk satu kepala for return ticket around RM250++! But this time punye offer leh dpt harga seat @ 11 sen sahaja and after plus taxes gedebak gedebukk harga All in Fare utk satu kepala utk pergi dan balik ke BALi hanyalah RM122.22!!!! hoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!! murahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh nyaaaaaaaaaaaaa!!!! aaarrrgggghhhh.... cobak bilang gi mana gaya nya aku tidak bisa menjadi stresss???? *tangan kat pusat.. mata juling ke atas*

Yg aku geramm sesangatt tuh dia offer lowest fare nie for traveling period around Dec 2012 till March 2013 sahaja! aku plak in between March to May next year, dah ade 2 trips with Air Asia yg sedang menanti aku.. which both trips aku dpt beli tiket pada harga super promo price... alhamdulillah lah.. so tak lah rasa kesal sgt ngan terpaksa melepaskan promotion Air Asia yg 11 sen nie! eeiii.. tapi still tak puas hati.. kalau lah dia offer traveling period utk promo nie after June next year.. confirm aku dah beli tiket ke Bali nie! so dpt lah balik ke 'kampung' buat kali ke 5! muahahaha.... Weeiiiii koranggggggg!!! sesapa yg nak ke Bali.. serious cecepat gi terjah website Air Asia nie utk beli tiket ke Bali.. sumpah aku nak ckp yg flight ke Bali adelah sgt RARE utk dpt harga seat pada harga 11 sen okkkkk!!!!!!!!! so kalau korang tak beli memang adelah super rugiiiiiiiiiii!!!

ko tengok.. harga seat utk ke KK lagi mahal dari ke Bali tau!  KK pun Air Asia offer the lowest fare at RM51.00.. plus taxes = RM77.00 all in fare per way = RM154.00 for return tikets!
Memang kalau dicompare kan antara tiket KK & Bali.. korang akan nampak yg tiket ke Bali lebih murah utk satu kepala walaupun harga tiket all in fare adelah sama i.e. RM77.00... tapi korang kene ingat yg tiket balik dari Bali ke KL belum di add up kat harga tiket nie sbb kalau ke Bali.. airport tax korang kene bayar secara cash waktu dah dekat kat airport nak berlepas pulang ke Malaysia.. so kirenya harga RM122.22 tu masih perlu di add up around RM50 (Rp.150,000) utk airport tax di Bali!  so total harga tiket will be around RM170++... but yet still murah okkk.. kerana harga 11 sen utk seat tu yg perlu difokuskan!  sbb Air Asia selalu nya akan offer pada harga seat!  so kalau nak beli tiket make sure skodeng dan compare kan harga tiket!

Oh LangggggggggKaaaaaaWiiiiiiiiiiiiiiiiii!!! murahh nya harga tiket muuuu! I nak pegi langkawi tapi en.teman kata nanti dulu... kalau pegi langkawi kene shopping brg dapur i.e. pinggan mangkuk! kalau shopping skg dia kata umah sewa nie takde tempat nak di store kan brg baru beli... haisshh.. masih setia menunggu kunci rumah sendiri berada di genggaman!  T__T
So, sapa yg dah berjaya beli tiket pada promo Air Asia yg bermula semalam nie?  kalau ade yg dah beli.. meh sini share ngan I kemana kah destinasi percutian korang nanti!  nie lah peluang nak kasik I jelesss terutama sapa yg dah beli tiket ke BALI! :p



9 comments:

~Beb~ said...

Hong kong 400 utk 2pax.
Jakarta 180 utk 2pax.
Langkawi 110 utk 2pax.

Bali bru pgi. Haloba sgt plak nk pg lagik. Tp mmg kedebabooo lah! And mmg dah lame x mcm ni pnya promo. Igt nak angkat 1 lagi ho chi minh 470 2pax. Tp cam bole tggu lagi murah je for HCM. So biar2 la dlu for HCM.

Cik Syida said...

wahhhhhh..bestnye!

hudamohamed said...

HUHUUUUU SAYA SEMPAT GRAB PEGI LANGKAWI AJE.. MEAMNG BERBALOI2... FIRST TIME BOOKING TP TERUS DAPAT.. SEHARI JUGAKLAH DUK DEPAN PC, KERJA KEMANA MAKAN KEMANA... SUMANYA PASAL HARGA YANG MELAMPAU SANGATTTTTTTTTTTTTTTTTTT NI..

azzpinky said...

Kiranya tuk promo kali ni tiket ke KK dr KL still xleh challenge harga promo tengah tahun baru ni coz kitorg beli aritu tuk travel april depan, RM110.00 pegi balik per head... :)

::EIDA:: said...

Ida grab ke KK.. yeahhhhh!!

Sue-Rya Qistina said...

x grab ke mane pun coz anak sulung dah start sekolah darjah 1 by next januari. huhuhuhu

mama tisya said...

murah bangattttt...nk sgt p bali tp apakan daya en hubby tu susah nk cuti:(

bieyah ahmad said...

dpt book g lgkwi bln januari nti utk 2adults + 1 infant rm210.44..ble dh inc luggage,ins,pancake combo utk bby jd 334.44 =)pdhal bln lps br jerk g lgkwi

mamadhea said...

salam...good tips...tq..but i nk tanye la...i try book cth 13 - 15 jan ke bali...dkt date KL-Bali 13 jan show ticket rm77.11 tp bila 15 jan Bali-KL tup tup rm 289...sedangkan kt atas ticket show 13-15 jan rm77.11...huhu so if i pilih pegi 13 jan then return 15 jan dptla harga promo rm 77.11 tp ni sebaliknya...pegi je ikut promo..bila return harga dh tukar plak...huhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails