COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, November 25, 2011

Deluxe Garden View Room @ The Magellan Sutera, Kota Kinabalu, Sabah!

Bile dah buat check in kat lobby.. dan dannn tak sabar nak pi terjah bilik! muahahaha... :p

Ok.. Meh aku bawak korang tour bilik kat The Magellan Sutera Habour nie dulu yer!  Aku amik bilik under category Deluxe Garden View jerk... memang kalau ikutkan hati nak amik bilik yg sea view... tapi bile compare harga cam leh tahan gak different harga dia.. so bincang2 ngan en.teman.. we both agree just to settle down kat bilik yg with garden view nie jerk.. lagi pun en.teman kata.. nanti kite mesti nak lepak kat area swimming pool yg mengadap lautan luas tu.. so at last tinggal gak bilik tuu.. errm.. aku pikir2 balik betoi gak kann.. dah tentu2 bile lepaking kat area swimming pool tu dah ngadap lautan yg terbentang luas!

Jom kite teroka bilik Deluxe Garden View jommm!

DSC_0046 copy
masuk2 pintu bilik nampak camgini!

DSC_0044 copy
tilam dan bantal yg empuK!

DSC_0049 copy
Suasana yg begitu romen-tiksss sekali!

DSC_0060 copy
Ok.. just nak bagi tahu... decoration atas katil tu... aku rasa kalau kite pegi just a normal vacation.. not a honeymoon vacation.. rasanya atas katil tu memang empty.. just like kat gambar2 kat website dia nie...  but cam aku.. waktu buat booking tu dah bagi tahu siap2 yg aku on honeymoon vacation.. so pihak hotel ngan baik hati memberi decoration tu secara free! :)

DSC_0065 copy
ade 2 kuntum roses... shower bath and shampoo & simple red ribbon decoration!  Thanks Sutera Habour management team for this lovely setting! Actually en.teman tak tahu pun ade decoration nie.. memang saja aku buat surprise kat dia! hehehhe.. and memang dia terkojott pun bile masuk bilik coz dia dah budget atas katil tu empty jerk! :D

DSC_0069 copy
Ok jom kite lihat view dari sudut balcony bilik nie pulak!

DSC_0071 copy
not bad gak lah view dia.. veryy greeny! I loikkee!!

DSC_0072 copy
bilik aku nie ngadap Sutera Habour Club House! Pool tu standard kolam renang cam org masuk sukan sea or olimpik tu! hehehe...

DSC_0070 copy
nie sudut pandang dari balcony ke dalam bilik pulak!

DSC_0620 copy
Ok now jom kite terjah bilik air nya pulak!  pentingg bilik air niee.. hehehe..

DSC_0052 copy
memang luass dan sangatttt selesa!! ade stand shower with water pressure yg sangatt laju... and also ade....

DSC_0053 copy
bath tub! weeeeeeeeeeeeee~~~~~

DSC_0457 copy
another 'small gift' from the resort.. rose petals for bath tub! owwhh.. sungguhhh heaven berendam dlm tu sambil mandi bunga... sambil borak.. sambil.. ahh.. malas lah nak elaborate lagi! lalalalaalalala..... :p

DSC_0055 copy
dah siap mandi.. baluti lah badan dengan bathrobe yg gebuss nie!

DSC_0073 copy
the amenities!

DSC_0096 copy
this is a small surprise for me and hubby! aku tak tahu lah memang diaorg kasik pada semua visitor yg upon check in dpt welcome fruit camgini.. or maybe ini adelah lagi satu 'small gift' dari pihak resort for our honeymoon stay! tak kisah lah apa  sekali pun.. yg pentingg buah2 tu really fresh and sweet.. just like us yg masih sweet & fresh with 6 years of marriage life together! :p
Anyway.. TQ so much to pihak resort yg memberikan all the 'small gifts' to us! seriously yg small tu actually memberi impact yg besar gak sebenarnyer... suasana dan mood berubah sedikit sebanyak!  and service pun terbaek.. puas hati & berbaloi lah rasanya duduk kat sini!  and yg lagi bestt.. bile dlm setiap bilik disediakan kemudahan Broadband Internet connection via LAN! besttt okk! sama cam aku lepak kat Hard Rock Penang dulu.. it's FREE of internet usage! sukerrrrrrrrrrrrr!!!!  and then kat lobby pun ade Free Wifi... tak kedekut cam sesetengah hotel.. nak guna internet nak kene bayor! tensionnn gonjeng taww! uhuhu.. aku since dah tahu ade LAN internet kat dlm bilik.. sanggup bawak lappy gi sana.. heheh.. sbb dia bukan wifi.. coz nak kene cucuk wayar LAN tu.. iPhong tak leh guna lah kalau guna LAN kann... kalau korang ade mata helang.. confirm korang leh nampak lappy aku kat dlm salah satu gambar kat atas nie.. cer carikk cer cariikk.. memang gambar lappy tu samar2 jerk pong.. ibarat kene carik bende yg tersembuyik! hihihi... 

Ok.. citer percutian aku mana sah kalau tak secara berantai kan... hehehe.. nanti kite sambung lagi ek! :D 

10 comments:

mama tisya said...

bestnye...mmg mood honeymoon...mcm pengantin br...nmpk lappy kt gmbr yg tayang bathtub tp nmpk cermin pastu lappy atas meja tu...mata helang tk..hehehe

tul tu certain hotel kena byr...patutnye bg je la free kn wifi

Anum said...

bestnya

Mimy Hamid said...

beb pakej bukan honeymoon la kan..dia bg deko free kan..rezeki korang la....paling tertarik jiwa aku bath tub terus otak dah pkir lain..hahaha jangan marah...ngaummmmmmmmm

cicak_jawaz said...

nak komen gak
tp komennyer macam semua di atas...hehehehe...lappy 2 pun kite nmpak kat cermin bilik air..yeay mata helang...

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

all the pictures sgt cantik tau sis! wow bestnyaaaa........honeymoon mood sungguh! nak jugak mcmni one day..hahaha

xi da ya said...

wah,menarik nye blik air dia!
bath tub tu mmg terbaik.hihi

eLLy said...

weeeewittt berendan berdua di dkm jakuziiii i likeeeee :p

-oP_ida- said...

seriuss best.....
kalO cemgini pecutian, nida nak selaluuuu....mendamaikan sangat rileks...

sok-sok ni kalo ada jeki lebey nak booking hotel..bg duit ngan kaknin.suh kaknin ja laa rekmen hotel mana best n siap booking...eheheheheh

Bitt (double IS) said...

memang nice place utk ber honeymoon

p/s kalo kelopakk bunga tu habis dalam masa sehari derang buleh kasi refill lagi??? akekkekekkekee

ﮐذﻣﯥﺮﺍﭬﮐﺎﺮ said...

cweeetnyaaaaaaaaa

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails