COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, November 16, 2011

Lunch Date @ BUMBU DESA RESTAURANT KLCC! (Part 2 ~ NeenaAnuar Dating @ KLCC! Hari Yang Sangat Beruntung Buat Anuar & Hari Yang Membahagiakan Neena!)


DSC_0610 copy
Kite biarkan dulu teaser Wordless Wednesday tu tadi... saja nak peramm sampai esok! ahahaha... jgn marah gonjeng eh! :p
Ok.. lepas dari tengok wayang... kiteorg sempat lah gie wat window shopping.. tapi dari window dah jadik pintu sudaaaaaaaaa... ahahaha... ok rite after that... masing2 baru terasa lapar! so masa utk makan tengahari!  Again.. en.teman harus membuat pilihan nak makan kat mana!  dia dah start kemaruk ngan makanan kat...... 

DSC_0613 copy
Bumbu Desa Restaurant!

First time makan hari tu kan kat Mid Valley nie... so bukan dia jerk yg kemarok.. aku pun sama gak! ahaha.. so since dah dia ckp nak makan kat sini.. aku harus lah say OH YESSSSSSSSSSSS!!!! :D

DSC_0626 copy
Datok K nak makan apa Datok? :p

DSC_0615 copy
memang citarasa sebenar!

DSC_0650 copy
decoration masih lebih kurang sama cam kat Mid Valley outlet.. tapi rasanya aku lebih suker yg kat KLCC nie lah kot.. coz it is more cozy environment dia!

DSC_0622 copy
kali nie takmo ulangi kesilapan lalu di Mid Valley... so dah pandai.. gi direct kat meja 'buffet' dia tu.. pilih  jerk nak lauk apa!

DSC_0627 copy
gonjeng... facebook & iPhong tak mampu dipisahkan! :p

DSC_0628 copy
makanan dah sampai!

DSC_0630 copy
our choice that day... Tumis Jamur ~ Fresh white mushrooms cooked with spices (sedap!!!), Rendang Daging (sedapp jugak coz daging lembutt!) & Ayam Goreng Laos (pun sedapp!)

DSC_0638 copy
En.teman as usual amik Ice Lemon Tea! (sedap jugak!

DSC_0637 copy
Aku order Coconut Juice!  Tapi waktu mula2 dpt tu cam confused.. apasal air kelapa dah macam air strawberry? ahaha.... rupenyer dia campur kan sikit red syrup ke dlm nya!  Rasa I nie sedap gak lah.. dia ala2 cam shake tau.. pekat2 gitu... rasa memang like coconut shake lah!

DSC_0642 copy
Bukti kesedapan mencanak!

DSC_0641 copy
berpeloh-peloh cam lari 800 meter dah laki aku nie!

DSC_0646 copy
sweet drinks and sweet me! :p
Memang marvelous lah makanan2 kat Bumbu Desa nie.. memang sangat sesuai utk org2 yg bercitarasa pedass seperti kami berdua nie.. sapa2 yg belum penah try lagi.. sila lah terjah ke Bumbu Desa nie yer! :D

DSC_0655 copy
waktu aku nak buat bayaran.. staff dia ckp tak nak joint ke jadik member? Then aku tanyer kene bayar tak? ahaha.. harus itu adelah soalan pertama yg aku tanye... kalau nak joint kene bayar.. tak koserr aku nak layan! but since dia kata FREE.. so aku pun ringan tangan lah mengisik borang membership tu!

DSC_0659 copy
Privilege dia apa entah aku tak ingat sangat... tapi rasanye tak dpt discount dari segi bill pun... cuma maybe leh dpt some promotions deal treat later2 lah kot..

DSC_0660 copy
SEtakat nie ibu jari saya masih diatas! hope Bumbu Desa kekalkan originality nya sebegini selama-lamanya ya! supaya saya akan teruss menjadik customer tatapp kamoo sampai bila2! :)


10 comments:

Mimy Hamid said...

aku tau napa korang dua suka benor makanan sunda repeat 2x...sebabbbbbbbbbbbb korang adalah pedas berapii nya tekak kan kan kan..tul tak

mekchu said...

pedassssss.. panassssss... tapi tetap nak mintak story entry WW b4 this..

Shu Shinju said...

sedapnyaaaaa.... nak2 air kak nin tu...:)

-oP_ida- said...

KaknIn...pedaihlaa sedap.....br teKak rasa puass makan.....

uih sini xdak restron ni..kalO dak mahu dia nida terjah....sebab tgk menu dia pn dh kecoq ayaq lior...ehehe

kaknIn CUTEEEEE !!!!

Ann@zanyra said...

waawe..nmpk menyelerakan la plak...pasti cube ni

SURIA AMANDA said...

makanan bumbu desa memang terbaik..kena repeat la after this and amik gambar banyak2..

Pinkjambu said...

owhh mesti try!! mcm best jeh nih!! kekeke

Wahidah said...

wah die dh berulang p sana la..kali ne kt klcc yeaaa

mummysyafie said...

sungguh menggugat jiwa..hihihihi..

Eri-chan said...

kena mencuba ni...aku percaya dengan kata2 engkau bab2 makan ni

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails