COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, November 11, 2011

Antara Dunkin' Donuts, Big Apple Donuts & J.CO Donuts... Aku Pilih BIG APPLE DONUTS!

Dulu2 Dunkin' Donuts jerk satu2 nya outlet yg jual donuts in varieties! Aku penah try sekali dua jerk.. pastu rasa tak leh masuk sbb dia banyak pada fillings yg manis-manisss.. aku nie dah lah org yg jenis tak kuat manis.. tapi muke masih leh maintain manis aarr walaupun aku kurang amik makanan & minuman yg manis! ahahahahaaa.. :p

Pastu mula lah kuar J.CO Donuts la.. and also Big Apple Donuts!  Disebabkan rasa fobia makan donuts yg terhover dose manis pada aku.. so aku cam reluctant nak try out donuts2 yg baru like J.CO & Big Apple!  But sampai lah satu hari tu ade makan2 kat umah Zaa.. Awien beli Big Apple donuts.. aku try sbb aku tengok dia ade jenis topping kekacaang.. ehh! sedap laa pulakk..

DSC_0930 copy
so since then aku dah gemar makan donut kat Big Apple! :D
DSC_0929 copy
macam2 jenis chemistry donut ade disini...
DSC_0931 copy
aku suker satu about big apple nie diaorg buat semuanya fresh2.. kalau kite dtg tray dia tu cam memang nampak dah nak abis.. but actually kalau kite tanya diaorg kata ade jerk.. diaorg tengah nak buat fresh2...
DSC_0917 copy
biasanya aku akan beli 6 in a pack.. murah sikit la.. and pilihan hati of coz majority nya with kekacang! Ade topping pistachio.. almond.. sunflower seed & hazelnut!  Yg hitam tu satu2nye2 topping bukan kekacang yg boleh aku makan.. i.e. Oreo! ohh semua nya sedap2 belaka! yg penting ianyer tak begitu manis cam donuts2 yg ade inti didalam nya!
DSC_0921 copy
lagi satu menu favorite kat Big Apple! dia jual Lime Juice yg gilerrrr punyer pure!! seriously susah nak jumpa lime juice yg pure camgini kat mana2 kedai dlm Malaysia nie.. selalu nya jual Lime Juice.. tapi manis bukan masam!
DSC_0920 copy
but lime juice nie memang over dose masamm.. nie action control gorjes jerk.. kalau betol2 sedut tu muke berkedut seribu!!
DSC_0919 copy
Sangat sesuai utk dimakan diwaktu petang begini.. dan jugak diwaktu malam!
DSC_0927 copy
model makanan perlu ade walaupun rupe tak gorjes cam maskot McDonald @ KFC!
DSC_0923 copy
Sedappppppppppp!!! tapi jgn overdose coz nanti badan ko leh naik cam donut nie jugak.. if not silap haribulan leh lebih hebat dari donut tu sendiri! :p

11 comments:

Shu Shinju said...

kak nin...mmg serius terliur habis.... nakkkkkkkkkkkkkkkkkkk !!!!!!!!!!!!!!

Mimy Hamid said...

aku pun vote big apple...lagi2 yang almond tu...sukaaaa..jco pun best gk lembut sama...lime juice tak pernah try...maybe klu ko kata masam macam lemonade aunty anne kot..

Pinkjambu said...

suka jugakkk!!! tapi selalu beli memang duran-duran dgn alien jah, ke skrg alien tuh dh tuko nama, baru-baru nih beli hat duran2 tuh gila ah siap ade biji kecik dlm tuh, hahah maknanya memang pakai pure doyan bebetoi.. perghh terbaek lah.. jco penah beli sekali tp xmerasa nak mkn sebabnya masatu ttibe kene montah2... huhuhu

Awien Ghazi said...

hari2 berkampung kat jjau2 (al-maklumlah dapur kedua)...saja lalu-lalu depan big apple ni...tak pulak teringin nak jenguk dapur big apple tu...tapi bila tgk kat sini ..dussshh... apasal lah pulak rasa cam ...sedapnya....

fazlien said...

hai..mmg sdp big apple.tp mmg xble mkn slalu sgt..sb cost jgk..hheee..do follow me..nnngeeee:D

http://beeflyingtohoney.blogspot.com/

sisdee said...

i pun suka big apple..berbaek.!!!

Eri-chan said...

aku dah try dunkin, big apple, krispykreme, jco...

aku suka jco..hihi

LiAnA said...

big apple dgn jco mmg sedap.. lembut tak manis sgt.. tp dunkin donut tak bleh ar manis sgtt topping dia.. keras lak tu huhu

Nana said...

yupp stuju antara banyak2 suka BA lagi...plg suke alien
dulu pernah wat entry perbandingan donut2 sendunia hehee

eLLy said...

cadap wehhh.. tapi tak boleh bebanyak nanti kena kencing manis :P

Wawa Tasliman said...

baru je beli tadi kat alamanda.. nak amik picture style macam u lah.. hihihihi.. yang kuaci tu paling superb & oreo..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails