COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, November 23, 2011

My Perfect Diamond Ring.... It's 2 in 1 Gift!


DSC_0894 copy
Alhamdulillahh.... sentiasa bersyukur diatas nikmat kurnia & rezeki dariNYA...

DSC_0441 copy
Setelah hampir 6 tahun mereka bersama.. akhirnya.. my 1st wedding ring dpt 'madu'!
Hohoho... bahaya gak statement nie.. nasib lah cincin yg dpt madu.. kalau aku yg dapattt??? fengsssssssssssaaaaaaaaaaaannnnnnnn!!! time tu aku amik semua gambar2 stylo hang kebun en.teman waktu kami kawin dulu.. aku print poster besar2.. pastu tayang kat hall umah & bilik tido... supaya dia leh tersedar dari mimpi nak bermadu tu skit! ahahahaha....

Ok lah.. actually aku dpt present nie versi 2 in 1.. aku dah dpt since my birthday bulan April hari tu.. time tu memang tak kisah pun ade hadiah ke takde ke... coz we both memang dah bagi macam2 to each other since kawin.. so now untill dah naik tak tahu dah nak kasik apa bile tiba time birthday and anniversary!  

So time b'day aku hari tu ade lah en.teman tanya aku nak hadiah apa? aku kata kat dia.. aku ade dia pun dah besarr dah rahmat dari Allah.. dan dia adelah Anugerah dan hadiah yg terbaik aku dpt dariNYA... owh seriously ini bukan ayat bodekkan ye.. sumpah seikhlas dari hati ku yg tulus mulus nie... :D

En.teman lagi lah bingungg.. tak tahu nak kasik hadiah apa.. unless aku sebut aku nak apa.. then dia akan tengok and kalau dia rasa ok dia leh bagi.. dia akan bagi... aku pun tak penah mengharapkan dia nak wat surprise2 kat aku.. coz kiteorg memang sama.. kalau tiap kali nak beli hadiah.. mesti gie shopping sama2.. coz nak make sure sama2 puas hati dengan apa yg nak dimiliki tu nanti... 

Kebetulan pulak during the week of my b'day tu.. Habib Jewels buat diamond sales! so apa lagiii.. Zaaaaasssszzsssss aku herettt en.teman gie Habib Jewels Ampang Point utk cuci matO!

DSC_0910 copy
after look see look see.. akhirnya tersangkut juaaa.....

DSC_0911 copy
Sekali pandang ku telah jatoh cinta!

DSC_0889 copy
design Love itu yg membuatkan aku & en.teman tertawan!

DSC_0898 copy
Sebagai lambang dan tanda ikatan kasih sayang kami berdua!

DSC_0885 copy
My Perfect Wedding Diamond Ring!
Dulu waktu nak kawin.. tak mampu nak beli cincin camgini.. kalau tengok kat kedai emas pun wat lelehh air liuq jaa... dok verangan angan jerr laa.... bile lah gamaknya aku boleh memiliki cincin yg menjadi idaman hati.. and now alhamdulillah.. ternyata tak salah angan2 itu bisa menjadik kenyataan...  Since pada aku cincin nie terlalu besar maknanya dlm hidup aku.. so aku ckp ngan en.teman siap2.. for anniversary tahun nie tak yah lah nak kasik2 hadiah lagi.. cincin nie kire hadiah for both occasion jerk lah terus.. seee... gonjengg seorang isteri yg sangat prihatin kan? ahahaha.. :p

Serious sepanjang 6 tahun aku melayari bahtera rumahtangga ngan en.teman.. semua yg kami lalui adelah bermula dengan cita-cita & angan-angan! dulu waktu mula2 kawin selalu dok berangan nak gie bercuti ke Australia.. tak sangka.. alhamdulillahhhh... dah 3 negeri di Australia dah pun kami jejalahi... so kami akan terus berangan.. berangan ke arah yg semuanya lebih baiik buat diri kami berdua utk di dunia & juga akhirat.. insyallah...

DSC_0441 copy
I YOU BEE!
Thank you so much for the precious gift.. 
Moga cinta kite bersemi & terus mekar dengan keredhaanNYA... Aminn...


18 comments:

Mimy Hamid said...

aku 3 in 1 ..hehehe amin neena...kebetulan sama cuma aku nya tak la dari habib jewels...hukhuk...nampak nya aku kena berangan jugak ni ...moga tercapai impian...amin

Shehan Ismail said...

Happy Anniversary kakak comel.. kak, nk request lah..tnjuk umah akak yg lawa tu. dok nmpk tepi2 je.. hehehe.. msti ada gambar gedabak kt umah kn? hehehehe

juelee said...

nice ring ..... hehe betollah, kite kene berangan di samping berusaha...

ratusiput said...

mmg cantik...pandai ko pilih...aku lak yg terangkat2 badan nak jugak.ekeke..

mrs.ecam said...

amin...tahniah 4 your diamond ring...aku pong nk berangan cam ko la...mne tau jadik knyataan ek...aminnn....lom tlambat aku nk wish hepi anniberseri kn?? hikhik

Lulu Caldina said...

so sweetlah.. wink wink.. :)

Shu Shinju said...

serius...cantik giler cincin tu kak...en.tunang !!! nak cincin tu wat kawin nanti boleh?? hihihi..

[z@ck] said...

sumpah cantik! <3

nome said...

cantek beb cincin tuh...pandai kamoo memilih...

Cik Tqah said...

canteknye.. tp i suke yang xde batu leh x?..hihi

cicak_jawaz said...

wah....best nyer..naseb xberapa nak minat diamond untung la suami sy..hehehe....TAHNIAH..!!da 6 tahun da kan...tahun depan mintak2 dapat baby diamond...insyallah, amin..

suezen said...

sgt cantik!!.......i like!!!!!

notti netti said...

sweet betul...n cantik..blink blink

mizzura said...

nice...bila dah kahwin ni..senang nak buat perancangan bersama..perig travel berdua adalah perkara paling best!

Ann@zanyra said...

wowwwwwwww...sangat LOVE

Liea said...

SUKA SANGAT!

Bitt (double IS) said...

nice ring...nasib baik saya memang tak suka pakai cincin..hehehhe

Kumando said...

Congratulation! Good to see both of you together. Need customize diamond ring? LAVIN NY also accepts client requests for custom jewelling where LAVIN's professional gemologists and designers shall be engaged to design and produce jewelry or even source for particular gemstones for customers. See Lavin Diamond story and review at:
http://kidbuxblog.com/lavin-diamond/

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails