COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, November 3, 2015

Bergaduh!


Untitled

Orang kata.. sedangkan lidah lagi tergigit… Ini kan pulak suami isteri! Dlm berumahtangga.. kalau tak gaduh tak best aaahh!


Macam aku ngan en.teman.. memang kiteorg nie agak jarang bergaduh laa sbb en.teman dia cool jerr.. last2 aku mengamuk sendiri.. haih… geramm tau! tapi sekali sekala tu tetap ade sessi amukkan laki bini sebab hakikatnya kami berdua nie tetap lah manusia biasa yg tidak lepas dari perasaan stresss dan di tambah pulak lagi dengan gangguan syaitonnirajimm yg memang cukup suke ganggu org yg dah berumah tangga kannn!


Dah memang kerja syaiton nak menjahanamkan hidup kite.. kalau tak kawin lagi.. dia goda kite buat maksiat.. bile dah kawin dia hasut kite lakik binik utk bergaduh sesame sendiri pulakk.. memang setan tau Syaiton nie!


Last week aku adelah salah paham skit ngan en.teman.. biasa lah org pompuan nie bile dtg bulan mula lah over sentapp kan.. bende takde apa pun dia saja jerr nak carik pasal nak bergaduh! Ahahahaaa… mcm en.teman dia memang dah paham sesangat dah ngan perangai binik gonjeng dia nie… dia tahu macam mana nak handle bile binik dia kene sawan sentap tak tentu pasal tu! ahahaa..


Macam aku nie pulak.. bile dtg sawan sentapp.. memang lupa diri skit lah… kengkadang tu tak perasan bile bercakap ngan lakik sendiri dah macam gaya isteri derhaka jer kekdahnya!! Huhuhuhuuuu.. haih lahh… bile dah cool down.. baru teringat dan tersedar.. ya allah apasal lah aku ckp macam tu macam nie kat laki aku.. jahat nya akuu! Iskkk.. tak baik nya… ishh.. teruk nya aku nie… haa.. gitu lah rentap hati sendiri! :(


Bile dah muhasabah diri sendiri.. cecepat mintak ampun maaf kat lakik sendiri… maka en. Teman pun reply camgini:-


“You jangan risau.. I sentiasa maafkan you.. dari hujung rambut sampai ke hujung kaki! I sendiri masih banyak kelemahan dan kekurangan sebagai seorang suami… pasal tu lah I sentiasa memaafkan diri you.. I sayang you!”


Huuuwwwwwwwwwwwaaaaaaaaaaaaaaaaaa… maka menitis lah air mata ku! Sumpah touching ya amaatttttttttt bile en.teman ckp camgini… terus pelukkk dia and nangis kuat2… isk.. Tengah menaip ni pun rasa sebak bile teringat kan balik moment nie! uhuhu… I love you more and more and more my Beee!!!!


Well.. ini lah adat berumah tangga kan? bile dah emo2.. then feeling touching2 pulak... apa pun aku bersyukur sebab en.teman masih tahu muhasabah diri dia sendiri… dia masih ade sifat merendah diri dgn menyalahkan diri dia sendiri… muahahahahaa.... keji giler statement binik dia nie! ampunnn beeeeeee ampunnnn… sembah I harap di ampunn! :p


Ini lah asam garam berumah tangga kan? yg penting kite suami isteri kene sama2 bermuhasabah diri sendiri.. kalau sebelah pihak jer yg sentiasa muhasabah diri sendiri and sebelah pihak lagi dok main bantai ego tinggi melangit pun best jugak! Yg terbaik adelah sama2 merasa bersalah.. sama2 mintak maaf walaupun tak bersalah.. sama2 muhasabah diri sendiri… insyallah baru lah semakin indah hubungan antara suami dan isteri! Ehh.. apasal aku dah macam pakar motivasi pulak dah nie?? ahahaha.. takpe sharing is caring kan… mana yg baik di jadikan tauladan.. mana yg tidak jadik kan sempadan ok! Muahciked!!!


P/S:


Untitled

10th Annivesary Sales Meletop!


Grab it fast while stock last guys.. banyak warna yg dah semakin susut kuantitii nya.. semalam first day sales… thank you korang yg sudi shopping with Naazneen Faiqa by Neena Anuar.. letih balas whatsapp! Hehe.. Hari nie sales masih on tau… so sesiapa nak beli… terus jer whatsapp Kak Neen di 019-3769459 or email me at pin2it.neenaanuar@gmail.com ok.. ingat tauu… product Kak Neen limited edition.. kalau dah sold out.. that’s it… not restock! :D

1 comment:

Afidah Azmi said...

Fida pun macam sis gak...selalu nak naik marah jer...nasib baik husband style buat bodo jer...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails