COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, November 6, 2015

Belajar lah Untuk Bersyukur Walaupun Kite Takde Anak!


Apalah maknanya sebuah kehidupan jika tidak diuji dgn sebarang dugaan dan cabaran! Terkadang dugaan tu hadir utk menguji sifat syukur dalam diri kite sendiri.. Allah menguji sejauh mana kite mensyukuri nikmat yg DIA beri berbanding dengan apa yg belum mampu kite mampu miliki!


Kekecewaan itu adelah perasan lumrah yg wujud dlm diri setiap insan.. selepas kecewa kite perlu bangkit dan perlu redha dgn setiap dugaan dan kekecewaan yg kite hadapi!


Ok bersempena hari jumaat yg mulia nie… nak ketok kepala hotak nie secara manja sikit utk bagi ingat segala apa nikmat kehidupan yg telah dimiliki sehingga ke hari ini!


Untitled

> Bersyukur lahh sbb dpt lakik super cool macam dia nie!


> Bersyukur lahhh sbb masih mampu mencari rezeki dan masih mampu membayar 100% loan rumah yg dah almost 6 tahun tak siap tuh!


> Bersyukur lahhh sbb masih mampu pegi jumpa doctor pakar utk dapatkan rawatan yg terbaik!


> Bersyukur lahhh sbb masih boleh pegi holiday ke sana ke mari ikut suka hati!


> Bersyukur lahhh sbb masih boleh bernafas dan mintak ampun dari lakik sendiri dan juga bertaubat kepada Allah SWT!


> Bersyukur lahhh sbb masih boleh shopping yg berpusing macam gasing!


Ok dah ketuk 6 kali dah kepala hotak aku nie utk ingat segala nikmat2 yg Allah bagi dgn penuh kasih sayang nie! T____T


Terkadang bile tengah sakit hati memang kite akan menangis.. marah.. geram… sentapp dgn dugaan dan cabaran yg kite lalu dlm hidup nie… itu memang lumrah dlm kehidupan setiap makhluk yg bernama manusia kan? tak normal lah kalau kite takde perasaan sentap menyentap nie bile kite di aniaya.. bile kite di duga… yg penting kite kene lawan dan bangkit dari perasaan sentap nie..

Soal berapa lama ia mampu bertahan tu belakang cerita.. yg penting belajar lah utk mensyukuri ok! Be positive and stay strong people… salam Jumaat you ollzz! Muahciked!


P/S:


Untitled

10th Annivesary Sales Meletop!


Tudung electric bliue dah almost nak sold out niee… so sesapa yg berkenan nak beli sila grab it fast while stock last ya.. thank you korang yg sudi shopping with Naazneen Faiqa by Neena Anuar.. sesiapa nak beli… terus jer whatsapp Kak Neen di 019-3769459 or email me at pin2it.neenaanuar@gmail.com ok.. ingat tauu… product Kak Neen limited edition.. kalau dah sold out.. that’s it… no more restock item ok! :D

3 comments:

Cik Ash said...

Betul tu neena

Suraya Hafizi Jafar said...

kipidap dongibab kak neena.

Alyn Aellynn said...

Salam Neena

Happy Anniversary to both of you...

its true neena.. i pun dah kawen 6yrs+ belum ada rezeki walaupun kegugiran sebanyak 7 kali dah.. tp bila i kenang usia perkahwinan ni makin lama kita laki bini makin loving and caring. Apa yg u tulis semua kt atas tu i setuju. And i bersyukur dgn ujian, nikmat dan rezeki dariNya. We r not alone Neena. Take care and happy always!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails