COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, November 13, 2015

Dia Tanyer Aku Tak Bawak Anak Pegi Holiday Ke?


Officemate (Lelaki): Tak pegi bercuti ke Neena dah hujung2 tahun nie?


Aku: Insyallah aku akan pegi bercuti dalam minggu depan!


Officemate: Pegi mana?


Aku: Pegi *****


Officemate: Ohhh ok.. kenapa pegi minggu depan? Minggu nie kan ade public holiday… leh cuti panjang skit!


Aku: Minggu depan my anniversary.. so harus lah bercuti during that time.. hehe..


Officemate: Oooo.. wah dah berapa tahun dah?


Aku: Alhamdulillah.. minggu depan genap 10 tahun dah!


Officemate: Waaahhh.! Lama tuuu... so pegi holiday nie bawak anak-anak sekali lah ya?


Aku: hehe.. no lah… we both masih berdua-duaan.. belum ade anak lagi!


Officemate: ohhh ye ke? Takpe… jgn risau.. itu bukan kerja kite… bukan kite yg tentukan.. so tu bukan kerja kite! So jangan risau…


Aku: haha.. yea.. true indeed!


Officemate: Elok lah waktu tengah berdua nie buat all sorts of things together.. macam I dah ade anak nie.. fuhhh… memang sgt struggle.. haha..


Aku: hehe.. insyallah.. takpe.. struggle struggle pun for sure fun ngan kerenah anak kan..


Officemate: yea..! ahaha.. Eh tapi serious you nampak muda.. tak nampak macam dah kawin 10 tahun pun..


Aku: ahhahahaa… TQ! Akak dah kertuuu dikk oiii.. tapi syukur alhamdulillah Allah masih beri kesihatan yg baik..


Untitled

Aauuuwwww… memang kembanggg mambangg Kak Neen bile org kata Kak Neen nampak muda remaja! Ahahaha…. Kak Neen rasa ini berkat nama arwah datuk Kak Neen yg bernama Che’ Muda kot… so turun ke cucu nya skg nie! hahaha..


Ok.. yg benar nya Kak Neen nak ckp nie.. Bak kata pepatah… dlm setandan pisang tak semua nya busuk kan! walaupun terkadang ramai yg bersifat annoying bila berbicara soal anak dgn org yg belum punya anak, tapi percaya lah masih ade di antara org yg kite kenali masih bersifat positive and supportive!


Orang yang matang, bijak, keterbukaan dlm berfikiran dan juga faham akan konsep ketentuan Allah SWT… akan memberikan kata-kata yg baik dan membina terhadap org lain!


Salam Jumaat guys.. sorry Kak Neen tak sempat nak update blog minggu nie.. banyak bende nak kene settlekan sbb minggu depan Kak Neen akan bercuti.. ahaha.. matikk laahh cerita bercuti banyak lagi yg pending.. nie nak tambah lagi satu! Muahahahah..


Takpe lah.. selagi ade kemampuan.. Insyallah Kak Neen akan update blog kesayangan Kak Neen nie.. walaupun berperam bertahun cerita nya.. tapi Kak Neen takkan mengaku kalah utk update cerita2 basi tersebut! Haha..


P/S:


Untitled

10th Annivesary Sales Meletop!


Guys… sales Tudung Instant Damia masih berlangsung.. Tudung electric blue dah almost nak sold out niee… so sesapa yg berkenan nak beli sila grab it fast while stock last ya.. thank you korang yg sudi shopping with Naazneen Faiqa by Neena Anuar.. sesiapa nak beli… terus jer whatsapp Kak Neen di 019-3769459 or email me at pin2it.neenaanuar@gmail.com ok.. ingat tauu… product Kak Neen limited edition.. kalau dah sold out.. that’s it… no more restock item ok! :D


10 comments:

Nurzakiah Hanum said...

sweet

nasa mulia said...

Redho itu bahagia....en.hubby selalu cakap bila pasangan lain bercerita pasal anak...selamat bercuti.

Nor Afidah Bte Che Azmi said...

tu la kak Neen..Macam Fida pun still berdua..usaha pun usaha dah...segalanya ditentukan Allah kan..Tapi baru 2 tahun kawin..mungkin Allah nak kami hidup berdua lagi kot..Bercinta lepas kawin kan indah

Mya said...

Teringat rasanya Neena ada penah bercuti kat Sentosa Villa Taiping kan?
Macam belum update je cerita tu? Taktau la kalau saya terlepas pandang huhu..
Kalau belum mintak tolong update ya hehe. TQ Neena.

Enjoy your holiday and happy anniversary!

Zie Azi said...

Go kak neen..tak nak crita pasal ank,bukan kerja kita nak tentukan.
but sy xsabar tggu entry holiday k.neen. nak tgok view yg sgt cantik..
go!Go!k.neen..

Wa said...

Hmmm..akak pun 8 tahun baru pregnant..
Sampai dah rasa putus asa..tapi betulkan..tu semua kuasa Allah..kita sabar je banyak2..,btw lawa tudung tu Salam kenal n follow sini

QasehnyaRania said...

awww..
selaamt bercuti kak neen
ke mana tu ?

Ain Rahman said...

chill ya kak neen. Allah Maha Adil. Dia bagi rezeki dalam pelbagai bentuk. Inspired dengan akak yg always positive =)

Fara Fedora said...

Just like your colleague, I didn't expect you've been married for 10 years!

Nadyia Macentero said...

tak pe kak neen insyallah ada rezeki kita nanti...saya pun belum ada rezeki anak lagi..tapi yang sedihnya kawan baik sendiri yang buat kita sendiri sedih bila dia dapat baby kita pula diperlinya..padahal kawan yang mmg baik dengan kita belajar sesama n kerja sesama..sampai hati dia mempersoalkan kerja allah...saya doakan semua yang belum ada rezeki anak insyaallah akan sampai masa kita nanti.. yeayy positif..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails