COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, November 24, 2015

Salah Faham!


Salah satu situasi selepas selesai meeting dgn my future jiran tetangga:-


Aunty F: Tahniahhhhhh... Dah seminggu dah kan? Congratulations ok! *sambil hulur tangan & bersalaman*


Aku: *blurrrrrrrrrrrrrrr & speechless tapi muka still ade senyum* (dlm hati bercakap bile masa pulak aku mengandung???)


Aunty F: ehhh you yg baru kawin minggu lepas kan?


Aku: ehh takkkk aunty! Saya dah nak masuk 10 tahun dah kawin... Aunty salah org ni.. Yg kawin tu si M!


Aunty F: Ohhh laaa sorry2! Aunty ingatkan you!


Aku: heheh.. It's ok aunty.. No worries!


Sebelum bersurai.. Aku di datangi oleh seorang lagi my future jiran tetangga:-


Miss C: hey.. Congratulations to you! You just married kan?


Aku: ahaahahaa.. Nooo lahh.. It's not me.. Tadi Aunty F pun say congrats sbb dia ingat I yg baru kawin....


Miss C: oh ye ker? Hehe... I think you yg paling sweet pasal tu org ingat you yg baru kawin! Hehehe...


Aku: OMG!! No lah!! I dah dlm kategori bittersweet dah ni! Hahahaa...


Untitled

Pasangan bittersweet tersimpul malu.. Sambil fefeling menjadi pasangan pengantin baru!


Actually memang ramai yg tak percaya that we both nie dah lama kawin dan yg kami berdua nie dah tua!! huhu... apa pun tetap rasa bersyukur sbb bukan senang nak dpt younger look when you are old actually!! ahahaha...


Maybe berkat nama arwah datok aku kot yg bernama Che' Muda.. so tu yg membuatkan cucu dia nie nampak mudaaa remaja sentiasa... then terkene plak tempias awet muda tu kat en.teman.. muahahaha...


ade tu tak percaya that we both dah kawin for 10 years... tu belum suruh teka umur kami lagi.. kalau suruh org teka umur kiteorg.. jarang yg teka umur kiteorg more than 30 years old.. paling tua pun org teka umur kiteorg around 28-29 tahun jer.. walhal kami nie masing2 dah dlm fasa nak masuk 40 tahun dah nie.. huuuwwwaaa.. takot lah bile tengok angka tuuu...


nasib baik lah ade perasaan takot.. so maknanya kami nie masih sedar diri lah yg diri tu dah tua... ahaha.. tak kisah lah umur kite berapa sekali pun.. yg penting we must always being honest, being humble, be yourself, be kind and spread the love to others!


thank you lah pada yg always say that we are young... moga2 korang semua pun always look young and younger ok!!


muahciked!!!

8 comments:

miss eimanhikmah said...

sbnr nye mmg nampak muda pun..kikikiki
kite ni org ckp umur mcm baru 21 ke 22 pun dah kembang setaman dah..hahahahaha

Nurzakiah Hanum said...

sweet couple forever

Jan@Afzan said...

Memang awet muda kak neena dan suami...
macam pengantin baru sentiasa...

semoga sentiasa bahagia hingga jannah. Amin

Mommy Cici said...

heheheh akak memang nampak muda. kita pun nak cakap umur akak nampak dalam lingkungan 29-30 je :D

Nor Afidah Bte Che Azmi said...

Harap Hubungan akak dan En teman kekal macam gini hingga hujung nyawa..amin..

Chubby Hanna said...

kak neena tetap nampak muda tau! love u kak neena!

PeRdU cINta said...

biar sentiasa seolah baru kahwin walau sudah lama berkahwin..jangan macam dah lama sangat berkahwin sedangkan baru semalam berjabat tangan dengan tok kadi..hehehehe..

Wa said...

Aamin..moga Neena dan hubby akan kelihatan muda sokmo sokmo ..:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails