COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, November 26, 2015

Akhirnya Kak Neen Pilih Beg Chanel Yang Ini!


1-IMG_2008 copy

Fuhhhh… bile baca korang punyer feedback.. rasa macam nak fitammm ok! Ahahahha.. sejujurnya memang kalau ikutkan hati nie nak jer beli aku beli kedua-dua Chanel bag tu sebab masing2 ade kelebihan nya yg tersendiri! Huhu..


So nak tak nak pilihan perlu di buat.. dan akhirnya setelah berbincang dari hati ke hati ngan en.teman.. akhirnya atas nasihat en.teman Kak Neen beli beg yang ini!


2-IMG_6334 copy

Yang sebenarnya kan… aku dah beli beg nie dah lama tauu.. aku beli around bulan august yang lalu! So waktu tanyer korang nak pilih bag yg mana satu hari tu sebenarnya aku dah selamat rasmi kan pun buat kali pertama nya waktu pegi bercuti ke Bali hari tu! ahahahah… Cuma hari tu saja jer gedik2 mintak pendapat korang dgn tujuan nak tengok korang punyer pendapat macam mana.. nasib baik aku dah beli before tanyer pendapat korang.. kalau tak confirm haru biru.. mesti aku jadik serba salah dibuatnya sebab korang punyer feedback betol2 berada dlm akta husutan yg sgt kuat okkk! Hahahaa.. memang rasa bile ade yg bagi feedback suruh beli beg kecik.. aku nak beli beg kecik.. then bile ade yg ckp beli lah beg besauu… then terus aku rasa nak beli beg besauu! Huhuhu…


Anyway.. aku appreciate sgt kesemua feedback yg korang berikan.. Ramai yg suruh pilih beg Chanel GST yg besauu tuh dan ramai jugak yg suruh aku pilih beg Chanel Boy yg kecik tuh! Yup honestly both of them are really niceeeeeeeeee… aku memang suke kedua-duanya! Tapi as I said.. I have to choose only 1 bag at this moment… kalau beli 2 terus mau en.teman masuk wad gile! Ahahahahah..


Jenuh 3 bulan peram beg nie kat umah tau takk… en.teman lah nie.. dia kata aku hanya boleh rasmi kan beg nie waktu percutian ke Bali bersempena our 10th wedding anniversary! Poyo jer en.teman tuh… suke aku lah kan kalau dah beli nak pakai bile.. tapi dia pulak yg hover.. tak bagi aku rasmi selagi belum sampai tarikh pegi bercuti ke Bali! Nampak gayanya dia yg lebih over excited dari aku nih… ahahahhaa..


3-IMG_6326 copy

So aku telah pun memilih beg Chanel GST yg besauu ituuu! Huhuhuu..


Ade beberapa faktor yg aku dah amik kira sewaktu nak pilih beg Chanel GST nie.. first of all sebab ianya besauuuuuuu!! Ko jgn tak tahu… en.teman memang cukup suke menumpang segala tok nenek barang dia kat dlm beg aku! Dia memang cukup susah hati kalau aku nak pakai beg kecik sebab dia tak leh nak tompang barang dia! Tu yg beg aku selalu berat macam batu.. sebab dia lah! Amboii marah sgt bunyik nya nie.. ahahahhaa..


Ehhh takk.. tak marah.. sayangggg en.teman ketat2.. kalau dia tak bagi green light nak beli beg Chanel nie.. masakan aku merasa kan?? uhuhu... So itu reason pertama,,.. reason yg kedua sebab beg Chanel GST nie akan discontinued tak lama lagi.. meaning beg nie akan jadik legend and limited edition collection dah sebab dia takkan ade pengeluaran lagi dah lepas nie! so tu yg en.teman suggest suruh grab dulu beg GST nie!


Yea.. obviously beg GST lebih sesuai utk aku buat masa nie sebab aku boleh gunakan nya sebaik mungkin.. sebab aku memang selalunya bawak banyak brg dlm beg aku… beg makeup jer dah segeduk! Ahaha.. so no doubt aku memang patot grab beg GST nie dulu buat masa nie!


4-IMG_2002 copy

Waktu nie muke tengah serba salah tak tahu nak buat pilihan yg mana satu! Ahahah..


Memang kalau ikutkan hati aku suke sgt ngan beg Chanel Boy yg kecik tuh! Sbb dia nampak sgt classy… and aku suke dia boleh sling… kalau pegi holiday waktu tak nak bawak byk barang memang best bawak beg boy nieh… tapiii tu lah… bile tengok GST yg besauu boleh letak banyak barang rasa macam rugi pulak kalau grab boy yg hanya boleh letak skit nawww barang kat dlm nya.. while GST boleh letak macam2 di dalam nya! Uhuhu…


5-IMG_2003 copy

Sebenarnya waktu nak buat pilihan hari tu.. aku ade tengok lagi satu beg tau.. dia macam boy jugak.. tapi dia panggil Chanel Flap Bag… beg dia yg aku pegang kat tengah2 tuu…


6-IMG_2004 copy

Smart jugak Chanel Classic Flap (belah kiri sekali) tu tauu.. aku suke gakk.. tapi tu lah.. again saiz dia kecik.. tapi harga lagi tinggi dari GST! T____T


7-IMG_2005 copy

Waktu try on beg Chanel Boy.. dlm hati ku berkata.. takpe.. satu hari nanti.. jika ade rezeki.. akan aku miliki mu jua! Waahhh gituu! Ahahahah..


8-IMG_2006 copy

Muke redha setelah membuat pilihan! Hahahah..


9-IMG_2007 copy

10-IMG_2009 copy

Sesekali kene bergaya persis ‘Dato & Datin’ walaupunnnnn berstatus Mr. & Mrs sahaja! Ahahaah.. kelass tauu sementara tunggu beg di bungkus.. kami di jamu dengan air fresh oren… terus rasa sedapp ya hamatt air oren tu walaupun hakikatnya oren jus macam peel fresh jer! Ahahaha…


11-IMG_2010 copy

Amboiiiiihhh… gaya jalan dah macam Dato’ sgt nieh! Ahahahaha…


12-IMG_2011 copy

12-IMG_6321 copy

Amobiiihhh… sampai camgitu sekali happy dpt beli beg GST tuh! Hahahaha… :p


Org pompuan nie apa lagi kegembiraan dia kan?? beli handbag nie satu kepuasan bagi dia sebenarnya… macam aku bukan jenis beli banyak2 handbeg… setahun sekali pun belum tentu aku shopping handbag! and aku sgt jarang tukar2 handbeg.. tapi kalau sekali aku beli handbeg… memang aku bantaii betol2.. ahahahhaa..


Lagi pun en.teman kata dah penat2 berkerja.. tak salah manjakan diri sendiri! Walaupun hakikatnya aku memang agak reluctant nak beli beg Chanel nie yg sesungguhnya menjadi idaman aku sejak dulu lagi.. tapi bile en.teman pun dah bagi greenlight so aku pun rasa confident nak invest utk beli beg Chanel GST nie!

Untitled

Thank you so much Bee.. don’t worry… no matter what.. I’ll not love my bag more than you! You will always be my number 1! Ahahahaha…

P/S:


Untitled

10th Annivesary Sales Meletop!


Guys… sales Tudung Instant Damia masih berlangsung.. Tudung electric blue dah almost nak sold out niee… so sesapa yg berkenan nak beli sila grab it fast while stock last ya.. thank you korang yg sudi shopping with Naazneen Faiqa by Neena Anuar.. sesiapa nak beli… terus jer whatsapp Kak Neen di 019-3769459 or email me at pin2it.neenaanuar@gmail.com ok.. ingat tauu… product Kak Neen limited edition.. kalau dah sold out.. that’s it… no more restock item ok! :D


11 comments:

YB Shehan said...

yeay. beli yg besar. elegen sgt. sy suka tali dia tu. hii

Nor Afidah Bte Che Azmi said...

happy family ..suka tgk akak dgn En Teman..semoga suatu hari nanti betul2 jadi datuk dan datin..amin..hujung tahun ni husband Fida bonus..boleh la bodek2 dia pulak..hehehe

Nurzakiah Hanum said...

:) cantik pilihan akak

ComelComot said...

bestnya... yang penting pilihan yang sangat menarik

Eny Abdullah said...

saya ttp setiap dgn chanel flap jumbo hehehe

ameris said...

neena. brapa harga bag tu??

Anim Daim said...

cayalah k.neena..meletop u

dilla nazri said...

Kak neen, boleh share bape harga beg tu? Cantik sangat! Sesuai ngan kak neen

mama leen said...

untung beli besar.. boleh buat investment pulak nanti.. hitam classy sgt

Hanie said...

cantik dan besar..mcm2 barang boleh letak kan..hehe

kelipkelipchumel said...

yeay!! akhirnya.. pilihan yang tepat

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails