COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, November 17, 2015

Tak Payah Nak Poyo Sangat Lah!


Untitled
Kalau org tak tahu... Org ingat kami lakik binik ni kedekut nak mamm! Order satu pinggan spaghetti.. Mintak extra plate then makan berdua!

And yaa itu lah yg terjadi tadi bile couple kat sebelah meja kiteorg ni dok pandang2.. Jeling2... kat kami berdua.. They giggling together sambil siap geleng2 kepala by looking at our table!

Memang dari gesture and pandangan tu mencerminkan yg keji gile kiteorg lakik binik ni makan kat cafe restaurant ni secara berkongsi one dish! Kira nampak kampung sgt lahh kami lakik binik ni!

Sudah nya couple tu adelah kawan syaiton sbb food yg diaorg order sorang satu tu tak abis pun!

Well we both lakik binik memang makan gaya gini.. Kami bukan jenis show off.. Dtg tempat makan mesti kene order sorang satu dish utk bagi nampak stylo!

Kami lakik binik kalau betol2 lapar baru order sorang satu dish.. Tapi kalau rasa mcm tak lapar sgt, we both akan makan kongsi mcm ni jer..

Kalau tak nak jadik kawan setan cuba elakkan pembaziran ok!

Aku memang selalu tengok ramai family yg bawak anak2 pegi makan.. order utk anak sorang satu pinggan.. end up tak abis pun makanan tu.. ya allah sedih gile tengok makanan yg di bazir kan kat dlm pinggan tu!  macam mana anak2 nak belajar berjimat dan elakkan pembaziran kalau kite sendiri tak ajar mereka utk elakkan pembaziran?

Maybe tak nak nampak cam kolot sgt lah.. apa kelas makan kat restaurant main share share!  ye laa.. hanya kerana nak nampak class dan stylo kite sanggup lakukan pembaziran ya?  hanya kerana kite senang berbelanja tak bermakna kite patot lupakan mereka yg tidak berkemampuan walaupun nak beli biskut kering!

Dari lakukan pembaziran.. baik pegi sedekahkan duit tu kepada mereka2 yg memerlukan.. at least dpt gak pahala daripada dpt dosa akibat lakukan pembaziran!




16 comments:

SigNoRaPruE said...

Salam Sis Neena, maaf sebab tak pernah komen sebelum ni kerana saya your silent reader. For me, sharing one dish with your love ones adalah perkara yang sweetlah sangat. Peduli apa diaorang nak kata atau nak pandang2. Just be yourself.

Jueliza Jamani said...

alaa samalah dengan kami sebab kita org nak rasa mesti share 1 dulu.. kalo sedap baru ambik 2.. hehehhe

seraa rose said...

mngundang betul tengok spageti tu.. sedappnya

Farah Azwa said...

sis, nothing wrong sharing food..kami pun selalu begitu..kalau betul lapar baru la order sorang 1..even makan dengan anak pun..share saja..we don't bother about others pun, kita yang bayar..memang kekadang tengok 1 family makan sorang 1, at last tak abis sakit mata..MEMBAZIR!!!

Mrs Puex said...

saya tak kisah ape orang kata tu ..yang saya kisah adalah kenape seedapp sangatt rupe spegeti carbonara tu..

aarrghhh tergoda btull...kekekeeee...

misz sheyla said...

sweet ape....

ComelComot said...

normal kot share satu dish. alah yang order banyak konon nak nampak mewah tapi end up xabis lagi truk membazir. bayar mahal makan x abis konon nak tunjuk duit xtau nak buat apa. snang2 je jadi kawan setan sudahnya. buatxtau je kat dorg jnji awak abiskan makanan awak dan akhirnya balik ngn penuh rasa berkat.

♪ cik katak ♪ said...

sy n kengkawan pon beli share2.
if mmg sedap lain kali beli la asing2 tp camne pon lebih pada share2.

Mashyum Noh said...

Yes..u r right kak neen..selalu buat mcm ni dgn husband..lantak le orang nak pikir or cakap-cakap..kadang-kadang tu mmg sedih gila kalau tak dapat habiskan sebab perut dah penuh sangat..so, sharing is awesome..hihi..

Nota kaki: Silent reader kak neen yg telah sekian lama..tanpa entry mu hidupku sepi..giteww...

Mommy Cici said...

hi sis. I tak suka betul kalau orang makan tak habis ni -,- even makan kepsi, berdua dengan my mom memang prefer order 1 set je . muak kot kalau makan banyak banyak. memang ada mata yang pandang semacam tapi takpe sebab hanya kita tak poket and saving acc kita :D

Fathanah said...

salam, spageti pon nmpk byk. mmg ptut share. hehe

Juls Julie80 said...

Lagi satu bila ade makan free time bulan posa & family bwk anak2..

masa tu bleh tgk anak2 ambik makanan berpinggan2, eskrim berkotak2..

sudahnya makanan tu jadik habuan syaiiitooonn... ehh

Nana Sharia a said...

yup im also sharing the meals with hubby. kadang air pun share sbb i jenis susah nak habiskan. tu sbnrnya budak2 baru nak up. konon high class tapi besok kawen kite tgk acaner. time dating nak ambik ati boleh la kot nanti besok dh jadik laki binik ntah2 keluar makan pun idok kot diorang tu. hehehe yg penting bersederhana.

Wa said...

sebenarnyaaa....diorang jeles tengok u n hubby romantik tu.......ekekeke

QasehnyaRania said...

kan. setuju,
sama style saya dan suami
kalau nak mnm kopi just order stu, kongsi. just nak rasa. tak salah rasanya. bg saya bukan kedekut, mcm akak kata, takut jadi pembaziran

Syazwani Mazlan said...

kalau makan bersuap tanpa tambah pinggan, lagi sweet kak! hehehehehehe :p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails