COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, March 3, 2015

Sunset Cruise Dinner Bersama Datuk Chef Wan di Langkawi!


Alhamdulillah... en.teman sempat sampai ke bilik before kiteorg semua keluar gie Sunset Cruise dinner!


1-IMG_3152 copy

Yea kami dah ready!


2-IMG_3154 copy

Datuk Chef Wan pun dah ready...


3-GOPR0228 copy


Before kiteorg ke Jetty utk naik cruise... kiteorg singgah ke airport jap to pick up 2 org lagi blogger dari Singapore!


4-IMG_3160 copy

Ok.. Kak Jeng is very excited for this sunset cruise moment! Hihi..


5-IMG_3161 copy

Chef Wan tak berapa sihat sebenarnya time nie.. tapi dia still kuatkan diri utk bersama-sama kami!


6-IMG_3165 copy

Aku dah sesiap bawak baju mandi & tuala dlm beg kecik tu.. kot tetiba nanti nak terjun laut waktu kapal tengah belajar ke kan... mana tahu... so just get prepared aje lah! Hehehe...


7-GOPR0237 copy


Memang syiok giler naik sunset cruise nie... really enjoy it... kami dpt berchit chat...


8-GOPR0232 copy


kami dpt menikmati permandangan yg indah sambil diiringi lagu-lagu yg menenangkan..


9-GOPR0242 copy


kami dpt menikmati keindahan sunset...


10-GOPR0245 copy


dan yg paling best.. kami dpt makan-makan! Hihi...


11-GOPR0230 copy


Oh another best part is... ade sessi amik gambar sampai lebammm! Hihi...


12-IMG_3238 copy

Aku ngan en.teman memang sukekan aktiviti santai sebegini... first time kiteorg experience sunset cruise dinner kat Langkawi nie way back in 2006!


13-IMG_3235 copy

and seriously it is soo good to back here again!


14-IMG_3239 copy

Rasanya memang nak jadik rezeki kami berdua jugak kekdahnya... before trip nie, aku memang ade ckp kat en.teman.. kalau pegi langkawi lagi lepas nie aku tak rasa nak buat aktiviti2 lain yg ade kat langkawi sebab kite dah buat most of the aktiviti before.. but satu yg aku rasa aku akan repeat nak buat adelah Sunset Cruise Dinner nie... ishh.. serious tak sangka ibarat pucuk dicita... ulam mendatang! Hihi.... Syukur alhamdulillah....


Banyak lagi gambar2 kami di atas kapal nie... so sila lah bertabah ya! Hahaha..


15-GOPR0233 copy


Nampakkkkkkk??? gaya mamat berlagak yg dpt fly ke Langkawi secara last minit! Dia kata... rasa diri macam menteri jer.. dpt call suruh terus datang tempat meeting dlm tempoh on the spot! Ahahahaha..


16-IMG_3198 copy

This is Erik... Thank you so much Erik for giving us the opportunity to participate in this awesome event!


17-IMG_3199 copy

This is Arvin... Arvin part of the event management team... dia sgt peramah dan sgt fasih berbahasa melayu!


18-IMG_3182 copy

Me with 3 beautiful ladies... From right, Natalia Ng.. dia seorang blogger.. dan dia juga adelah the first runner up utk Miss Universer Malaysia 2013! Gilerr tak cantikkk?? Memang cantik aahhh.. serious aku rasa diri aku comottt giler bile berada disisi mereka2 yg cantik nie semua! Then next to Natalia adelah Isabella Kuan... dia pun cantik.. dah lah cantik.. comel and very cute! Then next to Isabella adelah Dawn Yang.. she’s blogger from Singapore.! Dia nie pun cantik cam baby doll... while me>?? Si hitam yg paling comot tapi tetap comel! Hahaha.. nak jugekkk rasa cantikk bile duduk dikelilingi oleh mereka2 yg cantikk nie kann! :p


19-IMG_3184 copy

Yeayyy!! We are the 4 ladies lucky bloggers!


20-IMG_3186 copy

And that’s the only male blogger.. Izzuddin namanya! So total blogger yg join event nie adelah seramai 5 orang!


21-IMG_3179 copy

Yang berdiri sebelah aku tu adelah Jasmine... and yg sebelah Jasmine tu nama dia Juliene.. both of them adelah team Erik Talent Management!


22-IMG_3175 copy

Our group photo.. tapi sayangnya Natalia is not around time nie... tak perasan waktu amik gambar time tu.. ingatkan semua org dah ade dlm gambar.. huhu..


23-IMG_3228 copy

dan ini adelah owner kapal yg kami naik nie...


24-IMG_3194 copy

25-IMG_3195 copy

26-IMG_3214 copy

As usual... mana boleh Kak Jeng tak amik gambar secara sendirian berhad! Haha..


27-IMG_3242 copy

Update IG and FB adelah perkara wajib! Sib baik kat tengah2 laut nie masih ade line.. Hihi...


28-IMG_3270 copy

Matahari dah makin nak terbenam.. so now masa utk makan malam!


29-IMG_3207 copy

Ni lah tempat diaorg bakar our BBQ dinner!


30-IMG_3222 copy

Sebelum makan.. sempat lagi amik gambar secara beramai-ramai ngan owner boat sebagai kenang kenangan!


31-IMG_3259 copy

This is our sunset dinner menu!


32-GOPR0247 copy


Dah nak licin makan nya tu ... maknanya food dia sedap! Hehe.


33-IMG_3277 copy


Lepas makan boleh sambung layan sunset lagi!


34-IMG_3253 copy

Ok.. ni salah satu aktiviti waktu naik sunset cruise nie... siapa yg berani.. boleh jer mintak diri korang di angkat oleh Mat Salleh nie...


35-IMG_3255 copy

Untuk terjun terus ke dlm air laut... big claps for Juliene sebab berani buat aksi tersebut... yg best bukan sekali.. tapi berkali kali tau... hehehe.. aku memula budget cam nak mandi.. terus tak jadik nak mandi disebabkan ade aktiviti camgini! Takotttttttttttttttt hoooiii! Ahaha..


Untitled


Yg aku budget nak mandi tu adelah camgini... biasanya utk sunset cruise diaorg akan bukak net nie utk kite mandi manda di bahagian belakang kapal... tapi disebabkan macam agak ramai yg mandi manda kat sini.. terus terbantut hasrat tu... hehe.. tapi aku tak lah kempunan sgt sebab dulu waktu aku pegi ngan en.teman in 2006 aku dah penah dah buat aktiviti nie... so tak lah aku menangis kat bucu katil! Hahaha... btw, gambar nie from IG Chef Wan... kiteorg tak amik gambar pun waktu diaorg nie semua tengah bermandi manda!


36-IMG_3279 copy

Bye bye sunset! You are so stunning.. thank you for be with us that day!


37-IMG_3237 copy

Kesimpulannya.. kalau korang dtg ke Langkawi.. korang mesti cuba Sunset Cruise dinner nie tau! Especially for honeymooners... you guys should go on this yatch cruise! It is soo romantic ok!


Banyak operator yg jalankan sunset cruise dinner nie kat Langkawi.. you can just google it... harga around RM200++ / pax!


38-GOPR0252 copy


By the time kiteorg sampai kat Jetty dah pukul 8 mlm.. then we all stop sekejap kat Warisan di area Underwater World... time tu dah pukul 9 mlm.. kedai pun dah nak tutup... so kiteorg cecepat masuk ke dalam kedai just grab coklat yg berkenan di hati.. as for me and en.teman.. coklat Ferrero Rocher nie memang sentiasa menjadi pujaan hati kami berdua..! hihi...


So our next aktiviti pun sgt meriah and lots of fun!!! Nak tahu aktiviti apa? As usual.. wait for my next entry yea! ;)



****************************************************************************************


IMG_3721 (Black)

P/S:  aku dah open pre-order Inner Neck Naazneen Faiqa color hitam... sapa yg berminat boleh email me at pin2it.neenaanuar@gmail.com ya! ;)



5 comments:

Nurzakiah Hanum said...

bestnya
x pernah try lagi

kehidupan sihat said...

syok ye neena..

boleh try kalau ke langkawi lepas ni .

jemput kr blog nana nanti :)

sumysya said...

neena pun cantik gak...hihihi..best yer,,bertuah terpilih,...

careno said...

owhh... best angat angat... nak try la nnti...

NFH said...

Neena..tudung u pakai utk sunset cruise tu serious cantik. Nak order please...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails