COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, March 24, 2015

Cerita En.Teman Warded Di Hospital – Part 1 !


Haluuuuuuuuuuu....


Adoiii.. lama gilakkk rasanya tak update blog... macam2 bende nak cerita... baru je nak niat nak sambung cerita percutian di New Zealand secara marathon.. tup2 terbantut jugak kesudahannya! Adoiyainyaaa punnn.... nak wat camne kan... kite hanya mampu merancang.. tapi Allah jua yg menentukan!


Ok kite mulakan dengan cerita En.Teman dimasukkan ke hospital pada minggu lepas! Selasa lepas after lunch tetiba en.teman whatsapp aku dia kata dia nak balik! Aaahh sudah.. dah kenapa tetiba jer nak balik?? Pagi tu aku drop kan dia kat LRT station utk pegi keje.. dia dlm keadaan baik2 jer.. takde pun tanda2 nak sakit nak demam ke hape... tapi dia memang ade keep on batok2 since ever dia kene infections during Chinese Year Year last month!


Time tu dia memang dah start kene infection dulu... pastu tu yg berjangkit kat aku tu.. memang jahat giler virus tuu... terukkk sgt2 okkk.. aku yg tak pernah bleeding pun boleh bleeding bile kene infections hari tu... tapi lepas aku jumpa doktor and amik antibiotic.. alhamdulilah aku dah kembali pulih sepenuhnya... tapi en.teman agak pelik.. dia kejap baik.. kejap tak.. kejap baik kejap tak... ade jer kahak tu tak hilang2.. batok pun nonstop! Aku dah agak something is not right with him.. sepatotnya lepas dia dah complete course antibiotics dia tu waktu kene infections during raya cina tu... dia sepatotnya dah ok dah..!


Tapi bile tetiba dia whatsapp aku kata nak balik on last Tuesday sebab demam panas secara mendadak... memang aku rasa tak sedap hati sgt2 dah.. ishh.. walaupun demam.. tapi demam skg bukan boleh buat main2 ok... demam skg punyer perangai memang boleh bawak maut kalau tak treated well..!


Petang selasa lepas kerja aku sampai umah tengok dia dok terbaring atas katil.. muke merahhh macam udang kene bakar... haihh... aku check temperature dia 39.3c! aku dah ajak gie hospital, tapi dia kata nak cuba makan ubat demam and dulu... aku ckp ok lah... cuba lah.. aku ckp kalau malam tu demam still on balik... esok macam mana pun kene gie hospital! Memang betol, lepas makan ubat demam petang tu memang lah demam dia kebah utk tempoh masa 6 jam jer.. lepas pada tu, demam dia naik balik!


So pagi rabu, terus pi klinik utk mintak refer letter utk pi Gleneagles Hospital! Disebabkan en.teman penah ade kes Influenza in somewhere around 2010 dulu.. so we all refer pada doctor yg sama treated dia dulu kat Gleneagles jugak! Bile call doctor tu nak slot timing appointment, katanya doktor dah full with appointment for the whole day! Ok.. belasah jer pi walk in... sebab kalau pegi emergency dah tentu2 akan bertukar doctor..


Aku malas nak explained history penyakit tu dari A – Z.... walaupun history file pesakit tu ade.. tapi rasanya lebih senang kalau doctor yg sama treated sebab dia yg tulis segala mak nenek report tu so lebih pantas lah dia nak pick up apa penyakitnya tuh...



Keletihan menunggu giliran nak jumpa doktor.. bile walked in kite kene lah tunggu sampai tibanya giliran kite... huhuhu... btw, nasib baik lah ade tudung instant Naazneen Faiqa nie.. bile dlm keadaan nak cepat seperti kes2 emergency camgini.. memang tudung instant camgini is da best da bomb laa kekdahnyaa! Tak sempat make up kat umah takpe lagi.. kite boleh make up dlm kereta or bile dah sampai kat hospital sementara nak menunggu giliran boleh jer main calit2 muke ngan makeup... tapi utk tudung.. kat dlm umah capai jer tudung instant yg tak perlu digosok nie... sarung kat kepala and zzaaazzzzsss jalannnnn!

Untitled


Walaupun meter tu menunjukkan full tank.. tapi dia takde tenaga! Ahahaa..


Alhamdulillah... before doctor keluar lunch, dpt lah kiteorg jumpa doktor.! Lepas baca history penyakit en.teman in 2010 tu, doctor terus nasihatkan supaya en.teman admitted! Aku dah agak dah.. confirm dia kene tahan punyer sebab dia penah ade kes influenza tuu... doktor kata tak mustahil dia boleh dpt jangkitan tu balik! Huhu... kalau korang yg dah lama mengikuti ataupun dah khatamkan blog aku nie, mesti korang ingat kisah ‘Serpihan Hati Terkeluar’ yg pernah aku ceritakan pada tahun 2010 dulu! Sapa yg tak baca lagi boleh baca kat link entry nie...


Seriously bile kene admit kat gleneagles hospital nie aku teringat kat kisah lawak tu! Ahaha... adoii... anyway, around pukul 12:30 kiteorg que tuk admission.. phewwwww.. punyer lah ramai org.. well.. seriously hospital swasta skg bukan macam hospital swasta dulu2.. duluu kalau nak masuk hospital swasta macam bestt jer.. tak yah pening2 nak tunggu lama2.. nowadays no more.. coz aku rasa kebanyakkan company memang cover staff to go to private hospital and also ramai org dah amik medical insurance.. so that’s why hospital swasta skg boleh pulak full house!


En.teman entitle for 2 bedded.. tapi biasanya kiteorg akan mintak single bed sebab aku akan stay overnight utk jaga dia... tapi boleh plak single bed penuhhh... 2 bedded pun penuh... yg next available category type of room adelah Single Bed Executive! So we have to pay the different sebab company en.teman covered for 2 bedded jer... so end up kiteorg agreed utk amik bilik single executive tu... walaupun kene bayar different dia almost RM180 / night.. tapi aku rela... sebab we need privacy and comfortness! Bile sakit lagi lah kite nak selesa kan.. bukan bercuti jer nak kan keselesaaan...


Disebabkan aku tak bawak apa2 kelengkapan utk bermalam di hospital utk en.teman mahupun utk diri aku sendiri.. so aku terpaksa balik umah utk buat packing barang2, while en.teman terus que kat admission counter! Dlm kol 1:30 tengahari aku gerak dari hospital gleneagles... belikan lunch food utk Pak Joe.. antar kat dia.. pastu baru aku balik umah utk amik barang2..


Tapi aku ade lagi satu tanggungjawab besar yg perlu aku lakukan before pegi ke hospital semula petang tu... nak tahu apa yg aku buat? Tunggu aku update kat dlm next entry pulak yer... ahaha.. sorry lah.. cerita sakit pun aku buat part by part.. nak wat camne... buat masa nie aku sempat utk menulis sampai ke tahap nie jer dulu... kalau aku sambung lagi mau minggu depan baru aku publish cerita nie.. so korang hadap lah citer nie dulu ya! Hehehehe...


P/S:

Untitled


Untitled

So kalau korang berminat nak order tudung instant Athifa (saiz M) Naazneen Faiqa nie, please whatsapp me at 0193769459 or you can also email me at pin2it.neenaanuar@gmail.com ya!

3 comments:

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

Harap cik teman cepat sembuh...

Cik Ecah said...

get well soon utk cik abg...
btw sukaaanya instant tudung sarong tu...nape x wat saiz L..kite x muat pakai saiz M...huuhuuu

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam kak neena,
semoga segalanya ok
AMIN

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails