COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, March 10, 2015

My Wonderful Anniversary Journey to New Zealand - Day 4 @ Lake Pukaki Yang Super Gorjes!


Kesian giler cerita percutian di New Zealand apabila terpaksa di anak tirikan di I’m Yourss nie! Huhu.. well nak wat camne kan.. bile ade entry yg melibatkan time frame... memang kene settlekan yg ade time frame tu dulu... Ok.. harap sgt lepas nie boleh concentrate pada entry New Zealand nie sebelum ianya membawak ke cerita basi yg berusia setahun lamanya! Ahhahahaa...


1-IMG_0430 copy

Ok.. lepas breakfast ditepian Lake Tekapo, kami meneruskan perjalanan utk ke Lake Pukaki pulak! Since sampai kat NZ, en.teman belum drive lagi.. so now its his turn to drive...


2-GOPR0099 copy

Suke diaorg dpt selfish camgini! :p


3-IMG_0460 copy

Sejak driving dari Christchurch, kiteorg tak jumpa lagi permandangan camgini.. so waktu first time ternampak view nie sewaktu nak on the way ke Lake Pukaki... menjerit2 aku ngan Za dlm kereta sebab cam terpegunn tengok kecantikkan gunung salji kat depan mata kiteorg nie! Disebabkan jalan raya kosong.. maka kami memberhentikan kereta di bahu jalanraya dan melakukan aktiviti2 seperti di bawah ini!


4-IMG_0438 copy

5-IMG_0445 copy

6-IMG_0451 copy

7-IMG_0468 copy

8-IMG_0470 copy

9-DSC06648 copy


10-DSC06653 copy

Dari berdiri membawak ke duduk.. terlupa pulak nak baring sebab waktu nak baring tu ade kereta nak lalu rasanya.. terus terlupa dah! Ahaha.. seriously jalan dia lenggang and sunyi giler.. memang takde masalah lah takat nak baring atas jalanraya tuh! And then gambar jadik banyak ditempat yg sama sebab geram tengok background yg ohsem tu! So rugi kalau amik gambar skit2.. penat2 aku merantau beribu batu jauhnya... takkan nak amik satu dua shot aje kan? Memang takkkk aahh! Ahaha...


11-IMG_0472 copy

Then we all meneruskan perjalanan lagi utk menuju ke Lake Pukaki!


12-IMG_0476 copy

Tengah2 drive sekali ternampak permandangan yg lagi super awesome!! Weeeii!! uuuiishhhhhhhh!! Yaa Allahhhhhhhhhh!! OMGgggggg!!!! Hahah.. ini lah antara perkataan yg terkeluar dari mulut2 kami waktu dlm kereta... org lain tak banyak sgt kot.. yg paling banyak mulut aku lah! Ahahahaa...


13-IMG_0477 copy

Gile tak meroyan tengok view ohsem camgini depan mata.. bapak excited okkkk! Sumpah tak leh nak ckp! Terus aku suruh en.teman berhenti kan kereta di bahu jalan.. so bile dah berhenti tepi jalan nie.. apa lagi nak buat melain kan bergambar ajelah kerja nya!


14-IMG_0487 copy

15-IMG_0488 copy

Aksi pompuan gorjes gonjeng yg separa mental! Ahaha.. ok lepas nie aku tepek kan semua gambar2 kenangan kami disini yer.. selamat menjamu selera! :p


16-DSC06691 copy


17-DSC06693 copy


18-DSC06697 copy


19-DSC06699 copy


20-IMG_0500 copy

21-IMG_0505 copy

22-IMG_0506 copy

23-IMG_0511 copy

24-IMG_0517 copy

25-IMG_0520 copy

26-IMG_0528 copy

27-IMG_0529 copy

28-DSC06713 copy


29-DSC06725 copy


30-IMG_0531 copy

Sorry lah.. tak mampu nak remove or filter gambar2 gorjes nie lagi dah... ini je lah kenangan yg aku ade.. so terpaksa tepek kesemua gambar yg aku nak simpan ngan aku kat sini!


31-IMG_0534 copy

Basically tempat yg super gorjes ini lah dia Lake Pukaki... tapi we all kene meneruskan perjalanan utk ke pusat hentian perlancongan nya yg dah tak berapa jauh dari tempat yg kiteorg berhenti nie!


32-IMG_0539 copy

33-IMG_0540 copy

34-IMG_0541 copy

Dlm kereta aku sempat snap snap dan snap gambar2 nie.. geram sgt... so amik aje lah gambar selagi boleh! Huhuhu..


35-IMG_0542 copy

Ok.. dah sampai dah ke perhentian pelancongan Lake Pukaki!


36-IMG_0550 copy

Ini tempat wajib singgah kalau korang berada di south island New Zealand ya!


37-IMG_0544 copy

Nie pelancong Jepun! Baru lah nampak tourist asia sepanjang kiteorg berada kat sini! Hehe..


38-IMG_0578 copy

Basically kat Lake Pukaki nie kite boleh nampak Mount Cook! Mount Cook nie adelah gunung paling tinggi di New Zealand!


39-IMG_0580 copy

40-IMG_0581 copy

Alhamdulillah.. cuaca sgt cantik hari tu..! bile cuaca cantik.. tasik nie akan jadik bertambah-tambah cantik nya!


41-IMG_0591 copy

Punyer lah indah permandangan kat sini... sampai terlopongggg haku!!!


42-IMG_0565 copy

43-IMG_0584 copy

Alaaaaaaaaaa..... rindunyaaaaa nak berjemur bawah matahari terik dgn baju sejuk camgini! T___T


44-IMG_0556 copy

45-IMG_0560 copy

Serious tak jemu mata memandang pada keindahan Allah SWT nie!


46-DSC06768 copy

Well.. lama gak kiteorg lepak kat sini.. sambil menikmati keindahan alam yg terbentang luas di depan mata.. sambil2 tu apa lagi nak buat kalau tak bergambar je keje nya! Hehe..


47-DSC06739 copy


48-DSC06745 copy


49-DSC06751 copy


50IMG_0562 copy

51-IMG_0566 copy

52-IMG_0568 copy

53-IMG_0570 copy

54-DSC06759 copy


55-DSC06761 copy


56-DSC06795 copy

Huuuwwaaa... rindu lah nak balik ke sini lagii! Hukk... hukk... serious kalau korang dtg ke south island nie, please.. please please.. jgn lepaskan peluang utk stop over kat Lake Pukaki nie yer.. kalau boleh pegi dlm tengahari sbb view dia super ohsem!


57-IMG_0574 copy

Btw, thank you Ogosh for all DIY props nie!


58-IMG_0594 copy

Sebelum balik sempat amik masa utk baca kisah sejarah nie!


59-DSC06792 copy

Honestly, we both really fall in love with this place!


60-IMG_0597 copy

Ok dah jom kite teruskan perjalanan.. masih jauh lagi perjalanan kami nie sebenarnya... kalau ikut timing itinerary asal dah jauh tersasar masanya nie! Huhuhu...


So where we are heading to next? Tungguu will update in next entry ya! ;)

9 comments:

Cik Puan Fairul said...

subhanallah..canteknya NZ....

Nurzakiah Hanum said...

cantiknya gambar2

careno said...

Ya Allah... terkujat tgk gmbr2 tu... subhanallah... cantik sgt ciptaan Allah... knape la Malaysia takda benda2 tu semua... hahaha

elly nadyra said...

macam lukisan

worth waiting entry NZ ko bila tgk gambar cantik2

Allene typicalmommy said...

subhanallah.. indah nya kak neena... beruntung dapat tgk live...
kak, gmbr yang berdiri atas meja tu, macam senget je.. huhu

Hanida Moss said...

my dream vacation! tengah berusaha memujuk bakal somi datang sini. oh maiii nangis tgk scenery cantiks gilaaa.

yayayuyu said...

CANTIKNYA..AKAK JOM G LAGI..SAYA NK JOIN TRIP AKAK KALAU AKAK BUKA..PLEAS KAK='(

hafizyusof said...

ok dah habis baca dalam masa sehari pasal new zealand...terbaik la sgt detail dan gmbr pun gempak..hehe..

datin ida DY said...

berapa jam perjalanan dr lake tekapo ke lake pukaki

best sgt tgk gambar2 neena. mmg cantik semuanya...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails