COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, February 27, 2015

Surprised - Macam Mana Lakik Aku Boleh Ikut Aku Bercuti Ke Langkawi?


Yuhuuu..... Korang ingat lagi tak pada entry aku yang NIE?


Waimaaa.. semua dah sedia maklum yg en.teman sememangnya kene tinggal utk blogger event aku kat Langkawi pada bulan January yg lalu!


Untitled



Tapi bile aku upload gambar nie kat instagram aku...


Untitled


hahaha... ramai yg terkujattt kekdahnya!


So ramai lah yg tak sabar dan nak tahu macam mana en.teman boleh terpacul dekat event blogger aku di Langkawi pada bulan January hari tu! Ok macam nie cerita dia... pada 16th January 2015, aku suruh en.teman amik cuti semata-mata nak suruh dia antar aku gie airport! Haha.. biasalah I is very the manja.. dah lah first time pegi bercuti tanpa lakik di sisi... so harus lah I nak lakik I antar I sampai kat pintu perlepasan... nak jugak rasa fefeling macam dalam drama... bile nak berpisah tu nak lah peluk, nak kiss dahi and cium tangan segala bagai.. hahaha...


Untitled



On that day.. first time drive sampai ke KLIA2... selalunya kiteorg kalau travel berdua, mesti amik KLIA express or taxi utk ke airport jer!


Lepas parking kereta.. kiteorg masuk lift... elok jer keluar dari lift nak menuju ke departure hall.. aku dpt call dari Erik Talent! Erik tanyer aku kat mana? Dah sampai airport ke? Aku ckp dah baru jer sampai airport nie.. aku takde lah budget apa2... just agak diaorg nak make sure semua blogger tak lambat for departure nak ke Langkawi pada jam 10:25 pagi nanti..


Sekali Erik tanyer aku, eh your husband ade ngan you sekali ke? Aku ckp ade lah.. memang dia antar aku ke airport nie.. then Erik ckp.. “Its a good news for you Neena! We have 1 available slot for your hubby... Deanna Yusoff is not feeling well.. so she can’t join us for this trip.. so you boleh suruh hubby you follow us to Langkawi and he can be our photographer! But it just that he has to pay his own return flight ticket!”


Vavavavavavaaaaaaa........... aku time tu tak tahu nak rasa apa... sumpah excited nak mamposssssss.... terus ckp kat en.teman.. jom beli tiket on the spot.. and tak payah nak fikir baju ke hape.. pegi 3 hari jer pun.. boleh jer beli baju kat langkawi... En.teman excited jugak lah... tipu lah kalau nak kata dia tak excited.. tapi dia punyer excited tu masih boleh berfikiran warass lagi lah kalau nak compare kan ngan aku! Ahaha...


Nak tahu kenapa?? Sebabnya dia boleh fikir pasal anak buluuu aku kat umah tu! En.teman kata.. kalau dia pegi teruss... AnnZee macam mana kat umah tu:??? Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...... baru aku tercengang... hahaha..t eruk betol ibu AnnZee nie.. kalau ibu nie ade anak betol.. mauu dia lupa anak dia jugak kottttttt... well excited punyer pasal nakkk... maap kan lah ibuuuuuu! Muahahha....


Ye lah.. sapa tak excited kan.. first time dpt bercuti ngan celebrity kooottt... pastu dpt duduk hotel 5 star plak tu.. so harus lah excited kak jeng nie hah! Haha.. Ok ok.. berbalik pada cerita en.teman tadi tuh... so bile en.teman ingatkan aku pasal AnnZee baru lah aku sedar yg en.teman tak leh nak pegi ngan aku immediately time tu jugak sbb en.teman kene balik and antar AnnZee kat hotel dia.. pastu en.teman ckp lagi.. kereta kalau parking for 3 days kat KLIA2 pun susah gak sbb waktu balik flight kiteorg landing kat Subang Airport and bukannya kat KLIA... then lagi satu masalah... camera godang en.teman pun kat rumah.. so macam mana dia nak pegi impromptu camgitu je kan?


So waktu kat departure hall tu, terus kiteorg gie check flight tiket malindo air.. budak air ticket tu kata flight ke Langkawi ade pada pukul 1:55ptg dan 3 lebih tapi departing from Subang Airport! Budak tu kata seat masih ade.. tapi dia suggest utk beli tiket waktu en.teman nak fly nanti.. kiranya beli tiket secara on the spot lah! Waa.. kelas ko.. bukan main lagi beli tiket on the spot.. tapi ok lah... sbb beli tiket utk satu kepala jer... so en.teman bayar lebih kurang RM365 dah termasuk beg 15kg! Aku rasa berbaloi lah kot just spend that amount while you can have 5 star vacation kan? Haha..


So lepas dah tanyer2 kat counter tiket tu, aku suruh en.teman balik terus.. tapi aku pesan kat dia jgn pulak merempit balik ke ampang tuh.. risau betol aku.. dlm pada aku tunggu masa nak boarding ke langkawi pagi tuu.. aku sempat lah antar whatsapp kat dia.. remind dia apa yg dia perlu buat.. bawak baju putih, bawak baju warna biru.. bawak selipar pantai... kalau sempat gie gunting rambut.. haihh.. aku memang tak suke dia punyer rambut kalau dah panjang skit... rimaas dan lemas aku dibuatnya.. then yg paling penting jgn lupa bawak camera keramat dia tu.. kang penat2 pegi tak bawak camera aahh sudah satu hal plak nanti!


Then aku pesan lagi.. jgn rushing.. kalau sempat kejar kan flight pukul 1:55 ptg tu would be great lah... sebab petang tu kiteorg dah start with our first aktiviti.. so memang lah aku nak dia join sekali.. tapi misal kata tak sempat.. tak pe lah.. janji datang... amik lah flight yg pukul 3 ptg tu.. janji dia sampai langkawi.. and malam tu aku tak tido di dalam bilik 5 star tu secara keseorangan! Ahahaha..


Untitled



Alhamdulilah.. end up en.teman dpt jugak catch flight pukul 1:55ptg! Around pukul 3 ptg selamat lah en.teman mendarat ke langkawi jugakk.. Hihihi..


So itu lah cerita nya macam mana en.teman boleh datang menerjah ke Langkawi bersama-sama dengan aku tempoh hari... Actually waktu aku dpt invitation nie, aku adelah bagitahu pada event management yg blog aku I’m Yourss nie adelah blog secara usahasama antara aku ngan en.teman yg mana kami lah NeenaAnuar! Basically in advance memang aku dah highlight kan yg kalau lakik aku tak dpt ikut trip aku ke Langkawi nie, memang confirm lah gambar2 yg aku amik nanti tak lah sekebabommm macam gambar2 yg en.teman amik!


Ye lah aku mana lah reti nak guna pakai professional camera en.teman tuh... aku hanya akan amik gambar guna GoPro4 jer lah kalau en.teman takde ngan aku.. aku pun paham.. bile ade event2 camgini.. normally its very limited seats.. but yet aku kene bagi tahu pada event management in advance sbb tak nak nanti diaorg ade expectation yg gambar2 kat langkawi akan kebabom macam gambar2 yg aku penah amik sewaktu pegi bercuti ngan en.teman! Eh poyo ke aku mengaku gambar lakik sendiri kebabom?? Ehh.. tak poyoo kott.. sebab korang sendiri yg selalu puji gambar2 en.teman amik cantikkkss cantikksss kesemuanya kan.. kan.??? Muahhahahaa...


Anyway, itu lah yg dinamakan kalau jodoh tidak ke mana.. kalau dah rezeki tidak ke mana-mana lah jua... hihi... Alhamdulilah.. it was such a pleasant surprise I guess.... dan ini merupakan salah satu kenangan terindah jugak lah dlm kehidupan sepajang bergelar seorang blogger dan jugak sebagai pasangan suami isteri! Thank you Erik Talent Management for the opportunity!


Ok minggu depan aku akan update cerita Langkawi secara marathon ya.. so check it out tau! :)



****************************************************************************************


IMG_3721 (Black)

P/S:  aku dah open pre-order Inner Neck Naazneen Faiqa color hitam... sapa yg berminat boleh email me at pin2it.neenaanuar@gmail.com ya! ;)




5 comments:

Gem Moleq said...

Happy bace....tula namenye kalau dah rezeki kan....alhamdulillah Allah bagi rezki tak putus2 kat akak.

love u kak nin!!

DYatie ABakar said...

Waahhhh.. lamanya tunggu... hahahaha...
Rezeki kan.. kalau dah rezeki tak ke mana... ewah! ;)

ayu Ismail said...

ohh tulah kisahnya.. kalau dah rezeki kan..hehee

lia ummiirfan said...

hahahaha!!

Chekgu Azrine said...

itu namanya rezeki neena dan suami..semoga terus sukses dalam berblog ye

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails