COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, March 5, 2015

Cooking Demo and Buffet Dinner with Datuk Chef Wan at Ombak Villa Langkawi!


Aktiviti seterusnya pada hari kedua di Ombak Villa Langkawi adelah sessi Cooking Demo by Datuk Chef Wan! Cooking demo tu bermula pada jam 6:30 petang.. while aku ngan en.teman pukul 6 ptg masih lagi tido lena di atas katil yg empuk dlm bilik kami! Around 6:15ptg camtu dpt call dari Jasmine.. melompat aku ngan en.teman dari katil sebab ade 15 min jer utk bersiap! Huhu.. sib baik lah Jasmine call.. kalau Jasmine tak call jawabnya mau terbabas sampai maghrib!


Dlm masa 15 min tu aku sempat mandi jer... pakai bedak pun tak sempat... aku bawak beg makeup pegi ke Bayu Courtyard... sib baik ade toilet kat situ.. since aku tengok ramai yg takde lagi.. sempat lah aku pi touch up muke kat toilet! Hehe..


1-GOPR0371 copy


Sampai2 kat Bayu Courtyard excited tengok private table yg dah disediakan khas buat kami semua!


2-GOPR0372 copy


Meja Demo Chef Wan pun dah tersedia rapi! Cantik sgt time nie sebab dah nak sunset!


3-IMG_3489 copy

Aku tak sempat nak mandi manda dan bersantaian di tepian pool nie!


4-GOPR0376 copy


Ok.. semua org dah ready for Datuk Chef Wan demo cooking sesssion!


5-GOPR0377 copy


Selalu tengok Chef Wan dlm TV jer.. tak sangka dpt peluang tengok dia masak depan2 bijik mata kali nie!


6-IMG_3501 copy

Walaupun kesihatan chef wan tak berapa mengizinkan.. tapi dia tetap memberikan yg terbaik buat kami semua.. Thank you Datuk!


7-IMG_3503 copy

Chef tengah cerita dia nak masak apa utk demo session nie..


8-IMG_3507 copy

Ok jom tengok aksi Chef Wan memasak yg akan turut dibantu oleh seorang chef dari Ombak Villa!


9-IMG_3509 copy

10-IMG_3512 copy

11-IMG_3514 copy

12-IMG_3525 copy

13-IMG_3534 copy

14-IMG_3546 copy

15-IMG_3580 copy

16-IMG_3582 copy

Lepas selesai Chef Wan masak, kami sempat rakamkan gambar kenangan bersama-sama!


17-IMG_3567 copy

Haihh.. meja cantik ni dah memanggil manggil dah nie.. tak zabarr nya nak duduk dan makan air tangan Chef Wan!


18-IMG_3578 copy

Disebabkan lauk pauk belum lagi terhidang di atas meja cantik kami tu.. so kami bergambar secara kiut miut lah dulu! Hehe..


19-IMG_3574 copy

Ok now dah boleh amik tempat duduk masing2 dah...


20-IMG_3586 copy

Datuk Chef Wan pun duduk makan semeja dengan kami!


21-IMG_3591 copy

Kak Neen yg dah semakinnnnnnnn gemmmmmsss!!! T_____T


22-IMG_3606 copy

Besttt sgt makan malam di tepian pool nie!


23-IMG_3608 copy

Lauk pauk yg Datuk Chef Wan masak tu hanya telah dihidangkan di meja makan kami nie sahaja! Nak tahu apakah lauk pauk nya?


24-IMG_3610 copy


25-IMG_3611 copy


26-IMG_3612 copy


27-IMG_3618 copy

Rasa?? Harus lah sedapppp.. ko tak nampak kami senggeh sampai ke telinga nie? Hehehe..


28-IMG_3595 copy

Selain dari lauk pauk yg Chef Wan masak waktu demo session tu.. kami dpt jugak menikmati makanan yg disediakan oleh pihak Ombak Villa di Bayu Restaurant nie!

29-IMG_3602 copy

Siap ade BBQ you ollzz!!


31-IMG_3630 copy

Waktu malam kedua tu baru berkenalan dgn seorang lagi tetamu for this event.. Julie Woon and family! They are very sporting and really nice to meet this lovely family!

Overall the dinner was really awesome! Thank you chef wan and ombak villa for the great session!

30-IMG_3626 copy

Udah selesai makan malam.. kami pun berjalan kaki menuju ke Amai Bistro utk main game gilerrrr! Nak tahu apakah game gile tuuuu... Wait for my next entry yea? :)

3 comments:

Nurzakiah Hanum said...

cantiknya view

SYANI said...

Julie Woon tu pengacara kat 8tv tu kan?

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam kak neen,
he3
iols dok macam terbayang akak n hubby epaih makan teruih torojun itu pool
he3
tapi memang laaaaaaaaaaawaaaaaaaaa sesangat hotel tu kan3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails