COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, March 27, 2015

Macam Mana Boleh Ade Duit Extra RM3,000 Dalam Account Aku Nie?


Untitled


Ini bukan duit bonus... Ini bukan duit org bagi.. ini jugak bukan duit dari hasil online business Naazneen Faiqa...


So macam mana boleh ade RM3k dlm bank account aku nie? Ini nama nya duit hidup dan tumbuh secara senyap! Macam mana dia boleh hidup dlm senyap? Sapa yg tanam dia boleh bagi hidup camgini?


Sapa lagi yg boleh tanam baja di dalam account sendiri kalau bukan diri sendiri kan?? Aahhaa... alhamdulillah... bulan lepas dah genap 2 tahun aku keje kat tempat keje aku yg skg nie.. since aku mula keje pada Feb 2013... aku menyimpan RM100 satu bulan... so up to last month aku dah keje dlm 24 bulan.... RM100 x 24 bulan = RM2,400! Then mana datang lagi RM600 tu? Well.. bile time dpt bonus... aku just buat tambahan savings... so tu yg dah menjangkau ke RM3k!


Syukur alhamdulillah... diam tak diam... ade duit saving kan? Nak menyimpan nie memang kene disiplin pada diri sendiri.. kene buat mindset dari awal.. kalau kite tak menabung... at the end duit tu akan abis jugak! Macam aku dari kecik aku memang cukup suke menabung ... sebab aku selalu fikir yg takkan ade org boleh tolong diri aku melainkan diri aku sendiri! Aku tak pernah terfikir yg aku ade mak ayah adik beradik sedara mara yg akan tolong aku.. aku anggap semua org pun ade komitmen masing2.. so kite perlu jaga diri kite sendiri dan bukan nya bergantung harap pada org lain!


Tapi tak di nafikan, terkadang kite perlukan jugak bantuan org lain dlm hidup kite terutama apabila keadaan tu mendesak... maybe kite perlukan bantuan.... tapi rasanya adelah lebih baik kite buat preparation awal2 utk persiapan dlm urusan kecemasan dlm hidup kite kan? Macam aku selalu buat savings nie utk backup pada saat2 kecemasan.. sbb terkadang kite tak tahu bile kite memerlukan wang dlm saat kecemasan.. so pasal tu lah aku suke buat savings macam nie!


Before2 this pun aku dah selalu menyimpan.. Cuma macam kat tempat keje yg skg nie, duit gaji masuk kat Standard Chart.. so setiap bulan aku keluarkan hampir kesemua duit gaji aku dan masukkan ke dalam bank lain utk urusan bulanan.. tapi aku akan tinggal kan RM100 dlm standard chart sebagai duit savings... simple thing nak motivate kan diri utk menyimpan, kalau kite naik gaji.. anggap lah kite tak dpt kenaikkan gaji tu.. utk kenaikkan gaji tu kite simpan... so kalau naik gaji RM200 kite simpan lah RM100... kalau tak pun paling busuk RM50.. tapi kalau ko dpt kenaikkan RM50 ke bawah.. aku suggest ko belanja jer lah duit tu yer... ahahaa..

So kalau dpt duit kenaikkan gaji lebih.. korang boleh buat sistem bercucuk tanam dlm bank macam aku buat nie... sbb cuba kite fikir, kalau kite tak dpt increment tu.. kite still berada pada tangga gaji yg sama kan? so bile kite dpt lebihan tu.. tak salah kalau kite menyimpan skit dan belanjakan skit!


At the end, kite yg menguruskan kewangan kite.. kalau kite bijak menguruskannya.. insyallah segalanya urusan akan menjadik bijak2 belaka! So happy savings guys.. nowadays kene perbanyakkan savings... sebab world economy is pretty bad...


Sekian khidmat pesanan masyarakat dari saya buat anda semua! Ahahhahaaaa...


P/S:

Untitled


Sekarang tengah trend tudung instant kan? So today nak memperkenalkan product Naazneen Faiqa by NeenaAnuar ! Tudung Instant Athifa nie sangat sesuai utk dipakai pada bila-bila masa dan ketika... Hanya 3 saat diperlukan utk sarung, betul kan soft awning nya dan kemudian adjust labuh tudungnya!


Nak pergi masjid? Nak ke pasar? Nak pergi rumah jiran? atau secara tiba-tiba ade tetamu yg datang menerpa ke rumah? Nak melakukan aktiviti santai pada hujung minggu? Atau nak pergi bercuti dan melakukan aktiviti lasak? Mudah sahaja.. hanya dlm masa 3 saat anda sudah siap sedia utk melakukan apa jua aktiviti dengan tudung instant sarung Athifa ini!


Keistimewaan dan kelebihan tudung instant Athifa:-

- Tidak perlu digosok

- Material jenis high quality cotton lycra (tidak melekap, sejuk dan lembut)

- potongannya labuh menutupi dada

- membuatkan bentuk muke kelihatan lebih bujur


So kalau korang berminat nak order tudung instant Athifa (saiz M) Naazneen Faiqa nie, please whatsapp me at 0193769459 or you can also email me at pin2it.neenaanuar@gmail.com ya! ;)

5 comments:

Nurzakiah Hanum said...

jom menabung

CikSiti said...

cantik tudung..
cik neena bagus amalan menabung ni! lepas ni mungkin boleh pindahkan sikit kat tempat yg boleh mendatangkan dividen mcm TH ke..sbb simpan kat bank pulangan sangat sedikit.keep up=))

Chekgu Azrine said...

Alhandulillah...3k.mana nk dpt sng2 camtu je kan

Rus Surin said...

Good..menabung ni memang susah tapi kalau disiplin jagi senang and menguntungkan Tq for sharing....Semangat nak menabung ni :)

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam neena,
waaaaaaaaaaa
baguih pesanan khidmat masyarakt ini :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails