COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, March 4, 2015

Mangrove Tour di Kilim Geoforest Park Langkawi!


1-GOPR0271 copy



Hari kedua percutian bersama Datuk Chef Wan di Ombak Villa Langkawi.. di mula kan dengan buffet breakfast...


2-IMG_3354 copy


We all had our morning breakfast at Bayu Restaurant!


Kalau ikut original itinerary, lepas breakfast kami semua patot ade aktiviti Visit Wet Market at Kuah Town bersama dengan Datuk Chef Wan.. tapi aktiviti tu terpaksa di cancel pada saat akhir sbb keadaan kesihatan Chef Wan makin tak sihat... kesian gak tengok dia so dia berehat sepanjang hari di hotel while all of us terus proceed with our next aktiviti!


3-IMG_3370 copy

Kalau siapa yg dah penah buat aktiviti nie mesti tau aktiviti wajib @ ‘a must do’ activity ketika bercuti di Langkawi!


4-IMG_3373 copy

Yeaa.. its a mangrove tour activity!


5-IMG_3375 copy

First pit stop adelah melawat Gua Kelawar (Bat Cave)!


6-IMG_3376 copy

Aku rasa nie dah masuk nak masuk 4 kali kot aku visit Bat Cave nie.. first time aku buat mangrove tour trip nie pada tahun 2003 kot.. waktu tu aku tak kawin lagi.. Aku bercuti sekeluarga ngan arwah mak aku.. aku tiap kali tengok langkawi nie memang teringat kat arwah mak... she all the way excited when she got a chace to visit Langkawi that time! T___T


7-GOPR0281 copy


Budak Izzuddin nie memang rajin pegang goPro kiteorg.. sebab en.teman dah pegang camera godang dia.. aku jgn harap lah.. tak koser nak handle camera.. aku suke posing cam retis jer! Muahahaha...


8-G0650302 copy


Nak jugekkkkkkkkkk amik gambar dlm gua yg gulap gulita tuh... belasahhh lah labuu!


9-GOPR0284 copy


Masih ade kelawar kelihatan di dalam gua nie..


10-G0660303 copy


Ok settle tengok kelawar yg sedang tido.. so what’s next?


11-GOPR0289 copy


Sweet pose pleaseee! Haha..


12-IMG_3383 copy


Ohhh... I’m very the makcik-makcik look! T___T


13-G0590296 copy


Ok nie kurang nampak makcik sbb I do look pretty sweet in here! Bhahhahaa... :p


14-G0620299 copy


Kat sini kiteorg tengok Batu Bengkok Mencari Cahaya! Apa kebende nya tu?


15-G0640301 copy


Nie lah yg dikatakan Batu Bengkok Mencari Cahaya.. kat bahagian batu gua nie ade batu yg seolah-olah tumbuh keluar utk mencari cahaya matahari! Tapi sekali aku tengok macam muncung buaya pun ade.. huhu..


16-IMG_3386 copy

I really love to be in the jungle.. I can feel the peacefulness.!


17-IMG_3388 copy

Ok.. Lawatan ke Gua Kelawar dah settle.. so what’s next activity?


18-G0780315 copy


Jom ikut kamii!


19-G0720309 copy


And we are here!


20-G0830320 copy


Kami nak buat apa kat sini ek?


21-IMG_3403 copy

Amboii.. kusyuk betol memasing nih!


22-IMG_3391 copy

Kiteorg tengok Eagle Feeding kat sini! Ini pun salah satu aktiviti wajib tengok sewaktu bercuti di langkawi!


23-G0880325 copy


Ok dah jom teruskan perjalanan...


24-IMG_3405 copy

Dari menyusuri sungai.. now kami menyusuri ke lautan andaman pula!


25-IMG_3411 copy

Kat sini boat kami berhenti seketika utk melihat keindahan kawasan Kilim Geoforest Park!


26-IMG_3416 copy

27-IMG_3409 copy

28-IMG_3413 copy

29-IMG_3418 copy

While you are here.. you can enjoy the truly beautiful scenery and also amik gambar amik gambar dan amik gambar sesaja! Hehe.. alhamdulillah.. cuaca sgt baik hari tu.. so dpt lah kami amik gambar dgn background yg begitu cantikss sekali!


30-G0910329 copy


Lepas tu kami meneruskan perjalanan ke pit stop yg terakhir!


31-IMG_3421 copy

Cantik jugak tempat nie.. especially bile ade bot-bot layar yg parking di tengah-tengah tuh!


32-IMG_3422 copy

Boat kami akan parking kat sini! Ade 2 aktiviti yg kami lakukan disini..


33-G0930331 copy


Pertama.. tengok ikan2 yg di bela di Fish Farm di kawasan nie...


34-G0950342 copy


Dan yg kedua adelah makan tengahari!


35-IMG_3426 copy

Semua orang tengah sibuk amik gambar makanan! Hehehe...


36-IMG_3430 copy

Food dia not bad.. sedap jugak... banyak pun banyak! Setiap set dtg dlm 6 lauk macam nie!


Lepas makan... maka berakhirlah aktiviti Mangrove Tour kami di Langkawi nie.! Seronok jugak walaupun aku dah penah pergi beberapa kali dulu.. tapi now dah ade beberapa perubahan.. dulu aku pegi takde pun signboard Kilim Geoforest Park tuh..!


37-IMG_3432 copy

On the way nak balik hotel, sempat singgah ke Haji Ismail Group Mall! Pergghhh... tak sangkaa... dulu aku pegi kedai dia kecikk jer kat pekan kuah.. and now dah ade such a huge mall and even dia dah ade hotel>? *clap hand* walaupun aku dah shopping coklat kat warisan pada malam pertama kat Langkawi nie, tapi bile stop kat sini... still aku borong lagi coklat yg tak sempat aku grab earlier...hihi...


Belah petang it’s a free and easy session.. so masing2 buat aktiviti masing-masing! Ade yg buat aktiviti pantai... ade yg pergi mandi pool.. while me and en.teman? tidooooo dlm bilik yg awesome tu lahh apa lagi! Ahahahaa....


Punyer lah sedappp tidoo... sampaikan kiteorg dah terlewat for the next even pada lewat petang tuh! Adoii.... nak tahu aktiviti apa.. tunggu entry seterusnya ya! :D

8 comments:

Nurzakiah Hanum said...

bestnya sis

careno said...

same la kalau dah stay kat bilik yg best giler rs mcm x mo buat xtvt luar... nak lepak jer dlm bilik... hahaha...

AMIIZAA said...

seronoknya:)

Chekgu Azrine said...

Best je baca..gambar pun lawa2

HaFizaH aYu said...

Family day kat langkawi best gak nih..happening jer

GREENJADE said...


next time u kena try kari kat fish farm tu...kari dia mmg superb!

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam kak neen,
sonok kan nengok helang makan tuuuuuuuuuuuu :)

Cik Rina said...

Best mangrove tour ni, tapi bushukkk giler kat gua kelawar tu kan. Hehehee....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails