COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, March 3, 2015

Private Lunch Session With Datuk Chef Wan Di Ombak Villa Langkawi!


Lepas dah check in kat bilik masing-masing, dlm pukul 1 tengahari camgitu kiteorg ade private lunch session with Datuk Chef Wan kat Bayu Restaurant di Ombak Villa! But before kiteorg gie makan tengahari, we all di jemput singgah sebentar ke bilik mewah dan exclusive yg di diami oleh Datuk Chef Wan!


1-G0100171 copy


Ini Seroja Suite! Dia ade 2 unit jer kat Ombak Villa nie..


2-G0120173 copy


Chef Wan menyambut kehadiran kami... terasa macam datang ke rumah Chef Wan pulak! Haha...


3-G0220185 copy


Masuk2 jer nampak dining hall nie... cantik nyer meja makan tu!


4-G0130176 copy


Pastu bile ke depan skit.. nampak living hall nie pulak... waaa... cantekkkkkkkkk nyaa!!!


5-G0150178 copy


Pastu menjenggah ke ruangan sebelah living hall nampak master bedroom nie pulak... waaaaaaaaa... best nya bilik tido dia!!


6-G0160179 copy


Pastu aku menyusuri lagi ke bahagian belakang bilik tido.. nampak ade ruang dressing table nie.. time nie en.teman tak sampai lagi ke Langkawi.. so aku lah yg jadik photographer nya.. sib baik ade GoPro4... berguna lah jugak kesudahannya! Hahaha..


7-G0170180 copy


Pastu aku teruskan terjahan ku ke bahagian bathroom pulak.. seriously it is hugeeeeeeeee bathroom okkk!! Siap ade waterfalll lagi! Huhu...


8-G0180181 copy


Ade dua sinki.. so lakik binik kalau stay sini senang tak yah nak berebut masa nak gosok gigi! Hehe..


9-G0190182 copy


and tadaaaaaaaaaa... you have your own private jacuzzi in this villa okkkkk!!


10-G0210184 copy


Yet you have your own standing shower inside this huge bathroom!


11-G0140177 copy


Ni bahagian verandah seroja suite... ishh.. best lah!


Kot lah ade yg nak tahu berapa harga bilik yg Chef Wan duduk nie.. ok kalau ikut publish rate harga dia RM5,000.. as usual kalau grab via online purchase at Ombak Villa offcial website... rasanya boleh lah dpt harga promo skit! Hihi..


12-G0270191 copy


Ok.. dah selesai kiteorg selongkar villa Chef Wan, all of us bergerak ke Bayu Restaurant pulak utk sessi makan tengahari bersama Chef Wan.


13-G0320196 copy


Semua org excited amik gambar meja makan yg kite akan duduk nanti! Hahaha...


14-G0350199 copy


Its privite dining session with Datuk Chef Wan.. harus lah semua org excited kann... hihi...


15-G0340198 copy


Sementara menunggu kehadiran Chef Wan.. so kami wefie dulu!


16-G0410207 copy


Ok.. everybody is here.. so masa utk yumm yumm.!


17-G0470214 copy


Our Malay Set Lunch Menu! Aku rasa mesti berpeluh-peluh chef yg nak masak lauk makan tenghari nie utk kiteorg.. sebab yg makan tu bukan kiteorg jer.. al-maklum lah.. Datuk Chef Wan pun makan sekali.. kalau aku lah yg jadik tukang masaknya.... memang confirm gigil lah! Ahahaha...


18-G0480215 copy


Sempat lagi aku berSelfie sementara menunggu menu dihidangkan ke atas meja.. Chef Wan dok bebel.. korang ni tak abis-abis amik gambarrrr aje kerja nya... aku ckp kat Chef Wan... alah Tok Wan.. standard arrrr... nama pun blogger.. kerja dia memang kene amikk gambarrrr jer memanjang! Ahahhaa...


19-G0440211 copy


Aik... Tok Wan pun amik gambar jugak lah! Ahahaha... ok paham.. Tok Wan amik gambar utk Instagram Tok Wan kan?? Hehehe...


20-G0490216 copy


Maka sessi makan2 pun bermula... ok, memang sedap menu2 yg dihidangkan... kite bagi 5 bintanggg! So you guys kalau dtg ke sini.. make sure you guys dine in kat Bayu Restaurant nie yer.!


Sejujurnya ini satu pengalaman yg berharga jugak... tak pernah terfikir nak duduk makan semeja ngan celebrity terkenal macam Chef Wan... dpt berborak santai bersama-sama... dah macam satu keluarga pulak rasanya... syukur.. I’m blessed!


So lepas makan... we all balik bilik masing2... adelah masa lebih kurang sejam lebih utk kiteorg mandi, solat dan rehat2 diri sekejap! At the same time aku kat bilik dok tertunggu-tunggu kehadiran en.teman di muka pintu bilik... terasa macam menunggu kehadiran pengantin lelaki ketuk pintu bilik kekdahnyaaa... berdebar-debar jantong I tau! Hahahaa...


Ok lah... aktiviti seterusnya bermula seawal jam 4 petang.. nak tahu aktiviti apa... tunggu I’ll story you in my next entry yea! :)

2 comments:

Naomie .Licouz said...

salam akak neena.. Best nya dapat g Villa Chef Wan.. dannn dekorasi dia sangat cantik.. ! jelly bean gitu... nt update lagi eh..

Nurzakiah Hanum said...

bestnya :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails