COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Monday, December 17, 2012

Our 7th Wedding Anniversary Celebration ~ Welcome to Impiana Private Villas Kata Noi, Phuket!

Selepas berada lebih kurang 1 jam dlm flight, then 1 jam lagi dlm private taxi... akhirnya kedua mempelai yg dah berusia 7 tahun nie sampai jugak ke destinasi hornymoon mereka!

DSC_8255 copy
Lebih kurang jam 9 pagi waktu tempatan..  kami dah pun berada diruangan lobby yg kelihatan simple tapi nice nie!

DSC_8225 copy
Welcome to Impiana Private Villas Kata Noi, Phuket
Do enjoy your cold towel & lemongrass juice!

DSC_8228 copy
Seperti biasa.. welcome drinks dah termasuk dlm pakej!

DSC_8253 copy
air serai nie memang chillin'!

DSC_8230 copy
yg nie surprise.. tetiba dpt kalungan bunga (Flower Garland)!

DSC_8233 copy
ingat leh masuk kat leher.. tapi tak lepas.. so kite gantung kat pergelangan tangan aje lah!

DSC_8250 copy
Sumpah wangggiiii!!! 
yg kembang tu bunga kemboja.. tapi bunga yg kecik² di ikat menjadi kalungan tu aku tak sure bunga apa! korang tahu tak bunga jenis apa tu? kalau tahu cer kongsi ngan aku skit! 

DSC_8247 copy
en.teman paling suke cold towel lah.. sbb dia memang jenis kuat peluh punye orang! kalau aku dpt cold towel.. takat lap tapak tangan ngan pergelangan tangan jek lah! kalau aku pi lapp sakan² kat muka dan leher segala.. confirm cold towel tu dah tak rupe cold towel sbb dari warna putih salju dah bertukar kepada warna coklat sbb makeup penuh melekat kat towel! haha..

DSC_8259 copy
Sementara nak tunggu bilik ready.. kami amik angin di sekitar ruangan lobby!  Serious, cuaca tersangattt lah baikk.. panass berdepinggg depingggg!  Aku sukeeeeeeeeeee cuaca camgini kalau bercuti ditepian pantai sbb langit akan membiruuuuuu.. and for sure lautt jugak akan membiruuuuuuuu!!!

DSC_8418 copy
Ruangan courtyard depan lobby nie ciput jer.. kalau nak buat wedding function... disini lah tempat nya!  kalau aku ade duit.. memang lah terasa cam nak buat anniversary celebration aku kat sini!  buat during sunset.. oh memang gorjesssssssss!!! *berangan je lah*

DSC_8256 copy
yang belah kanan gambar nie adelah Garden Villa kalau tak salah! 

DSC_8257 copy
yang belah kiri gambar nie ade Impiana & Family Villa!  Villa² nie semua jenis yg besarrr square fit nya...bile dah besar harus lah harganya pun besar sama!

DSC_8260 copy
pool yg bawah nie adelah Family Villa punye pool!  memang agak kurang privacy skit villa yg nie coz org dari atas lobby boleh jer nampak org kat bawah tengah mandi!  tapi takpe lah.. nama pun family villa kan.. nak private mana pun bile dah berfamily! hehehe...

DSC_8261 copy
Sebelum check in ke bilik kami... sempat lagi staff hotel nie bawak kiteorg tinjau view menarik dari sekitar kawasan resort nie!

DSC_8269 copy
sebelum tengok view.. tengok aku pose dulu! muahahaha.... :p


DSC_8262 copy
Teaser view...


DSC_8263 copy
Subhanallahh!!! memang terpukauuuuuuuuu mata aku melihat kejernihan air disini!  sgt bersih and clear gilerrr!!!


DSC_8264 copy
Really just can't take my eyes of you!  serious cuaca yg begitu indah bisa memberikan permandangan yg menakjubkan!!
Cantikkkk kan??? serious permandangan di sini tersangat lah gorjess dan tak puas tengok tempat nie!  kalau ikutkan hati memang dah terus nak pi terjah ke kawasan batuan di bawah itu utk amik gambar disitu sbb staff resort kata memang guest boleh turun ke bawah dgn melalui anak tangga yg ade disitu utk turun ke kawasan batuan dan boleh jer nak main air laut.. kalau berani nak snorkeling terus pun boleh!!  tapi disebabkan hati lebih melonjak tak sabar nak check in ke our private villa terlebih dahulu...  so, en.teman kata.. better pi check in dulu... rehat kan badan sekejap.. then nanti baru buat rounding ke sini lagi sekali utk amik gambar!

Baik lah.... lepas nie check out for our Private Villa pulak ye! :D


14 comments:

Siti Shuhadah said...

cantiknyeeee....

Nana said...

subhanallah..cantik sangat...tengok gambar pun dah terasa keindahannya...

Mally said...

Hai kak neena...
Bunga tu adalah bunga melor a.k.a jasmine..hehehe

♥MAMASYAZA♥ said...

ya allah cantiknya, memang cantik sesangat

suci kaseh nurain said...

indahnye pemandangan kat situ....

suci kaseh nurain said...

canteknye..bile laaa dpt merase g sane...

Anum said...

bestnya
sesuai utk honeymoon

La Cocca Di Papa' said...

itu adalah bunga meloq, pn neena

A Z M I E D A said...

Cantik sangat view dia..

mama tisya said...

cantik viewnye...posing time panas mmg cantik cuma tahan ngan tk tahan je la kn..hehe

Mrs Lurve said...

itu bunga melur ka...cantiknya view dkt sana..pantai cantik sgt!!

La dOLcE mEa_nAtt said...

cantik sangat besnya kak neena..

Sue-Rya Qistina said...

subhanallah. cantik sungguh ciptaanNya :)

nadyera said...

hi sis,
mcm mana nak dpt pakej2 mcm ni ye?
plan for my honeymoon lah ;)
suke tgok blog sis

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails