COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Monday, December 3, 2012

Aktiviti Makan-Makan ~ Giant Burger @ YB Yazid Burger & Nasi Beriani Arab @ D'Arab Cafe!

A few weeks ago... Mak mertua call ajak pi makan burger bakar & nasi arab kat Pusat Perniagaan Anjung, Seksyen 7, Shah Alam!

Ngan excited nya aku ngan en.teman menerima pelawaan itu sebab bile mak mertua ajak pi makan itu bermakna mak mertua yg akan belanja makan! muahahahaha... teruk betol anak & menantu hantu nie! Alaaa.. bukan selaluuu ponggg mak mertua nak belanja!!! so bila di offer harusss lah excited kannn! haha.. :p

Lagi menambah excited.. aku ngan en.teman baru first time nak merasa burger bakar yg bersaiz giant nie!  Oh Lalalalalaa.. memang sedappp laa ini burgerrr!  sos BarBeque yg menjejehh jejehh itu buat I terliur tau!

Adik² ipar aku yg dah pernah bawak MIL dtg makan kat Yazid Burger nie! So tu yg dia nak belanja seluruh anak menantu dan cucu makan kat sini sbb dia kata sedap burger kat sini! kalau tak salah kedai nie pernah masuk slot Jalan-Jalan Cari Makan!

Tak hagakk Mak mertua aku order burger utk anak menantu dan cucu nya makan.. sampai 3 ketol burger yg seberat 1 kg setiap satu burger okkkk!!!

Di lokasi yg sama jugak ade restaurant D' Arab Cafe yg menyajikan Nasi Beriani Arab!

MIL belanja makan nasik arab nie jugak!

ade macam² jenis nasi beriyani ade kat sini.. antaranya cam yg kami order nasi beriyani kambing & ayam!  Sedapp dan menepati selera anak tekak  kami jugak nasi arab nie!

tengok cucu² MIL makan... bukan main bersemangatt lagi!  sampai licin lah setalam tuh depa bertiga makan! 

masing² dah macam pirana...  menyambarrr nak makan! haha...  hari pulak hujan... so semua pun laporr!

Bila beli nasi beriyani arab tuh.. dia ade yg datang ngan set air teh rempah pudina nie!  sedapppp gak pada anak tekak aku!

Alhamdulillahhh... Semua tersenyumm nampak gigi!  happy lah tuh makan sedap.. ditambah pulak Mak/MIL/Nenek yg belanja! hehehe....

Mak @ Mother In Law @ Nenek bukan main happy dpt belanja anak, menantu & cucu nya makan malam di sini!  Dia gembira bile tengok semua org enjoy makan burger bakar & nasik arab yg di order nya!


Thank you so much Mak!!! kami semua mendoakan semoga Mak dimurahkan rezeki & dipanjangkan umur hendaknya... moga² ade rezeki mak belanja kami makan² macam nie lagi dan lagi ye! heheeheheehehe.... :D


14 comments:

Anum said...

amin..

Mrs Lurve said...

sedapnya burger bakar tue...

Ili Syazwani said...

aduss..sedapnye..dari sehari ke sehari nak try,,x tertry lagiii..hehehh

Lynda Che Lah said...

kak neena..selalu juga pegi dulu..tp tempat tu agak kotor kadang2..and ada sekali kami kene keracunan kat situ..but maybe not because that burger n nasi arab tu la kot..hubby macam serik nak g lagi :(

O'gosh Iskandar said...

uish...mmg sedap burger tu neena...ai dah pernah try dah....marvelous gila...nasi arab tu pun nampak vass je..

Ann@zanyra said...

kan...burger besar itu sgt sedapppp!!

Wahidah said...

bege bakar nie antara food yg wai tk sempt rs masa blk mesia hari tu..hehehe

Queen said...

besar betul burger tu.. =)

kegembiraan ibu...bila tengok anak2 heppi =)

shafa said...

Seksyen 7 area mn ek? Mcm teringin nk try tp bc comment kata tpt tuh kotor rs mcm antara 2 pulak...

NM02 said...

kite pun baru wat n3 pasal d arab cafe yg kat selera duta.

Reflisia said...

OMG yummeh! teringin nak cuba burger yazid ni!

nadia said...

besarnyaaaaaaaaaaaaa beger dia kak!

mrs kayrul said...

meleleh dia punya sos tue...adoi la terliur abis

nak g jauh plak..huhuhu

nairaariaa said...

nasi beriani de'arab memamng sedap...huu,beger tu kena try jgk ni =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails