COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, September 7, 2012

Sesuci Lebaran 2012 ~ Bersama Keluarga Mertua Di Felda Besout!

As usual... kalau turn raya kat KL dulu... pada petang hari raya pertama tuh jugak kiteorg akan bertolak balik ke kampung en.teman di Felda Gunung Besout!  Lepas dah beraya with my dad & family pada pagi hari raya tuu... kiteorg semua bertolak ke umah Mak Long aku kat Pandan Jaya!  nie memang aktiviti wajib tuk ziarah mak long aku pada pagi hari raya sebab family belah arwah mak dah takde sapa yg paling tua melainkan Mak Long!  Sedih gak bile dah takde datok ngan nenek nie.. kalau ade pasti rasanya raya lebih meriah kan?

Cam aku dah citer kat dlm entry sebelum nie yg en. teman kan tak berapa nak sihat pada hari raya kali nie.. so gambar² candid & moment raya memang kurengggg sangatttt!! memang aku cam sedeyy jerk tengok collection gambar² raya tahun nie!  ye lah tak dpt nak buat kenang kenangan moment indah beraya bersama keluarga... takpe lahhhh.. yg penting en.teman sihat.. itu yg lebih utama pada aku.. aku tahu kalau dia sihat mesti adee jerr gambar² yg menarik boleh aku share kat blog nie..  so nan hado lah gambar kami tengah makan² rendang ketupat & kuih raya, borakk², gurau², dan jugak sessi salam bersalamann serta berpelukkan antara kami bersama ahli keluarga terchinta!

Segalanya kenangan indah itu sekadar melekat indah dlm kotak memori kami semua sahaja! hihi.. takpe, en.teman dah janji.. tahun depan dia bayar balik.. kalau dia sihat.. dia nak jadik official photographer utk majlis hari raya katanya! hahahaha... sokak hati lah Bee!! :p

OK back to my raya stories... petang raya tuh.. dari umah Mak Long.. aku balik umah jap.. amik² barang... dlm lepas Asar terus kami bertolak pulang ke umah Mak Mertua ku!  Alhamdulillah.. around 6:30 petang kami sampai kat umah MIL.. yg aku suker travel during hari raya pertama nie sebab tak banyak kereta.. smooth jerrr perjalanan kami!

Sampai² jer kat umah MIL.. semua org dah tukar uniform hari raya!  hahaha.. ye lah.. dah lewat petang kan.. semua org dah get ready nak mandi! Semua dah pakat pakai kain batik & kain pelekat jer! hehehe.. So, aktiviti amik gambar di tunda ke esok hari sebab aku pun dah tak sabar nak tukar pakai kain batik gak! haha!

Malam tuh kat umah MIL takde keje lain.. melainkan makan.. dan makan dan makannn jer kerja nya! sampai dah naik sebuu dah perot aku okkk!  pas makan.. borak dan borak dan borak sampai lah tertido kekdahnya! hihi.. Then on the next day... kami menanti kehadiran ahli keluarga dari Ipoh pulak!

DSC_9395 copy
Happy gilerr my mother in law bile dpt jumpa adik & kakak dia yg datang dari Ipoh!


DSC_9397 copy
Mak mertua ku bergambar kenangan bersama sebahagian adik beradik nya!  Aku sayang mereka semua... aku rapat ngan mereka semua.. sampai dah dpt rasakan yg diaorg nie semua just like my own parents!


DSC_9408 copy
Pada hari raya kedua.. akak sepupu kesayangan aku nie datang beraya kat umah MIL aku!  I love you kak! (:

DSC_9406 copy
Raya kedua nie en.teman dah agak sihat skit.. tuh yg dia senggeh lebarr skit tuh! hehe.. Sebelum family dari Ipoh nak pulang.. kami sempat amik group picture.. tapi sayangnya family abg ipar aku plak takde time nie sebab dia kuar pegi open house!

Biler sebahagian family member dah balik.. mula lah umah MIL terasa sunyi.. nie part yg paling tak best!  tapi nasib baik lah ade dua budak kenit nie yg menjadik penceria teratak nenek!

DSC_9456 copy
Budak Icha nie terlebih hyper active!  ade jerr kerja yg dia nak buat!  Sampai terkoyak kain baju kurung dia  tu dibuatnya! hihi...

DSC_9459 copy
Yang si Apik.. jadik mandor si Icha! hahaha...

Tetiba jer ade org dtg cakap kat aku.. "Eh, jom amik gambar!"

aikkk??? dah sihat dahh???

DSC_9415 copy
haaaa.... sihat skit dah lah tuhh.. dia dah leh senggehhh comeyyy tuh! :D




DSC_9421 copy
Kite pose gedikk jer lah yee.. scene betol² with air mata dah overr dah pada 1 Syawal! :p 




DSC_9425 copy
Raya kedua kami pilih pakai warna finkkk!!! 

DSC_9427 copy
En.teman dah biasa pakai baju recycle... aku jer yg perlu berbaju baru! haha.. well.. org pompuan biasa lah.. sampai 5 Syawal pun still pakai baju baru lagi... Yer aarrr.. org lelakii nie setahun sekali jer pakai baju melayu okayy!  rugi lah tempah baju tuh kalau tak di recycle for few years!

Dalam pada kiteorg dok bergedikss santai nie.. abg ipar aku pun balik dari open house!  so, en.teman ajak amik gambar with the whole family since kami belum sempat amik gambar sekeluarga!  Bergegass semua org pegi bersiap comey² tuk amik gambar!  siap ade yg tukar kepada baju raya 1 Syawal balik...

DSC_9545 copy
Kami tak terkecuali! :p

DSC_9530 copy
Ye lahh.. tak puas bergambar ngan baju gorjess nie kan Bee?  so harus lah kite tukar dan amik gambar chomel² lepas nie ek! :D

DSC_9510 copy
Sementara tunggu org lain bersiap.. sempat kepit budak yg makin lawa bile dah besar nie!

DSC_9516 copy
Bukan main susah tauu nak amik gambar ngan Icha sekarang nie!  dia jenis off-camera skit! 

Ok.. semua org dah readyy.. say Cheeeeeeeessssssseeeeeeeeee!!!





DSC_9588 copy
Wanita² gorjes dlm keluarga en.teman!




DSC_9596 copy
Dan antara kaum adam yg macho nachos dlm keluarga mertuaku! 

DSC_9599 copy
She's the most happiest person when get to know that her menantu hantu already in hijab! :D 


20 comments:

Madam Yana said...


Ala-ala amik gambar retis gitew...(^_^)

nome said...

neena, u look semakin ayu bile berhijab...

Sue Echan said...

cantikla kak neena berhijab.. :)

Deqna said...

kan.... aku macam dah tau2 jer before nie...

alhamdulillah..

btw, icha tu makin gebu dan lawa... geram lah...

wAnNy said...

cantik dua2 baju tu..
btw semakin cantik bila akak berhijab! ;)

Zana Adieyza said...

comey sgt2 kak neena pakai tudung..

p/s: sebelum ni zana follow jer blog ni, x berani nak tegur sebab kak neena cantik.. hihihi.. now berani nak tegur sebab nak sgt bagitau yg kak neena makin cantik bila bertudung..

AzNuRuL AzMaN said...

kak neena besout berapa? kalo tgk yr MIL macam bukan kat besout 1 je. tapi kalo kat besout 1 pun macam la saya kenal semua =P

pnsusu said...

makin jelita tau neena pakai hijab...manis

Biqque said...

i like the way u pakai tudung kelabu pink tu, i tot of buying it before tapi tak sure camne nak pakai. skang bleh la :)

Gieyana said...

sweet lah kamoo bertudung n pics suma awesome..:-)

NeenaAnuar said...

Madam Yana:
hihi.. ala2 takpe.. jgn betol2.. :D

NeenaAnuar said...

nome:
TQ so much beb! :)

NeenaAnuar said...

Sue Echan:
thanks dear! ;)

NeenaAnuar said...

Deqna:
TQ my fren! Hihi.. Icha memang makin besar makin jelita gitu! :D

NeenaAnuar said...

wAnNy:
Alhamdulillah.. TQ so much dear! ;)

NeenaAnuar said...

Zana Adieyza:
TQ so much dear for dropping by here.. Alhamdulillah.. segala pujian bagiNYA! :)

NeenaAnuar said...

AzNuRuL AzMaN:
MIL akak kat Besout 1... hihi...

NeenaAnuar said...

pnsusu:
alhamdulilahh.. TQ dear! ;)

Siti Shuhadah said...

bestnya tgk gambar2 raya kak nin...

:: Riri-Fatieha ::~ said...

cantik2 baju akak dgn shawl tu :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails