COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, July 4, 2012

Karnival Hijabista 2012 ~ Meet In Person With The Gorgeous Maria Elena & Aimie Harmelia!

Alhamdulillahh... Last Sunday, aku seharian berada di Hotel Grand Doorset Subang for the Karnival Hijabista!

Dah bertudungg ke ko gonjengg??? yg bukan main pegi karnival hijabista nie??? >>> *soalan yg aku rasa dok belegar-legar dibenak fikiran korang kan??? nak² pulak ade entry teaser pagi tadi! :p*

Ok.... meh sini aku make it clear with you guys!

Jengg...... jenggg...... jengggggggggg...... GONJENG!!!!!!!!!!

Alrite.. serious a bit!  

Sincerely at this moment aku belum lagi berhijab!  Aku tahu ramai yg support aku.. ramai gak yg cam ala² teruja biler aku post a few gambar² teaser aku yg pakai hijab! TQ so much korangg!!!  Ade yg siap dah ucap tahniah bagai.. uhuhu.. sorry lah if aku TERbuat spekulasi tanpa niat!  Serious aku seronok sgt biler dpt support dari korang semua!  Kalau korang excited nak aku berhijab.. apatah lagi diri aku sendiri kan?? Of coz I'm hunting for being a good muslimah... Insyallah!  And also for those yg sincerely give me a very warm compliments!  alhamdullilahh.. segala pujian itu milik Allah... and I do LOVE you ollzz millionss billions lahh!!! 

But satu jer yg terkadang makes me feel really annoyed!  Biler mana ade segelintir komuniti yg suker provoke org yg masih belum berhijab!  Well aku nak ckp banyak² pun payah sbb aku memang dah tahu yg berhijab itu wajib!  So, please do not provoke org² yg masih jahil.. tapi bimbing lah mereka dengan kelembutan... budi bicara... keikhlasan... ramah mesra dan buatlah kerana LillahiTaala dan bukannya sebab ko nak tunjuk ko bagusss dan terbaik! OK?  

So niat perlu dibetulkan dulu... and yg paling penting dan terbaik adelah... Don't Push people too much eventho you really want them to change in a better way!  Different people different way you have to approach & adopt.. just like your own children.. anak no 1 tak semestinya sama dgn anak no 2.. so cara pendekatan pun berbeza-beza!  In doing good things.. there is a way.. so please learn that good & better way... and I think the best way is mencontohi sunnah Rasullullah S.A.W. :)

Ok.. persoalan yg seterusnya!  Eh.. jap!!! korang ade tanye ke aku pun? muahaha.. aarrrhhh! takpe arrr.. aku tahu  mesti terpacul gak soalan nie kat kepala korang kan?? kan??? :p

So, macam mana aku boleh dpt invitation utk menghadiri Karnival Hijabista 2012 nie?    

DSC02374 copy
I wanna say a really big Thank You to Lela Nasir! 
She's the owner of OHB-Online Hijab Boutique!

*giler bapak selekehhhhh aku rasa pakai shawl tuh!  Ehhh.... shawl tuh gorjes.. tapi aku yg hilangkan ke-gorjes-san shawl tuh! uhuhuhu... @___@*

Takpe... memang ini lah tujuan aku dijemput ke karnival hijabista nie!  memang nak suruh betol kan apa yg tak betol tuh! so memang saja lah aku pakai se-selekeh yg mungkin pada hari kejadian.. supaya menampakkan aku lah yg paling tak pandai berhijab! muahahhahaa... but memang betol pun ape!  aku memang tak pandai lagi nak berhijab yg ala² hijabster zaman skg nie!  tengok diaorg² yg dtg on that day.. Masyallahh.. cantikkkkkkkkkkkkk nyaa diaorg punyer style pakai hijab!  Gorjessss sangatt sangatt!! aku jugakk yg gonjenggggggggg!!! hahhaa.. but its ok!  Lela dah ckp.. pasal itu lah dia berikan aku jemputan VIP Access to Karnival Hijabista nie hari tuh!

Ok.. next question... macam mana aku boleh kenal Lela dari OHB nie?  Yg sebenarnya.. aku customer OHB!  baru jugak lah jadik customer Lela nie.. aku beli a few jubah collection dari OHB baru² nie sebab aku rasa nak pakai jubah plak dlm bulan puasa akan datang nie! insyallah... kalau dulu2 rasa cam tak fedulikkkss pun bulan puasa ke apa ker.. dah lah tak berhijab.. main tibaiii jerk pakai baju lengan pendek lah.. itu lah.. ini lah... So tahun nie entah kenapa tetiba plak hati nie terdetikk kuat sangat² utk aku pakai pakaian yg lebih baik dibulan yg mulia itu!  

Seriously... syukur alhamdullilah sesangat diatas sekelumit hidayah yg Allah berikan pada aku nie! tanpa paksaan mahupun desakkan sesiapa.. hati aku dgn sendiri nya aku rasa nak pakai pakaian yg lebih baik di bulan yg mulia nie nanti!  then baju jer? how about hijab?  Insyallah.. aku cuba jugak utk mengenakan hijab.. walaupun mungkin tak sesempurna mana lagi.. tapi I'll try ok!   

Moga² hidayah dari Allah ini akan berterusan ke arah yg jauhhhh lebih baik! who knows kan.... dari bermula nya dengan memakai pakaian yg lebih baik bulan ramadhan.. aku mungkin mendapat melangkah selangkah lagi ke hadapan dengan berhijab sepenuhnya pula di masa akan datang!  Lagi cepat lagi bagus... and memang aku sedang berusaha keras ke arah yg lebih baik ini!  Insyallah.. memang itulah yg aku doakan selama hari ini pun!  So, korang teruskan lah mendoakan yg terbaik buat aku ye!  Insyallah one fine day.. I'll announce that I'm an official Hijabster! :)

But before that.. I know some people always love to remind me by saying.. "hidup nie kite tak tahu bile nak mati... so jgn tunggu.. susah ke senang ke.. just proceed jer.. nanti dpt lah hidayah tuh"  Well.. that's true enough!  Thanks for reminding me... but on my part.. I know what I'm heading too... The most important thing now Allah knows my heart... Allah knows where am I leading to... Allah knows everything... that's good enough and really makes me happy!  There's a reason why am I still not wearing a hijab permanently at this moment b'coz I learn and do research on what is AURAT all about!  We as muslimah... our duty is to COVERING our aurat and not WRAPPING our aurat!  

So, disitu aku tahu yg aku bukan perlu berhijab semata.. tetapi aku perlu menutup aurat!  Dari situ lah terdetik di hati aku, kalau aku nak berhijab.. biar lah aku menutup aurat sepenuhnya!  sebab aku rasa kalau aku berhijab tapi aku masih lagi tidak menutup aurat... aku merasakan yg aku masih lagi Neena yg dulu.. that is Neena yg tidak bertudung kerana aku masih lagi tidak menutup aurat aku sepenuhnya!  Ini yg aku rasa lah as seorang perempuan yg masih belum berhijab!  

Tapi pada korang² yg dah berhijab tuh... memang korang adelah yg lebih baik dari aku sebenarnye sebab at least korang menutup jugak kepala korang dari aku yg togel nie kan! hhehee.. but yet jom sama2 kite teruskan belajar yer.. apa itu aurat sebenarnya!  insyallah aku pulak doakan korang yg dah berhijab utk terus berfesyen dengan gaya seorang muslimah sejati satu hari nanti! so jom sama2 kite menuju ke arah yg lebih baik yea!  Daripada kite tak amik peduli.. lebih baik kite perlahan-lahan merangkak satu persatu kan.. sebab semua org pun bukan terus-terusan menjadik muslimah sejati.. semua org pun bermula dari bawah... so, take one step closer is much better!  Just like me right now.. kalau bukan disebabkan aku merasakan ingin memakai pakaian yg lebih baik di bulan Ramadhan akan datang ini... tak mungkin aku bisa kenal Lela dari OHB dan tak mungkin jugak aku merasa pengalaman menghadiri Karnival Hijabista ini! :) 

So as for now... the only thing yg aku sering berdoa tanpa henti pada Allah adelah berikan aku kesempatan utk ke arah yg lebih baik dan jugak dari segala sudut kehidupan ini... Insyallah!

Eh.... TERpanjang pulak mukadimah aku utk entry nie! walhal entry nie panjang lagi nie! muahhahaha.. ok dah.. jom kite tengok apa yg menarik disepanjang karnival hijabista 2012 nie! :D  

DSC02372 copy
Pukul 8.50 pagi aku dah sampai kat booth OHB!
Yg kiri sekali tuh Norli (assistant Lela), next to Norli tuh Kak Lina (she's one of guest macam aku jugak), then paling gonjeng tuh tak perlu di perkenalkan lagi... then yg bertudung oren tuh owner OHB yg sweet Lela Nasir and yg paling kanan sekali tuh adik Lela yg merangkap as assistant di booth OHB pada hari karnival.. sorry lupa pulak apa nama adik Lela nie!

AMaed Badge 2
Ini lah dia tiket utk Karnival Hijabista nie!
dia ade 2 session.. disebabkan aku dpt VIP invitation.. so I dpt Free for both session! :D


DSC02376 copy
1st session... Hijabista Bijak Bicara!

DSC02383 copy
Tetamu undangan.. Ahmad Fedri Yahya, alamak enchik sebelah fedri tuh aku terlupa lak apa ke namanya dan Farah Annuar!  Farah Deba selaku pengacara majlis!

DSC02386 copy
Bual bicara nie lebih kepada pengusaha² butik online.. macam mana to have a good PR.. and deal with customer!

DSC02393 copy
sempat lagi kami berdua berCamWhore bersama! hehehe..
Waktu nie kat meja kiteorg yg dimiliki sepenuhnya oleh OHB belum ramai lagi.. satu meja ade 10 org!  yg paling awal aku ngan Kak Lina nie jer...  Btw, meja kiteorg paling kiri ballroom dan sesungguhnya paling dekat ngan tempat buffet makanan!  :D

DSC02406 copy
boleh tahan ramai di sessi belah pagi nie!

DSC02385 copy
Ehhh!!! tetiba I saw someone familiar at my table laaaaaaaaaaaaaaa.... @____@

DSC02468 copy
Aaauuuwww!!! Elia Jejari Runcing the hot blogger at our table laaaa!!!
Next to her is Rara... Both of them adelah model for OHB!
Terusss rasa cam bertambah gonjenggg aku kat table OHB nie! huhuhu...

DSC02415 copy
Seriously to me Elia sgt peramah dan chomel!
oh not forgetting she's pretty too!

DSC02418 copy
Selalu be as silent reader jer kat blog dia.. and now tak sangka dpt bertentangan mata dan duduk semeja! Siap leh pelokk² gituu!

DSC02419 copy
I love this pic Elia! :)

Kiteorg berCamWhore nie waktu lunch break!  before break nie dpt lah makan sessi belah pagi.. ade mee goreng and some light food stuff! tapi terlupa sudaa nak amik gambar part makan² sebab dah nampak ramai sgt wanita hijabers² yg begitu super gorjes!

DSC02408 copy
Super gorjes aku ckp korang tak percaya kan? haaaaaaaaaa!!!!  Bukan aku yg super gorjess.. tapi cik adik yg berpelukkan dengan aku yg kini digelar sebagai Ratu YouTube!  and for you guys boleh dptkan majalah Hijabista keluaran bulan nie yg mana Maria Elena as a cover girl! :)

Dear Maria... I love this shoot too my dear! :)

Seriously Maria Elena pun Tersangat lah peramah! serioussss dia ibarat hot artissssssss ok on that day! ramai giler yg dok beratur nak amik gambar ngan dia!  and aku pun harus lah takmo ketinggalan kann!  memang dia sangat funny.. sangat cool.. sangat sempoi & selumber.. sangat giler²... dan jugak sgt tinggi hokey!  2 keping gambar kat atas tuh aku amik kat dlm ballroom! then biler tengok balik gambar² tadi tuh rasa cam tak puas hati sbb takde gambar ngan dia secara menegak which bisa menampakkan ketinggian dia!  So, bile berada di luar ballroom.. terserampak lagi sekali ngan dia.. so aku tahan dia lagi sekali! muahahhahaa....

DSC02420 copy
Hahaha.. dia geli hati gamaknya aku ckp she's very tall and I want to take picture with her once again! Hehehe.. dia memang peramah just like Elia!
DSC02423 copy
Seriously she's very tall! Ohh.... kenapa lah aku begitu gelap sekali bile berada di sisi mereka² yg benar² gorjes ini? T____T

Ini semua akibat pegi berjemu tengah panas di Pulau Pangkor! padan muke suke sgt ngan pantai kan.. tak sedar diri tuh dah sememangnya malap.. nak jugakkkkkk ko gie berjemur!!! *nanges*

DSC02430 copy
Then during lunch break.. Kami berEmpat sempat lah look see look see booth2 yg  menjual bermacam-macam pakaian muslimah disekitar kawasan foyer ballroom nie!

DSC02434 copy
suker aku tengok warna hijab kami yg colorful dan bermacam² style design!
yang pasti aku lah yg paling gonjengggg!!! T___*

DSC02436 copy
Takpe.. walaupun saya yg paling gonjeng.. tapi saya happy dpt kawan² berhijab yg sungguh ramah tamah & so humble nie! :)    

DSC02445 copy
tengah jalan kat foyer.. tetiba ternampak Farah AF yg sedang sarat mengandung! but seriously she's super gorjess okkk! muke dia flawless sgttt!! suker tengokkk!

DSC02442 copy
Seriously aku tengok dia pun dah kesian.. penat dia layan ramai fans yg nak amik gambar kenangan dgn dia!  aku mula2 cam dah like 50-50 jerr nak amik gambar ngan dia sebab tengok dia cam dah tak laratt and kesian sgt2.. tapi perasaan nakk jugak take a few shoot with her tak mampu di bendung.. uhuhu.. it just that kalau boleh aku nak jer kasik dia sebuah kerusi.. pastu dia duduk jer.. and org yg nak amik gambar just stand nex to her! uhuhu.. anyway.. Farah, you're really professional! keep it up ok! (:

DSC02516 copy
So many beautiful collections from various talented Hijabista entrepreneur!

DSC02515 copy
and of coz OHB will be in my top list! hehehe...
jauh pulak awek dua org yg duduk kat booth nie.. meh kite amik gambar meh!

DSC02533 copy
with Norli!

DSC02534 copy
and Lela's Sister!

DSC02472 copy
Ok.. session petang dah bermula!  sessi petang nie terbahagi kepada berberapa segment pulak... ade segment Hijabista Bijak Berhijab!  Ohh.. yg ini penting sgt buat saya!! memang salah satu segment yg aku nanti-nantikan jugak during karnival nie! hehehe..  and ade lagi satu segment i.e. Hijabsta Bijak Bergaya yg mana ade sessi Make-Up tips by FCC Cosmetic (gambar terlupa nak amik sbb dok layan tips makeup.. hehe)

DSC02490 copy
Then rite after that ade Fashion Show pulak by 15 Designers!  and this is from OHB collections! hehehe.... sorry lah aku segan giler nak pi depan amik gambar! dah biasa en.teman yg amik gambar.. nie kene amik gambar sendirian berhad.. tau pulak ko segan nak ke up front kan? :p

DSC02491 copy
kusyuk betol Lela & Aimie dok tengok catwalk by OHB! hehehe...

DSC02483 copy
and this is catwalk from another designer!  Basically ade banyak lagi catwalk kat atas pentas nie tapi tak lah termampu aku nak snap semuanya!

DSC02475 copy
Ehh.. cam kenal lah mamat kat atas stage tuh! @___@

DSC02497 copy
Eh.. Mawi kerr??? asal takde org dok kerumun dia??? :p

DSC02503 copy
Relaxx jer Mawi skg nie... boleh turun kat ruangan ballroom tanpa khuatir org dtg kerumun dia!  cuba kalau Anuar Jengg yg wat camgini... uhuhu.. mauuu dia dan jugak wanita² di dlm ballroom ini fengsannnnnnnnn hokeyyyyyyyyyyyyy!!! :p

DSC02479 copy
Mawi menyanyikan lagi Gadis Melayu sebagai epik memperkenalkan finalist Pencarian Ikon Hijabista 2012!

DSC02481 copy
kesemua finalist ni gorjes² belaka ok! kami semua diberi kuasa sebanyak
15% kalau tak salah aku utk tentukan siapakah yg layak digelar Ikon
Hijabista 2012!  dan pemenangnya adelah AYUNI yg berbaju hitam putih with a little bit of blue pinch at her hijab!
Waktu diaorg announce pemenang ikon hijabista nie aku pi cabuttt sekejap!

DSC02511 copy
Masyallah..... selesa nya solat kat sini! kalau boleh nak kat semua tempat yg aku transit nak tempat yg best cam kat hotel nie! tapi sedar diri skit yer gonjeng.. esok² kalau pegi mekkah buat haji or umrah.. takde selesa mana nya pun!  berasak-asak.. bersesak-sesak.. so jgn lah nak manja kan diri tuh sgt OK? T____T
Lepas solat.. majlis pun dah sampai ke penghujung.. semua org tengah makan.. owh.. terus cecepat gie amik makanan!  Alhamdulillah.. food tak mengecewakan.. sedapp semuanya!

DSC02518 copy
Sessi petang kami bertukar partner.. Kak Lina dah balik awal sikit! then tinggal lah Ain (yg kiri sekali), Diana Willie (she's a mualaf ok), me (bangga dpt belit shawl much better than earlier.. :p), Elia & Rara!  Oh yg the only kumbang kat belakang tuh one of my silent reader jugak! hahaha.. Hafez nie kawan en.teman.. team FeelM dia merupakan official videography utk majlis Hijabista nie!
Subhanallahh.. seriously banyak sangat ilmu yg aku dpt sepanjang karnival nie! bukan sekadar ilmu nak menjadik icon muslimah.. tetapi berjumpa dengan teman2 yg duduk semeja dgn aku membuatkan aku rasa begitu terharu.. teruja.. serta mendapat kekuatan dari kisah2 mereka semua! serious all of us yg baru saja berjumpa dlm beberapa jam dah rasa cam lama sangat kenal! there's no boundaries between us!

Happy nya Allah saja yg tahu! syukur sangat.. dpt ilmu yg walaupun sedikit tapi besar buat aku yg masih jauh jahil dan kerdil ini!  teringat kata2 seorang wanita muallaf yg buat special speech on that day.. tapi aku tak captured pun gambar dia sebab terlalu khusyuk mendengar kata-kata dan nasihat dia!  antara baik2 kata dia.. 

"jadilah muslimah sejati kerana Allah Ta'ala" 

"hidup ini lebih indah jika kite dekatkan diri dgn Allah" 

"kite perlu menutup aurat.. bukannya perlu memakai hijab"

"moga-moga designers butik muslimah dpt mencipta lebih banyak baju yg mencerminkan keperibadian seorang muslimah sejati which baju itu biar lah longgar tetapi tetap boleh tampil menarik!"

Basically... ade banyak lagi points2 yg dia ucapkan hari tu yg membuatkan rasa begitu tenang dan jugak sebak!  uhuhu... Lepas dah abis majlis.. meja OHB adelah  meja terakhir sekali yg keluar dari dewan! hahaha.. Aku, Ain, Diana, Rara & Elia dok rancak giler berborak sampai tak reti2 nak balik kekdahnya! uhuhu.... tup2 biler tengok dah takde org melainkan kami berlima saja.. waimaa.. pepandai lah kami melangkah pergi utk keluar dari ballroom yg meninggalkan banyak kenangan terindah buat kami semua! 

DSC02522 copy
tup2 biler nak keluar dari pintu ballroom..  terserempak ngan Yatt Hamzah! memang dia cute sangattt... ramahh dan sgt humble jugak! :)

DSC02546 copy
Then kat luar dari ballroom.. ternampak pulak Farah Deeba! owhh.... memang gojesss cik akak nie! sumpah aku suker giiler ngan outfit dia on that day! sungguhh sweettt pastel color itewww!!!

DSC02525 copy
Kami pulak nak veranggan menjadik Icon Hijabista 2013! muahahahaha.. :p

DSC02527 copy
ade gaya takkkkk????? *face palm*

DSC02526 copy
apa pun kami semua sgt enjoyyy that day!
Sesungguhnya sepanjang masa karnival dari pagi sampai petang.. kami semua tak dpt nak berborak dan beramah mesra antara satu sama lain coz semua org pun dok kushyuk dgn program Karnival Hijabista nie.. disebabkan kami semua tak puas berborak dan beramah tamah bersama.. maka lepas keluar dari ballroom tuh.. kiteorg semua pi lepak kat lobby hotel plak! hahaha.. serious rasa cam pi sambung lepak kat kedai mamak asal nya.. tapi disebabkan perot memasing kenyang lagi.. so end up kiteorg decide lepak kat kerusi2 empok di lobby hotel ajer!

Again gambar semasa melepak tak aku rakam kan sebab terlalu kusyuk be together with all of them!  seronokkk sgt coz dpt berkongsi pengalaman dan kisah hidup masing2... pong pang punyer pong pang.. pot pet punyer pot pet.. dah tiba masanya kami semua pulang.. majlis habis lewat petang.. malam baru kiteorg balik! hahaha... extended hours gituu! yg en.teman sepatotnya dtg amik aku kat hotel tak jadik amik sebab Diana kebetulan pulak duduk kat area umah aku jugak.. so dah satu arah.. aku tompang dia aje! Thanks Diana for a nice ride that nite! :)

En.teman on that day memang ade pameran pengantin kat karangkraf!  kalau aku tak ke karnival nie maybe aku follow dia ke karangkraf.. tup2 balik malam tuh dia ckp kat aku yg ade a few girls dtg carik aku kat booth! oowhh.. terharu nya rasa hati ini! memang takde rejeki I nak jumpa you ollzz kat karangkraft kan? takpe2. insyallah ade rejeki di lain masa nanti! :)

Alhamdulillahh.. pergi karnival nie bukan saja dpt ilmu.. dpt jugak kawan2 baru yg sweet and gorjes!  Hope ukhwah antara kami semua kekal dan diberkati olehNYA!  Aminnnn...

DSC02537 copy
Jubah & shawl gorjes saya ini adelah dari OHB!
So far dah ade a few collection OHB yg dah pun ku sambar! hehe.. nak tahu apa yg dah pun aku sambar?  stay tune and tunggu my special entry about OHB nanti ok! :) 

AMaed Badge
Badge yg akan ku simpan sebagai kenang-kenangan! :)


11 comments:

Anum said...

suka baca entry sis nie
betul tue... anum pun x nak komen banyak pasal hijab nie

Jiejah @ Iza said...

Alhamdulillah ..pelan² kayuh nina . kadang² takut jugak kalau tgk org berubah secara drastik ni ..apapun akak doakan kamu dikuatkan iman , ditetapkan hati untuk buat apa yg wajib kita buat ...

Miss Moon said...

tak aci nak pegi jugaksssssssssssssssss ....neena ooo nena kalau ada lagi ajak la akak sekalikkkkkkkk < buatmukatakmalu>

Neena tak pa ..akak doakan agar terbuka pintu hati neena utk bertudung ...insyaallah

slowly ...pasang niat dengan betul n zahirkan dgn pakaian ,..insyaallah moga perubahan yg bakal kita buat itu mendapat keberkatan dari nya .....amin

muahssssssssss

* biasa la ...akak heran skrg nih asal ramai sangat yg suka komen harsh harsh ek ....migrain japppppp

ratu siput said...

betul2 aku setuju ngan apa ko ckp.lgpun kite sme dah dewasa dah tau mana dosa mana pahala mana baik mana tak baik.ssh nak xplain sbb takut nanti timbulkan salah faham.walau kite dah berubah dan kalau ble nak suruh org lain berubah...byk pendekatan yg boleh kita buat.tak semua org sama kan cara penerimaannya.takut nanti sikap kita yg camtu lah boleh terbitkan dosa2 yg kite sendiri tak perasan.so aku bab2 ni mmg tak nak komen lebih2.nanti jd salah faham.pd aku better betulkan diri sndiri dulu...bersihkan hati sendiri dulu...perbaiki diri sendiri dulu...sbb kita ni senang nak dpt pahala sng jugak nk dpt dosa.yg lelain tu biar Allah yg menilai...sbb ada org bila berubah berhijab pastu ayat2 sme dah jd lain.skit2 cmni.skit2 cmtu.sampai aku rasa mcm 'lain' dah pulak.apa pun pd aku tu hak masing2lah.bg kita yg ada pengetahun agama ni...islam...tau sme tuntutan islam...kena bijak lah...tak semesti bila berubah sme menda yg kita buat kesana kesini..everhthing nak kena update n seru yg lelain follow sama.niat maybe dah betul tp cara mungkin tak sesuai :)

CaMbEsT said...

Subhanallah... tk semua berpeluang kr hijabsta ni sis... sis antara yang TERPILIH... moga2 hidayah ALlah sntiasa bersama sis n family...

besttttttttttttttttttttt sgt entry niey

Gieyana said...

cantikkkk tgak u behijab..insyaallah slow2 k...yg penting niat dalam hati tue dh ada...cannot judge ppl whether gd or not with or without hijabkan..:-)

eZmALiZa said...

satu2 perkataan ezma baca dari entry kak neena... seronok dapat jumpe dorg kan? :)

btw, kalau ezma diberi peluang..teringin sgt nak jadi stylist kak neena, if one day kak neena dah ready untuk berhijab..insyaALLAH..ezma doakan kak neena dapat teruskan niat yang suci lagi murni tu :)

O'gosh said...

selalu Neena nampak gonjeng sangat time posing...kali ni nampak ayu2 gitu..orang lain plak yang gonjeng...

Nuraz said...

salam kenal neena...very nice & informative entry..tqvm!!... ^__^

hajiMete said...

nice entry kak tuu.. ehhee

Liea said...

i like! babe next time kalau ada nak itutttt (hahahaha nyebuk tak?!! kuikuikui)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails