COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, March 15, 2012

NeenaAnuar Giveaway "Aigner & JLo Scent Treasure Hunt!"


GUMMY POST!!!
~PLEASE SCROLL DOWN FOR NEW ENTRIES~

Jom sama-sama terokai I'm Yourss dalam giveaway kali ini! :)

*contest banner*

SYARAT-SYARAT PENYERTAAN

1. Contest nie terbuka kepada anda semua yg mempunyai blog & juga FaceBook!  macam mana nak join giveaway nie thru FB?  nanti aku ceritakan!

2. Tiada paksaan utk menjadi follower blog I'm Yourss nie... kalau rasa nak follow silakann.. kalau tak nak pun takpe as long as on any updates about this contest you all are fully aware about it yea.. :)

3. Create 1 Entry (for Blog) / Notes (for FB) khas mengenai giveaway ini dengan tajuk NeenaAnuar GIVEAWAY "Aigner & JLo Scent Treasure Hunt!"

4. Copy dan letakkan Banner contest ini didalam Entry (Blog) / Note (FB).. dan juga dlm entry / note korang pastikan ade syarat penyertaan + gambar ketiga-tiga hadiah + kesemua gambar soalan A-G.. jgn lupa caption nya perlu dicopykan sekali!  Senang citer apa yg aku bebel kat dlm entry giveaway nie.. ko copy jerk semua sekali dan pastekan ke dalam entry / note korang tuh! :D

5. Kemudian bagi Bloggers... pastikan banner contest nie di letakkan di bahagian sidebar blog anda.. dan juga sila pastikan ianyer di back LINK kan ke blog I'm Yourss nie...     

5. Seperti yg dijanjikan dlm entry sebelum nie... ade 3 Hadiah yg bakal korang menangi....

1st Winner!
Aigner 100ml body lotion!

2nd Winner!
75ml of Jeniffer Lopez body lotion!

3rd winner!
50 ml Aigner body lotion!

7.  Then kalau korang dah complete kan semua syarat2 diatas... as for Bloggers, sila tinggalkan LINK entry contest anda tu di sini.. NeenaAnuar GIVEAWAY "Aigner & JLo Scent Treasure Hunt!" ni yer...supaya senang si Neena Gorjes Gonjeng nak gi check korang punyer penyertaan...   as for Facebookers pulak, korang perlu Inbox me at my FB account by giving me your Note link!  Tak kire korang friend or unfriend with me at FB.. yg penting just drop me your Note Link sahaja and make sure that your Privacy Setting for that notes is open for Public.. Then only I can check your notes entry keh! :)

8.  Takde sistem TAG.. if ade your readers yg rasa nak join.. di persila kan! but if korang rasa korang baik hati nak ajak kawan2 korang yg di Blog ataupun di Facebook utk join GA nie dengan TAG some of your friends... no problemo! everybody are most welcome! :)

9.  Cara pemilihan pemenang akan dilakukan berdasarkan pada jawapan yg paling tepat!  Kalau let say ramai yg dapat menjawab dengan tepat.. as usal aku akan gunakan khidmat Random.org!  so biler dah guna random.org tu makanya sapa yg bertuah lah akan dapat hadiah2 wangian seperti diatas nie tadi!

10.  Ok ini part yg paling penting... Dalam memberi JAWAPAN kepada soalan-soalan yg akan aku kemukakan dlm Giveaway ini.. anda DILARANG sama sekali.. aku ulang yer... anda DILARANGGGG sama sekali utk NYATA kan jawapan anda di entry (Blog) or note (FB)!  kenapa aku larang?  coz jawapan korang adelah Rahsia!  nanti org lain yg joint senang2 jek copy paste jawapan korang! tak ke kesian ko dah penat2 belek blog aku.. pastu org lain yg nak joint sesedap rasa gie copypaste! so dengan ini aku isitiharkan jawapan korang Biarlah Rahsia!  Dengan aku jangan lahhh pulak ko rahsiaaa... nanti macam mana aku  nak tahu ko bagi jawapan yg betol atau tidak! haha.. so basically biler korang nak antar LINK entry korang kat aku.. dlm link tu nyatakan lah jawapan korang pada aku... don't worry... link korang aku takkan publish sampai tamat tempoh contest.. akan aku simpan dulu baik2 dlm comments moderation tuh!  as for facebookers pulak.. dah tentu2 biler korang hantar note link korang kat aku secara Inbox.. ia adelah private!  So semua jawapan anda adelah rahsia ok! In case ade jugak yg bagi jawapan kat entry or note korang... ingat.. automatik aku reject penyertaan korang tau! nanti tak adil pada org lain yg nak joint pulak! :)      

10. Tarikh TUTUP Contest pada 15th Mac 2012 pada tepat jam 11.59PM... So all the best and gOOd LuCk guysss! :)


Ok.. syarat penyertaan dah tahu... so now apa yg perlu korang buat?  Biler sebut pasal Treasure Hunt.. maksudnya korang perlu buat kerja hunting lah kan?? haha.. actually sangat simple dan sangat mudah bagi mereka yg membaca blog aku secara tegar! confirm korang tahu jawapannya!  But pada yg tak sure.. or like 50/50 nak kasik jawapan.. don't worry... semua soalan-soalan treasure hunt aku tu ade jawapan nya di dalam I'm Yourss nie! cuma korang kene pi treasure.. carik jawapan yg paling tepat! itu sahaja! mudah kan?? hehe...

So di sini ade 7 soalan yg perlu korang jawab...  make sure korang jawab dengan TEPAT ok! kalau jawapan korang kurang tepat.. ade org lain lagi tepat.. then mungkin korang tak berpeluang utk menang! :)

Here we go for 7 simple question for you to hunt the answer at I'm Yourss!

SOALAN A
Dekat butik mana aku beli baju gorjes kesayangan aku nie?
*Sertakan Nama Penuh Butik dan lokasi nya sekali*



SOALAN B
Dimanakah tempat yg gorjes ini?
*Sila nyatakan nama tempat yg dilawati ini dengan lokasinya yg tepat*



SOALAN C
Bilakah tarikh kami berdua miliki iPhone 4?
*Pastikan tarikh berserta tahun diberikan dgn tepat*


 
SOALAN D
Dimanakah aku beli topi putih yg gorjes itu?
*Sila nyatakan nama penuh kedai dengan tepat*



SOALAN E
Dalam segment Naked Chef at Home aku...
ade satu gorjes resipi aku yg sangatt popular & hit!  sila berikan nama resipi tersebut!



SOALAN F
Nyatakan 3 color contact lens yg menjadi pilihan hati ku!
*Sila berikan brand & juga warna dengan tepat*



SOALAN G

Nyatakan nama rancangan yg aku tonton dimana ianya telah berjaya menambat hati aku utk pergi ke tempat ini! 

Kesemua jawapan pada persoalan diatas korang boleh dapat dlm I'm Yourss nie!  kalau tak tahu sila lah godek sampai dapat!  but remember.. jgn terlaluu confident dengan jawapan korang.. coz some question could be a tricky question!  hehehe.. so make sure baca soalan aku tu betol-betol... perrghh... sian korang kene jawab soalan cam amik exam! haha.. ye lahh.. aku ingatkan aje.. jgn confident sangat.. so adelah lebih baik korang double confirm ngan survey the answer dlm I'm Yourss nie ok! :)

So to make it simple biler korang menjawab pada soalan aku... nanti biler korang antarkan jawapan kat aku.. just put it like this... 

Contoh:-
Soalan A - ***** (nyatakan jawapan anda)
Soalan B - ***** (nyatakan jawapan anda)
*aku ingatkan lagi sekali.. jgn publish jawapan kat entry/note korang*

Paham? tak paham aku rotan kanggg.. penat dah aku terang satu persatu ngan cukup detail nie! :p

Ok lah.. dah penat aku create soalan exam utk korang nie... I'm sure you guyss boleh jumpa jawapannya sebab soalan semuanya senanggg lah sesangatt!! So all the best and Good Luck Guys! ;)


31 comments:

Mak Izz said...

kena study balik blog k'neena ni. ada 2 soalan sy x pasti jawapannya. tp i know... k'neena sukakan ketelitian. maka, i'll try my best. cuma kena cari masa free. huhuhu....

mama tisya said...

mencabar soklan cz pc jd hang bila view gmbr dr flickr...hrp2 dpt cr jwpan tepat...hehehe

mrs puex said...

fuhhh...becak ketiak mau selak2 entry ahkak nih..but i'll try my best..

wish me luck..xpenah mng memane pon..**ayt mengampu..ahakss..

all the best to ME!!

dL said...

yeay..dah dapat semua jawapan...yeay...

hahaha.sok baru buat entry...

tak sempat..nak balik dah...

babaiiii..

selamat menelaah pada semua reader neena yerp..


lotih den!

mekchu said...

adoihhh... ada yg sekali baca terus jawab dlm hati.. ada yang macam... alamakkkkkkkkkk....

dL said...

selamat pagi!..

saye try eh..

ni link blog saye...

http://chentadea.blogspot.com/2012/03/neenaanuar-giveaway-aigner-jlo-scent.html


jawapan saye :-

soalan A - T & T Ampang Park

soalan B - Port Campbell National Park, Melbourne

soalan C - 19 November 2010

soalan D - Debenhams The Curve

soalan E - Puding Trifle!

soalan F - Brown, Amethyst & Gray..(FreshLook)

soalan H - Langkah Mawi World Astro


fuhh...fuhhh...hahah..

:) ...


take care !

Shu Shinju said...

Salam, kak Nin, shu join yer...=)

http://shuhadahf.blogspot.com/2012/03/neenaanuar-giveaway-aigner-jlo-scent.html

Jawapan bagi soalan2 kak nin...

Soalan A - Butik T&T, Ampang Park.
Soalan B - Great Ocean, 12 Apostles Port Campbell National Park.
Soalan C - 19hb November 2010.
Soalan D - Debenhams, The Curve.
Soalan E - Puding Trifle.
Soalan F - Brown, Amethyst & Gray by FreshLook.
Soalan G - Langkah Mawi World.

Wawa Tasliman said...

alamak ada jawapan dah tau, ada jawapan tak sure.. kena study tiap2 malam blog neena ni.. hadiah menarik tu.. :)

Pinkjambu said...

http://mrsredtarantula.blogspot.com/2012/03/neenaanuar-giveaway-aigner-jlo-scent.html

Soalan A - Butik T&T, Ampang Park
Soalan B - Port Campbell National Park, Melbourne
Soalan C - 19 Nov 2010
Soalan D - Debenhems The Curve
Soalan E - Puding Trifle
Soalan F - Fresh Look - Amethyst, Gray, Brown
Soalan G - Langkah Mawi World

Sekian jawapan saya pada hari ini cikgu :D

mizzura said...

waduh...dari dulu lg bminat nk join giveaway akak...tp asyik tangguh n lupa....tp ga yg ni mmg masak ar nk kn stadiiiii...adoiyaiiii

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

adoii lagi 3 jawapan nih kena selak balik nih...hehhehehe

Alin Marlini said...

suka nengok neena ni..sweet jek

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

http://ladybirdakaluply.blogspot.com/2012/03/neenaanuar-giveaway-aigner-jlo-scent.html


Soalan A - Butik T & T Ampang Park.
Soalan B - Apostles Port Campbell National Park! MELBOURNE
Soalan C -19hb Nov 2010.
Soalan D – Debenhams The Curve
Soalan E - Puding Trifle!
Soalan F –FreshLook Contact Lens
Brown, Amethyst & Gray!
Soalan G -LANGKAH MAWI WORLD di ASTRO RIA

Gieyana said...

hadiah menarik tp mcm x der ms jer nie..br jer potong line tenet..line baru belum register ag..cmno..:P..

#ciksuzlin said...

Kite join ye kak (^____^)v

Entry Link: http://contestdansuzlin.blogspot.com/2012/03/neenaanuar-giveaway-aigner-jlo-scent.html

Jawapan:
Soalan A. Butik T & T Ampang Park
Soalan B. Apostles Port Campbell National Park, Australia
Soalan C. 19hb Nov 2010
Soalan D. Debenhams The Curve
Soalan E. Puding Trifle
Soalan F. Brown, Amethyst and Gray. Brand FreshLook.
Soalan G. Langkah Mawi World kat Astro.

TQ.

Aini said...

Ok dah dapat semua jawapan die...

A- Butik T & T Ampang Park
B-Melbourne-Port Campbell National Park-Loch Ard Gorge
C-19hb Nov 2010
D-Debenhams The Curve
E-Puding Trifle
F-jenama; freshlook. warna; brown, amethyst, gray
G-LANGKAH MAWI WORLD, Astro Ria

Betul x sis? huhu

mR. heArt said...

join gak ni
http://neenaanuar.blogspot.com/2012/03/neenaanuar-giveaway-aigner-jlo-scent.html

soalan A - T&T Ampang Park
soalan B - Twelve Apostles
Port Campbell National Park
Marine National Park
soalan C - 19 November 2010
soalan D - Debenhams The Curve
soalan E - My Gorjes Masak Asam Pedas Ikan Pari
soalan F - Brown , Amethyst , Gray
( FreshLook)
soalan G - Langkah Mawi World

Nieta Shairi said...

http://nietashairi.blogspot.com/2012/03/neenaanuar-giveaway-aigner-jlo-scent.html

Soalan A - Butik T & T, Ampang Park

Soalan B - Great Ocean Tours, Twelve Apostles Port Campbell National Park

Soalan C - 19 November 2010

Soalan D - Debenhams The Curve

Soalan E - Mee Hoon Sup

Soalan F - Fresh Look-Gray, Amethyst & Brown

Soalan G - Langkah Mawi World

mama_umar_maryam said...

nape aku br tau blog best neh,heheheh

suezen said...

wah!....giveaway contest....all the best to all contestant:)

Pink Lavender said...

camne nak letak jawapan tuh??kurang paham plak

Shehan Ismail said...

dah buat.. http://shehanzstudio.blogspot.com/2012/03/neenaanuar-giveaway-aigner-jlo-scent.html

tgh kumpul jawapan, nt post.. ;p

Shehan Ismail said...

done.. here is my answers

SOALAN A
Dekat butik mana aku beli baju gorjes kesayangan aku nie?
*Sertakan Nama Penuh Butik dan lokasi nya sekali*
Fesyen Nona Ampang Park

SOALAN B
Dimanakah tempat yg gorjes ini?
*Sila nyatakan nama tempat yg dilawati ini dengan lokasinya yg tepat*
Port Campbell National Park and Twelve Apostles Marine National Park

SOALAN C
Bilakah tarikh kami berdua miliki iPhone 4?
*Pastikan tarikh berserta tahun diberikan dgn tepat*
19hb November 2010

SOALAN D
Dimanakah aku beli topi putih yg gorjes itu?
*Sila nyatakan nama penuh kedai dengan tepat*
Debenhams, The Curve

SOALAN E
Dalam segment Naked Chef at Home aku...
ade satu gorjes resipi aku yg sangatt popular & hit! sila berikan nama resipi tersebut!
Puding Trifle!

SOALAN F
Nyatakan 3 color contact lens yg menjadi pilihan hati ku!
*Sila berikan brand & juga warna dengan tepat*
FreshLook Brown, Amethyst & Gray!

SOALAN G
Nyatakan nama rancangan yg aku tonton dimana ianya telah berjaya menambat hati aku utk pergi ke tempat ini!
Langkah Mawi World di Astro

TQVM. fuh.. lega dpt join.. igt tlepas.. ;p

AIN NAZRI said...

sis saya join GA sis ni.. link : http://ainnazri.blogspot.com/2012/03/neenaanuar-giveaway-aigner-jlo-scent.html

dan jawapan nya
Soalan A) Butik T&T, Ampang Park. (entry 25 Mac 2011)
Soalan B) Area LookOut Point, Port Campbell National Park and Twelve Apostles Marine National Park (entry 2Jun2011)
Soalan C) Pada 19 Nov 2010 @ 5th Wedding Anniversary. (entry 24Jan2011)
Soalan D) My Maldivian Hat akak tu di beli kat Debenhams The Curve dgn harga RM30.
Soalan E) Paling konpius soalan ni. tapi jawapan ain. "My Gorjes Puding Trifle" (entry 13Oct2010)
Soalan F) 3 Color : Brown, Amethyst and Gray. Brand FreshLook (entry 21 Mac2011)
Soalan G) Rancangan 'Langkah Mawi World' (entry 22Jun2011)

ok done. TQ sis

kazmyra afkar said...

xsgment dah siap sebelum bercuti.. dah balik bercuti, terlupa bawak note study baru ni.. besok insya allah mira join.. tak sabar2 nak bagi jawapan, btl ke tak entah.. yeay

wAnNy said...

sy join last minit..heheh..harap2 jawapan tepat..
ni link

http://www.wunniey.blogspot.com/2012/03/neenaanuar-giveaway-aigner-jlo-scent.html

Soalan A - Butik T&T, Ampang Park Shopping Centre, KL

Soalan B - Melbourne, Twelve Apostles Port Campbell National Park.

Soalan C - Tarikh nya, 19 November 2010.

Soalan D - Debenhams, The Curve

Soalan E - Puding Trifle

Soalan F - Brown, Amethyst & Gray, Brand - Freshlook

Soalan G - Rancangan Langkah Mawi World, Astro

Semoga saya berjaya..ngeh3 :)

cicak_jawaz said...

salam kak neena...saya nak join GA akak ni cume saya xde jawapan lagi..tinggal 3 soklan lagi xjawab...saya nak bg link entry utk GA kak neena ni jek...insyallah esok pagi sy submit jawapan ea...

http://cicakjawaz.blogspot.com/2012/03/neenaanuar-giveaway-aigner-jlo-scent.html

jujurnyer saya masuk GA akak ni sbb sy minat kat akak..ala minta mcm minat artis 2...hehehe...soklan2 mcm ni la buat saya lagi minat kat akak sbb akak suh kami semua peminat akak ni cari bende2 yg penting2 ni..hehe..

TQ kak sbb buat GA mcm ni...sudi la kiranya singgah blog saya...xde ape pun di blog saya cume bende2 yg saya rase nak tulis, saya tulis...n saya respek blogger mcm akak..xharap rating or nuffnang, cume ikhlas menulis dari hati...

Lynda Che Lah said...

salam kak neena..

http://nolynqoid.blogspot.com/2012/03/neenaanuar-giveaway-aigner-jlo-scent.html

Jawapan :
Soalan A - Butik T & T Ampang Park

Soalan B - Twelve Apostles Marines National Park, The Arches Marine Sanctuary

Soalan C - 19 November 2011

Soalan D - Debenhams The Curve berharga RM30

Soalan E - Puding Trifle

Soalan F - FreshLook Gray, Brown & Amethst

Soalan G - Langkah Mawi World, Astro Ria (104)

Done..;)

mama tisya said...

entry dh siap buat
http://mycontest-giveaway.blogspot.com/2012/03/neenaanuar-giveaway-aigner-jlo-scent.html

ok nk cuba jwb hrp2 jawapan tepat cz mencabar jugak...:)


soalan A: baju gorjes kesayangan neena bli kt Butik T & T di Ampang Park


soalan B:tmpt gorjes tu di Look out point, Port Campbell National Park di Melbourne, Australia

soalan C:korang berdua miliki iphone 4 pada 19 hb nov 2010 sempena 5 tahun usia perkahwinan dan bli kt maxis klcc


soalan D:topi putih yg gorjes bli di Debenhams kt The Curve harga rm 30.. neena namakan "My Maldivian Hat"


soalan E: resepi gorjes neena yg sgt popular & hit adalah resepi Puding trifle


soalan F:nama brand contact lens FreshLook brand..dan 3 color contact lens pilihan neen adalah Brown, Amethyst & Gray


soalan G:neena tgk rancangan LANGKAH MAWI WORLD kat Astro Ria


moga2 ada rezeki dpt body lotion..amin2:)

kazmyra afkar said...

SIS, SORI TAK CENTER MCM MANE SIS BUAT ENTRY, COZ TEMPLATE MIRA DAH AUTO COVER MARGIN DAN LAIN2..

http://crazygurl579.blogspot.com/2012/03/neenaanuar-giveaway-jlo-scent-treasure.html

SOALAN A
JAWAPAN A : BUTIK T&T, AMPANG PARK

SOALAN B
JAWAPAN B : TWELVE APOSTLES PORT CAMPBELL NATIONAL PARK DI GREAT OCEAN TOURS

SOALAN C
JAWAPAN C : 19HB NOV 2010

SOALAN D
JAWAPAN D : MERCHANDISE SHOP

SOALAN E
JAWAPAN E : PUDING TRIPLE

SOALAN F
JAWAPAN F : BRANDS - FRESHLOOK
COLOUR - BROWN, AMETHYST DAN GRAY

SOALAN G
JAWAPAN G : LANGKAH MAWI WORLD

Softtouch [Hanim] said...

tahniah pd pemenang....bestnya adiah tu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails