COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, March 8, 2012

Aku Wanita... Punya Hati Nurani!

Hari nie Hari Wanita Sedunia!

Majoriti wanita mempunyai sifat & perasaan yg lebih kurang sama!  antara perkataan yg sesuai utk wanita... CANTIK, SENSITIF, EMOTIONAL, PENYAYANG, FOCUS & TELITI!

Semua perempuan tak lari dari sifat ingin kelihatan cantik.. suker pada bende yg cantik-cantik kan!  memang naluri perempuan tak boleh lari lah dari kecantikkan nie... ade ke perempuan yg tak cantik? pada aku takde perempuan yg tak cantik!  semua nya cantik-cantik belaka!

Ye lah... bukan kah wanita ini salah satu ciptaan Allah s.w.t.... maka setiap ciptaan Allah itu adelah sebaik-baik ciptaan!  kite semua adelah yg terbaik dan tercantik di sisi Allah!  kalau ade dikalangan kite pandang pada sesetengah insan lain itu tidak cantik.. disitu lah menunjukkan manusia penuh dengan pelbagai perasaan... diri kite sentiasa dipengaruhi oleh sifat rasa!

Jadi kite seharusnya berbangga & yakinn dengan diri kite sendiri.. kerana terkadang ade kelebihan yg kite miliki org lain tak miliki dan begitu lah sebaliknya.. so jgn rendah diri.. we must proud of our self!  Wanita nie nampak jerk lemah.. tapi kuat sebenarnye!  kalau tak.. masakan diberi kekuatan utk lahirkan sorang anak dengan 7 urat terputus? :D

Terkadang org pompuan nie lebih terror dari org lelaki tau! cam aku berani naik roller coaster... en.teman tu ade sifat gayat sikit! hahaha.. ampunn Bee.. kenyataan kan... :p  Tapi kekuatan kudrat org lelaki memang lagi power lah.. walaupun gayatt.. tapi boleh dukungg aku yg seberat 50kg nie.. so kire ok lah tuuuuuuu... compare ngan aku yg nak angkat barang 3kg pun dah rasa nak putuus urat kentot! hahahhaaa...

Now I just wanna share my feelings sebagai seorang wanita yg sering diberi gelaran Kajol.. and then I have to say this but serious beratt sangatt aku nak menulisnya...

*facepalm*

Yea.. like lots of people say that I am beautiful a.k.a gorgeous!  Soo ko hagakk aku banggaaa?? riakk??? angkuhh??? sombongg???  tak boleh tido malammmm?? hahaha.. Alhamdulillahh... syukurrrrr perasaan itu tidak sedikit pun terlekat dlm diri ini... dan kalau boleh memang sangat2 mintak dijauhkan perasaan sebegituu!  tetapi apa yg boleh aku katakan adelah... yess.. aku sangatt terharu! coz tahu kah kamuu yg sesungguhnya aku tidak pernah sekali merasakan diri ini cantiK??  serious aku selaluu duduk depan cermin.. tiap2 hari aku belek diri aku nie.. tang mana yg cantik nya?? sebab aku rasa aku nie gonjengg aje.. tak pernah rasa diri sendiri cantik walaupun dah ramai yg memberi kata pujian aku nie gorjess! 

So pada kalian yg pernah memberi kata-kata pujiian utk diri aku.. sempena hari wanita sedunia hari nie.. aku nak buat ucapan sikit.. hahahaha...

Dengan perasaan amat rendah diri.. Thank you so much guyssss for all the compliments! Alhamdulillah.. sesungguhnya segala pujian itu adelah bagi Allah Maha Pencipta!  I'm just borrowing my physical from Allah :) anyway, eventhough everyone wants to look pretty outside, our inner side must always be the priority... be pretty inside, then we'll be pretty outside. Insya-Allah!

Wahh.. ade ala-alaa org terima award hari wanita sedunia tak? hahaha.. but serious.. sincerely deep from the bottom of my heart.. itu lah yg aku nak ckpkan pada korang semua... aku till now kalau org ckp aku cantik.. mula lah aku rasa cam nak pegi tengok cermin.. and nak mintak kat cermin tu jawab.. tang mana yg org kata aku cantik coz aku rasa semua insan didunia nie ade kecantikkan mereka yg tersendiri! 

Anyway.. Sebagai seorang wanita.. masih ade banyak lagi kekurangan diri yg perlu aku perbaiki... Moga aku diberi kesempatan utk menjadi seorang ibu kepada anak2 ku.. moga aku diberi kesempatan utk menjadi isteri yg solehah buat suami ku dan yg paling penting moga aku diberi kesempatan utk menjadi insan yg lebih baikkk dan lebih cantikkk disisiNYA!  Aku akan terus bermuhasabah diri... akan mencari kekuatan diri.. akan menjaga mata hati sebaik mungkin... kerana segalanya akan dinilai melalui hati!

"Sesungguhnya, Allah tidak memandang kepada tubuh badan dan rupa paras kamu tetapi Dia hanya memandang kepada hati sanubari kamu.(Hadis riwayat Muslim)" 

So be yourself woman!  hargai & sayangilah diri anda seadanya.. jgn sia-siakan diri anda sebagai seorang wanita... sentiasa bersyukur dengan apa yg kite ade.. jgn bangga diri dengan kelebihan yg kite ade.. jgn kedekut dlm berkongsi apa sahaja.. sucikan hati.. lapangkan minda...  Insyallah pasti kite berbahagia! 

 
 Love! ;)  

p/s: Dear my beloved readers...  ade GA yg sedang berlangsung di I'm Yourss skg nie.. Nak join? come.. let's rockin' with NeenaAnuar Giveaway "Aigner & JLo Scent Treasure Hunt!" :)

4 comments:

Shu Shinju said...

Sgt suka baca entry kak neena ni...
Yess.. I'm proud to be a women.. Proud to be Siti Shuhadah... :)

CikFi said...

suke ngan gambar2 akk...
gbr tu membuat lagik gase nak baca entry akk...dah la romantik je ngn en.teman ... selamat hari wanita ^_^

aneem said...

best entry...
kite selalu bace entry akak...
jangan marah tau
kalau terkomen atau terkutuk x sengaja

*Hani Alani* said...

and i just love you kak neena!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails