COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Monday, March 26, 2012

Breakfast @ Jim Thompson Terrace, Strawberry Park Resort!

Korang suker tak kalau hari2 dlm kehidupan korang time breakfast jerr berada dlm suasana sebegini ?
Korang tak suker takpe.. coz aku tersangattttttttttt lahhhhhhhhhhh sukerrrrrrrrrrrrrr!!! :p

Well... I kan pencinta alam sekitar.. aku memang sakittt hati giler the vaviess kalau nampak hutan kene tarah! elok2 mood aku ceria.. kalau ternampak jek alam sekitarrr tercemarr.. terusss secara automatik aku boleh bertukar jadik singa! nakkk mengaummmmmmm jek kat bukit tuhh.. pastu siap rasa cam nak nanges2 tepi gunung ganang tuh ckp kat diaorg.. "aku kesiann tengok nasib korang.. disebabkan kerakusan sesetengah manusia bodooo... korang hancusss! sobs... sobss.. :("....

OK! kat Strawberry Park nie kalau ko dpt free breakfast.. korang akan makan kat Jim Thompson Terrace!  

DSC_0237 copy
Restaurant itu terletak di sekitar kawasan Lobby hotel nie!

DSC_0239 copy
en.teman nie pun agak2 lah nak amik gambarr restaurant tuhh.. kesian kat budak waiter tuh tengah dok menunggeng wat keje tup tup ade org gotcha!! hahaha!

DSC_0179 copy
Kawasan dlm restaurant!
Korang kalau nak duduk kat dlm nie pun boleh...
Or else....

DSC_0104 copy
korang leh breakfast kat bahagian luar nie!
Yes! It is an open air environment dan sudah semestinya menjadi hot spot!

DSC_0165 copy
tapi kiteorg dua2 hari breakfast pun dpt duduk luar nie!
besttttt!! sukerrrrrr!!! happpppyy!! *gedik*

DSC_0100 copy
Antara menu yg paling aku sukerr kat sini.. Bread Pudding with Chocolate & Vanilla Sauce!
Perrgghhh!!! tiap2 hari pun aku makan nie!! sedapppppppp!!!!

DSC_0169 copy
Dah abis breakfast pun saja gedik takmo balik bilik!

DSC_0170 copy
Sampai kan kami lah org terakhir sekali keluar dari restaurant nie!
Lantakkk laaaaaaaaa.. I sukerrrrr.. I stayyyy laaaaa!! :p

DSC_0173 copy
Tak mampu nak miliki rumah yg sebegini... balcony mengadap hutan dara... sambil breakfast/lunch/dinner boleh mendengar kicauan burung dan serangga... sooo harus gedikkan diri lebih sikit sebagai kenangan abadi disini! :p

DSC_0177 copy
Mood:  Seth Tan & Nora Elena! :p

So kalau korang dpt peluang nak lepaking kat bahagian luar nie.. better grab it tau! bestt.. cam aku suker.. suasana dia lain dari yg lain.. ko leh dengar kicauan burungg.. ko leh tengok kabus.. sambil2 leh buat terapi bijik mata dgn melihat sumber semulajadi yg menghijau! :D

My food review @ Jim Thompson Terrace nie.. overall kire ok lahhhh.. tak mengecewakan! buah-buahan yg diaorg sediakan pun fresh!  varieties boleh tahan lah.. nak kata banyak sangat pun tak.. ciput sangat pun tak.. kire just nice lah pada aku.. taste wise aku rasa sedap gak lah.. takde lah langsung like tak leh or tak lalu nak makan! :)

Btw.. Restaurant Jim Thompson nie ade sejarah nya yg tersendiri tau!

DSC_0240 copy
Waktu aku nak beli FM kat store outlet Strawberry Park nie.. tup2 ternampak ade buku pasal si Jim Thompson!

DSC_0242 copy
Sehingga kini.... dia masih diselubungi MISTERIiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!

DSC_0246 copy
OK.. nanti aku sambung bawak korang pi jejalan ke mana aku pi jejalan keh!
Alahh.. macam korang tak biasa pegi jejalan around Cameron Highland kannnnnnn!
Tapi tak kire lah.. aku nak gak kepohhh tang aku punyer versi jejalan! :p

11 comments:

Cik Ayu said...

x sabar nak g CH lepas beranak n abis pantang nanti.. gerammm la tgk gambar u neena

Anum said...

happy holiday

mama tisya said...

best tmpt bfast uolss tu tp nmpk mcm tgi tk gayat ke??

gorjesbanyakcakap said...

sebelum nih talking about CH.. serius i bolayan je kak nin!!!
bila tgk u nye entry...
adoii kasi bakar nih!!!!
kena p jugak!
i nk p sana dekat je.. naik ikut simpang pulai aje.. jalan ok..
kak nin naik dari mana? tapah ke? mencabarr tuuuuuu

Riri Yoorin said...

best nye!! seronok~

Mimy Hamid said...

haah la beb kalau aku pun pilih duk luar..ala2 sejuk berkabus gitu..leh pepeluk kannnzz

Softtouch [Hanim] said...

bestnya..tmpat dia cntik....nyaman je...

budakbaik said...

assalamualaikum kak, cheq slalu baca blog kak neena..hari2 ngadap..hehe boleh jadi duta perlancongan nie..teringin gak nak mai cni.p honeymoon syok gak kan..

mamyharraz said...

kalaulah boleh bfast mengadap situasi mcmni hari2 nikmatnya duniaaaa mmg owsem!tempat nih.

eLLy said...

gambar2 yg sangat santekkkkkkkk!!!!

jom kita berhijrah ke Cameron !!

KiKiHanakO said...

happy holiday. teringin nak kesana nanti!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails