COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, March 29, 2012

Sungai Palas BOH Tea Plantation @ Cameron Highlands!

Hari terakhir di Cameron Highlands!

Nie merangkap cerita di Cameron on my visit kali kedua!  Yg first visit sibuk wat photoshoot.. tak sempat nak relax and chillin' kat Sungai Palas Boh Tea Plantation nie!

Lepas check out from Strawberry Park Resort.. teruss kiteorg zaazzsss ke sini!

DSC_0319 copy
lokasi yg cukup terkenal di Cameron Highlands utk buat film shooting!

DSC_0309 copy
Filem Ombak Rindu banyak wat shooting kat area nie kan!

DSC_0308 copy
dah banyak kali jugak aku singgah sini biler tiap kali ke Cameron.. tapi tak berkesempatan nak pose2 mauutt disini! :p

DSC_0302 copy
hari kiteorg balik tu hari Selasa! so memang lah sunyii sepi tempat nie! cuba ko dtg time cuti sekolah or weekends or public holiday.. hah siap lahh koo nak dptkan tempat duduk pun susah! tempat nak beli makanan dah tentu2 beraturrrrrr panjangg!!

DSC_0251 copy
just lite litee tea treat!
tapi pada aku takde lah sedapp mana pun air tea & kek dia tuh! biasa2 jer.. (to my taste ok!)

DSC_0262 copy
takde org boleh lah ko tempah pose mauut camgini! cuba kalau org ramai! sorry dorry stoberi yee ko nak dpt open and free views like this! beraturrrrrrrrr semua nya nak berdiri kat depan pagar nie utk amik gambar!! takpe.. aku tak marah pun sbb kalau aku berada kat situ pun aku menyemakkk gakkk!! :p

DSC_0275 copy
macam minum morning tea! walhal dah tengahari dah nie! haha!

DSC_0280 copy
sehijauu hijauu permandangan! baguss utk treatment bijik mata!

DSC_0285 copy
gedik sengsorang control senyuman!

DSC_0299 copy
biler berdua terlebeyyy pulakk!! :p

DSC_0300 copy
anda familiar ngan tempat nie?
tempat Izzah & Mila bertembung dlm filem ombak rindu! 

DSC_0304 copy
lokasi Izzah, Mila & Haris berkejar-kejaran!

DSC_0311 copy
Feelin' Izzah & Haris! :p

DSC_0334 copy
kalau boleh memang nak melepakss lagi lama kat atas tuh.. tapi apakan daya.. perjalanan masih jauh utk tiba ke rumah ku syurga ku.. so pelan2 menyusuri turun dari boh tea plantation nie... ternampak pulak permandangan yg indah ini! so BERHENTIIIIIIIIIIIIII!!!!!

DSC_0330 copy
Tea Lady!

DSC_0339 copy
@__@

DSC_0340 copy
:p

DSC_0341 copy
mari menari ballet di ladang teh!
hahaha.. nie gambar kandid!

DSC_0331 copy
rasanya nie adelah gambar aku paling chomel di sisi en.teman! haha...

DSC_0344 copy
Selamat Pulang sepatotnya! hahaa.. aku amik gambar nie waktu dah nak balik.. skg rasa lebih selesa ikut jalan Simpang Pulai! walaupun jauh kehokkkkkk tapi aku gagahhkan juak!  meamgn kalau ikut tapah lebih menjimatkan masa dan minyak.. tapi apakan daya.. jalan tapah tu sumpahh scarry giler!! banyakk sangat tanah runtuh tepi2 lereng bukit tuh!

So the end of the story Cameron Highlands!  it was such a wonderful stay @ Strawberry Park Resort.. with awesome spa treatment and splendid moments at tea boh plantations!  For sure we will back here again and again! 

so lepas nie nantikan kemunculan gambar2 photoshoot pulak ye.. entah biler lahh boleh up kan pun tak tahu..uhuhu.. takpe lah.. janjii I uppppppppp! 

K.. tata!!




12 comments:

Mrs Lurve said...

tingat masa honeymoon dulu bila baca entry kak neena..

Shu Shinju said...

DAH LAMA SGT X PI CAMEROON..ADUH TERINGINNYA NAK JEJAK LADANG TEH NI...HUHUHU..

mizzura said...

nak...nak...nak...nak g sini gak..sis nin...outer sweater tu lawa la...kalo terpergi dgn gaya ni..jgn mara eh... #berangan..

Mimy Hamid said...

oh better ikut simpang pulai ye...aku nak gi bercuti sefamily hujung bulan 4 ni..takut pulak musim hujan

Nieta Shairi said...

Kenape kenape kenape???
Kenape kak neen comel?

Nurhidayah Shamsury said...

nak g jugak lah..

Nurhidayah Shamsury said...

nak g jgak lah..tx kasi info

wAnNy said...

Mmg comel gmbr 2nd last tuh,ngeh3..
Bestnye xde org..klau weekend x blh la nk feeling2 berposinggg

acu liza said...

last pic tu....terasa bangga jadi anak jati Pahang...wpun kena masuk ikut perak...hehehhe...tp ada jalan baru dah jugak..ikut raub...

mama tisya said...

pegi cameron tk pernah smp yg ladang teh ni..slalu pegi yg ladang teh lg 1 tu...

Wahidah said...

wah mr cruze sudah smpai cameroon la...cayalah..:)

shooting kt cameroon mmg heaven la sis..esp if sesape yg minat nature..mmg best la..:)

Peri PiA said...

my hM heaven :)
love ur travelog!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails