COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, March 28, 2012

MANDRAYU SPA @ Strawberry Park Resort Seriously Awesome!

Akhirnya!!! aku bertemu lagi satu SPA center dalam Malaysia yg menawarkan service yg sangatt marvelous dan yg paling penting pada harga yg amat berpatutan!

Aku memang penchinta urutan Balinese!  Dah pernah try urutan Thai.. tapi tak masuk ngan aku sbb terlalu urutan dia agak kasar pastu rasa cam tak puass bile diurut!  Aku mula kenal dengan SPA biler menjejakkan kaki ke Bali!  Sapa2 yg dah penah pegi Bali memang tahu lah betapa murah nya SPA kat sana!  murah bukan pada service yg hampeh yee.. murah with tip top service!!

Kite kat Malaysia nie bukan aku nak ckp lah.. tapi tetap aku nak ckp jugak.... hahaha.. kat KL nie memang banyak pusat SPA.. tapi banyak jugak lah yg jatoh dlm kategori hampeh! kot ade yg elok2 semuanye stok2 kat hotel.. bile kat hotel. harga pun ko pepaham jek lah kekdahnya kann.. 1 jam full body massage confirm2 cecah RM300 - RM400! serious pada aku likee watttt theeeeeeeeeeeeeeeee pettttttttttttt!!  at time harga bukan main kencang.. tapi service belum tentu kebabomm pun!!!

Ok, now aku nak perkenalkan pada korang-korang pencinta SPA macam aku... nie satu lagi SPA yg super duper awesome (pada aku lahh, kalau pada korang tak tu korang punyer pasal! :p) yg boleh korang terjah kat dalam Malaysia nie!

Here you are!
Welcome to Mandrayu SPA!

Mandrayu SPA nie terletak betol2 kat dlm kawasan Strawberry Park Resort tau!  So kalau korang tak stay sini pun boleh jerk kalau nak terjah SPA nie b'coz it's open to public... so no worries coz you're most welcome here!

DSC_0128 copy
permandangan yg cantik sebelum turun ke SPA area!

DSC_0124 copy
harapan ku agar hutan yg teal ini tidak ditarah sesuka hati suatu hari nanti! :(

DSC_0127 copy
Ok.. jom kite menyurusi anak tangga ini utk ke Mandrayu SPA!

DSC_0131 copy
sampai2 pintu bertutup! hehehe.. tulah padan muke! sapa suruh tak wat appointment? :p

No laahh!! aku saja jerk main terjah SPA nie!  kebetulan waktu aku terjah tu.. therapist SPA tengah ade client.. so tu yg pintu bertutup! basically kalau ko nak wat SPA kat sini.. better wat booking awal2 and make an appointment with them!  Actually aku dah tahu pasal SPA nie waktu my first visit ke sini waktu wat photoshoot anniversary aku tuh!  tapi time tu kan sangat rushing.. so aku tak sempat nak look see look see area SPA nie.. apatah lagi nak tanyer tentang harga!  So bile kali kedua aku terjah ke sini.. haruslah aku tidak melepaskan peluang utk ke Spa ini!

Anyway.. since aku dah berada kat situ... aku amik lah kesempatan utk bergedikss santai disekitar kawasan SPA nie!

DSC_0132 copy
owh sangatttttttt sukerrr ngan gazebo ini! kalau korang nak wat terapi kat bahagian luar ini pun boleh jugak! really the nature gituu!!!

DSC_0133 copy
seriously I love the environment!

DSC_0122 copy
Ko nak berJacuzzi pun boleh disini!

DSC_0134 copy
ikutkan hati nak jek terjun dlm jacuzzi tuh.. tapi disebabkan berbayar.. so kite tompang cozy kat sebelah tu pun jadik lah! haha..
Ok.. sesungguhnya Mandrayu Spa telah pun berjaya menambat hati aku dengan with just first impression! betol lah org kata first impression tu sangatt pentingkan! walhal aku nie tak dpt pun tengok lagi keadaan dlm SPA nie macam mana.. aku memang sangat detail dlm memilih SPA!  aku akan rikiii rikiii keadaan SPA tuh dulu before aku betol2 setuju nak buat any treatment!  Kalau aku tengok luaran pun dah hampehh... maybe first impression dah out.. tapi aku tetap akan terus masuk ke bahagian dlm SPA utk aku lihat keadaan dlm spa tu camne.. and so far as for Mandrayu SPA nie.. my first impression dah lulus! :D

Since siang tuh therapist dah full with bookings.. so aku book utk buat full body massage kat Mandrayu SPA nie during night time.. lepas Maghrib aku ajak en.teman temankan aku ke sini lagi sekali! walhal aku tak tengok pun lagi keadaan dalam SPA nie camne.. jgn kangg luarrr jek nampak kebaaabommm sekali kat dlm cam entahapaapaentah pulak kangggg!! 

DSC_0141 copy
kuar2 bilik.. pandang ke atas langit.. perrgghhh!!! cantikknya bulan sedang mengambang sambil dikelilingi kerdipan bintang!

DSC_0162 copy
Aku kannn suker amik gambar dlm keadaan dua alam!

DSC_0161 copy
Love it!

DSC_0154 copy
sangattt lahhh syiookkk di kala malam mengambang!

DSC_0156 copy
Verryy the romantikaa gituu!!


DSC_0157 copy
sukerrr sgtt lah ngan tempat niee!! sangat2 menepati citerasa aku si gorjes gonjeng!!


DSC_0158 copy
sempat lagi lepak2 sebelum masuk ke dlm!
Masuk2 jerr... aku di layan oleh 2 org wanita dari Bali!  oh sumpahh tetiba rasa seperti tidak berada di Cameron Highland diketika ini.. dengan alunan muzik Bali di segenap ruangan SPA ini.. membuatkan aku sangattttt teruja!! so apa lagi.. sebelum mulakan terapi... harus lah terjah kawasan disekitar dlm SPA dulu.. harus tengok bilik dia macam mana.. ok ke tak?

DSC_0149 copy
Single room SPA!


DSC_0150 copy
Oh seriously katil spa ini menepati citarasa aku coz dia ade face hole sebegini!
Aku kalau SPA tu murah dan bagus macam mana sekali pun.. tapi kalau takde lubang muke sebegini.. sorry yer.. aku takkan pegi buat any massage treatment coz aku tak tahan nak telengkan kepala.. elok2 aku nak hilangkan stress.. bertambah stresss aku dibuatnya coz kepala tak betol2 relax!

DSC_0151 copy
lagi best biler pandang bawah lubang nie.. ade bunga2 segar sebegini! sejibik cam kat Bali!

DSC_0145 copy
nie kat bath tub room! nak buat mandi susu ke.. mandi bunga ke.. boleh kat sini!


DSC_0211 copy
btw nampak tak tangga tuh? mula2 aku ade nampak tangga camgini kat tempat Jacuzzi kat luar SPA nie.. aku ngan en.teman dua2 pelik.. buat apa lah tangga nie kat luar camgitu.. cam mengganggu kawasan SPA jek.. sekaliiii rupenyeeeeee.. tempat gantung towel daaaaa!! hahaha.. serious biler dah gantung towel nampak tangga tu sgt cool! :D

DSC_0212 copy
This is for couples room!
Actually, during night time kat SPA nie en.teman tak bawak tripod.. so gambar banyak yg diamik gegar2 sbb kite nak amik mood cahaya original takmo pakai flashh! so on the next day.. sebelum check out sempat lagi aku terjah SPA nie lagi sekali just utk amik gambar dlm SPA nie during day time! ahahahaa...

So that night, lepas dah snap a few shoots.. terus aku buat 1 Hour Mandrayu Touch ~ Full Body Massage!  It's purely Balinese Massage touch! oohhhhh... Ouuuhhhh!! Seriously it is super duperr awesomeee weii!!! ye lah.. mau tak nya.. gadis2 sunti dari Bali yg keje kat sini.. so haruslah ko dpt treatment 100% just like in Bali!  Aku dah penah wat SPA kat Bali.. so to me memang terbaekk lah Mandrayu SPA nie coz boleh bawak org Bali bekerja di SPA mereka!  coz their touch is simple gorgeous!  takkan sama macam org yg belajar urutan Bali.. pendek kata.. kalau aku belajar urutan Bali sekali pun.. ianya takkan sama macam org2 Bali nie sendiri yg mengurut!  ini pendapat aku lah ye! :D


DSC_0185 copy
amik gambar lagi disiang hari on the next day!
tak puas2 kann?? lantakk kauu lahhh gonjengggg!!

DSC_0187 copy
sangat rajin mereka berdua nie!  pagi aku dtg sini diaorg tengah sibuk bersih kan seluruh kawasan SPA!

DSC_0213 copy
diaorg memang buat SPA nie betol2 cam kat Bali.. setiap hari diaorg akan pastikan bunga dlm pasu2 disekitar kawasan SPA adelah fresh! lagi pun kat sini bunga murah2 kan.. so hal lah utk dptkan bunga2 yg segar bugar dan murah! :D

DSC_0216 copy
Si gorjes gonjeng nie memang sukerr menyemakkk!!!
eh but trust me.. kalau you tak buat bende nie you takde experience kan??? :p
Nampak jek cam mudah nak susun bunga tu.. tapi tak semudah yg disangka yee! serious aku seronok menyusun bunga dlm pasu tuh! hahaa!

DSC_0208 copy
ni 'lobby' Mandrayu Spa!

DSC_0192 copy
aku sgt suker ngan SPA nie coz dia kekal kan ciri2 Bali!  most of the interior berkonsepkan Bali!

DSC_0202 copy
jom I bawak you guys jejalan lagi tengok SPA nie!

DSC_0191 copy
nie tempat buat pedicure & manicure!

DSC_0206 copy
pandangan gazebo dari dlm SPA!

DSC_0210 copy
couple's room!

DSC_0220 copy
Ok nie lah dia OWNER Mandrayu Spa...
Mr. Herbie Tan & Mrs. Stephanie Tan!
Seriously they both are really humble!  aku sangat seronok berborak with both of them!  diaorg tak sombong... very pleasant.. very kind.. serious I'm Happy to meet them personally!

DSC_0221 copy
Ini Listy & Ita dari Bali..
Diaorg purely from Bali!
Both of them pun sangatt sweet!  bile aku kata next day aku nak dtg lagi sekali nak amik gambar kat SPA nie.. tup2 pagi tu aku dtg diaorg dah siap2 make up dah.. hehehe.. soo sportingg you both! thanks girls! :)

DSC_0219 copy
TQ so much Mandrayu SPA for the awesome hospitality!
For sure I will be back here again and again!

DSC_0224 copy
Owh ini adelah satu kezutannnnnnnnnnnnnn yg menggila utk aku! *ok hover*
But serious.. citer dia camgini.. malam waktu aku buat SPA tuh.. aku ternampak lah face towel yg ade embroidery Mandrayu SPA nie kat rak dlm SPA nie.. aku belek2.. aku katalah.. cantikkkk sgt towel nie! aku suker tengok.. so lovely the towel with blue ribbon! seriously itu lah pujian ikhlas dari aku... and aku ckp tu kat Listy & Ita (the therapist).. and aku takde lak rasa nak beli ke apa.. just suker tengok towel tu memang giler sweet lah dimata aku!  Time tuh Owner Mandrayu SPA nie takde lagi kat dlm SPA... 

Tup2.. on the the morning waktu ade kat Mandrayu SPA utk amik gambar tuh... Mrs. Stephanie kasik aku towel chomel nie as a token appreciation! Ohhhhhhhh!! tanjatttttttttttt gegirlllllllllllll hokeyyyyyyyy!!! Aku likeeeeee.. ouchhHH! speechlesss gilerr!! tak tahu nak ckp camne.. yelah.. aku puji tu memang itu yg lahir dari hati aku.. so secara spontan jek aku ucapkan..  So tak sangka lah pulak staff dia boleh pi bagi tahu bossnya yg aku berkenan kat towel tuh! hahahaa... kannn tak pasal2 dpt sebijik towel free!! huhu.. terharuuu I tauu!

DSC_0230 copy
TQ so muchhh Mr. & Mrs. Tan for your kindness!!  I'll always support your SPA! 
and seriously your SPA make me feels like to travel to Cameron over and over again! :D

Ye lah.. kalau dah nak gie Bali jauhh.. cost pun mahal bukan main.. and ko bukan boleh pegi tiap2 bulan pun!  so biler ko dah jumpa SPA yg best dan setaraf ala2 kat Bali dlm Malaysia nie takkan ko takmo pegi kan?? So dengan ini.. aku akan selalu lah ke Cameron gamaknya utk mendapatkan urutan SPA yg berkonsepkan BALI!! :D

DSC_0228 copy
Owh.. lupa nak citer pasal harga kat Mandrayu SPA nie kan!

DSC_0194 copy
sila pastikan ada mengikut adab dan peraturan ye!

DSC_0197 copy
antara menu-menu terapi yg disediakan!

DSC_0198 copy
So far pada pendapat aku.. for RM150 per hour for Full Body Massage adelah sangatttt berbaloi & reasonable!  ko takkan dpt service yg camgini... dengan harga yg sebegini di mana-mana.. kat KL nie lagi lah ko jgn ckp! 

DSC_0199 copy
ade harga pakej jugak!
so pilihan di tangan anda! :)
Actually waktu borak2 ngan Owner Mandrayu SPA nie.. dia kata dia penah bukak dah satu outlet kat KL.. tapi banyak masalah kat KL... antaranya biler org2 yg dtg nak wat urutan yg tak elok! well you know what I mean rite?? So dia pun feedup.. tuh yg dia bukak kat resort camgini.. dia nak buat SPA yg BERSIH! bukan ade hanky panky matters! ishh.. seronok lah borak2 ngan Owner SPA nie.. macam2 bende aku belajar.. bukan mudah nak bukak business nie sebenarnye! aku seriously minattt sangat2 ngan bidang SPA camgini.. kalau aku ade duit kan.. memang aku pun dah bukak business camgini kat Malaysia.. bawak masuk staff dari Bali camgini.. tapi as the owner say.. not as easy as what you see.. pening kepala jugak lah nak menguruskan hal2 yg berkaitan immigration nie!

Tapi takpe lah.. mana tahu satu hari nanti kot cita2 aku jadik kenyataan.. bakal munculnya satu SPA di bawah naugan ku! waaahhhhhhhhh gituuuu... hahaa.. takpe.. angan2 tu penting.. ye lah.. susah sangat nak dpt SPA yg best kat dlm Malaysia camgini.. oh ade satu yg kat Melaka aku pegi nie.. pun bawak org dari Bali.. Costa SPA kat Melaka nie pun menawarkan harga SPA yg berpatotan pada aku!  and the rest of SPA dlm Malaysia memang lah banyak.. tapi tanggg harga tu yg paling aku menyampahh sekali! tak berpatotan langsung!  So kalau aku bukak SPA satu hari nanti.. jgn risau.. akan aku pastikan harganya adelah berpatotan sebegini! :D

So pada korang2 penchinta SPA.. kalau ke Cameron.. make sure singgah SPA nie ok! it's reallyyy recommended! :)  

DSC_0183 copy
and also jgn lupa utk stay di Strawberry Park Resort nie jugak ok!  pastinya percutian korang berbaloi baloi dengan resort yg superb + with awesome SPA! 
and then adiosss Strawberry Park! 
Insyallah will be back here again for sure! :) 

10 comments:

MrS. F!zA said...

k.neena amik gmbr msti terserlah kehepiaan! i like!

* nktnya kneena, gmbr k.neena guna wide lens kn? nkthu range dia? hubby psg niat nk sambar wide lens ..ehehe

wAnNy said...

moga impian menjadi nyata,,aminnn :-)
adehhh,teringin nye nak stay situuu..hehe

Dee said...

menarik seh..kalau dee ke CH lagi..pasti terjah spa ni..dee pun suka gi spa2 ni...

Ann@zanyra said...

kene simpan duit lbh ni..WAJIB pergi spa ni nnti...dh lame x g spa..xsabarnyeeeee...tq sis for your super duper great review and photo

Mimy Hamid said...

marbelesnya spa dia...harga pakej pun reasonable

Alin Marlini said...

memang ohsem spa neena..hehehe

Shu Shinju said...

kak nin..masa kak nin ambik gambo kat jacuzzi tu..yr kaki look sangat panjang..like model !! cantik!!

resort ni shu dah masuk list tempat hanimadu nanti...ahakkkss...:D

mama tisya said...

bestnye spa itu

Liea said...

BABE LOVE IT!you know what macam tetau jer aku nak gi Melaka kan, aku dah niat nak text ko dah tanya pasal your favourite SPA tu.. now ko dah bagi link! Thanks love...

P/S : kalaula mood berblogging ku serajinmu... alangkah bahagianya.

lazu iana said...

Artikelnya Jelas dan mudah untuk di pahami..
oya kalau untuk kaos kaki muslimah yang berkualitas itu seperti apa ya..
Salam Sukses dan terims...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails