COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, January 12, 2012

Penangan Y.E.S. (Year End Sales) @ Aigner HandBag!

Alhamdulillah... Rezeki & Permulaan yg baik buat 2012... Syukurr Ya Allah... Moga kami tidak lupa pada Mu.. di kala suka atau duka.. di kala teruji mahupun bahagia.. semoga kami tidak alpa dengan nikmat rezeki yg Engkau berikan... berdoa jua agar kami akan lebih mendekatiMu dan menjadi yg lebih baik disisiMu di masa depan.. Insyallah....

Aku sendiri tak tahuu nak cakap macam mana... how all these thing happen at 1 time!  tetiba budget cam anak raja la plakkkkk... hahaha.. ibarat petik jari jek.. Tinggggggggggg!!! apa ko nak dpt depan bijik mata! wahh.. gituuu!!! ko percayaa?? percaya lahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!! ahahaha....

Anyway... as usual.. apa yg aku shopping.. apa yg aku buat... mana aku pegi... apa aku makan... segala suka duka dlm hidup aku.. memang aku coratcoretkan kat sini.. so harappp jgn lah ade yg mencebeekk pulakk as tho aku nak show off  'tunjukkk tutup' sebab sesungguhnya aku nak tunjukk bukak niee! muahahahaaa... :p

Ok.. nak mula yg mana satu ek?  ermm.. rasanye baik ikut kronologi.. which aku yg buat shoppingan dulu!  Y.E.S.  = Year End Sales 2011 last month memang betol2 buat aku jadik gilakkkkkkkkkkkk!! bukan gilakk biasa tapi gilakk vavissssssssssssssss!!! seriousss.. tak tahu apa kejadaahhh punyer mata nie melihat.. banyak pulak bende2 yg aku berkenan! selalu aku nie memang cam menyampah sikit kalau time2 sales nie.. coz sales nya tu kengkadang entahapapaentah or dlm erti kata lain.. tak berapa nak IN ngan citarasa aku lah!

Actually aku memang dahh lamaa gak lah verangann nak beli handbag baru!  aku nie bukan kaki collect handbeg.. kalau kasuttt yerrrrrrrrrrr!! (owh.. nanti lah later2 aku sharekan kat sini collection kasut2 aku yer..)  since aku nie bukan kaki handbag.. so aku memang agakk jaranggg beli handbag.. aku kalau dah ade satu beg tu... memang itu jek lah satu2nya beg yg akan aku pakai!  nak tengok collection beg aku?  meh nak share!

DSC_0359 copy
Beg gie kerja...  Aigner, the first designer beg yg aku beli kat outlet KLCC..
Dah lama giler Aigner beg nie.. beli tahun bila pun dah tak berapa nak ingat.. and beli pun during sales dpt discount 20% camgitu!  Lepas pada beg nie.. en.teman ade belikan aku satu beg Coach in 2009 rasanya for my birthday... tapi beg tu dah pun lesapp disamun perompak durjana in 2010! sadissssssss.. takmo tunjuk gambo kat sini.. nanti aku nangessss! kalu korang tahu beg yg mana satu.. korang tahu lahh... mungkin si finky tu merajuk kutt bile en.teman belikan aku new beg yg Hitam nie as annivesary gift just a few days before kene rompak! uhukk.. uhukk... takpelah.. patah tumbuh hilang berganti...

Dah.. itu jek lah collection beg yg aku ade setakat penghujunggg tahun lepas!  hahaha.. memang aku takde lah stok handbeg cam stock kasut.. kalau kasutt aku memang rasa2 cam dah leh cecah around 15-20 pieces kot... So atas sebab musabab merasakan yg aku nie tersangatlah kekurangan handbeg (mengada sebenarnya tuu).. waimaaa.. aku telah pun mengedikkan diri pegi survey2 handbag baruu!

Surveyy actually dah quite sometimes... tapi nak dpt yg berkenannn di mata & hati tu agak payah jugak lah... sampai lah during cuti tahun baru hari tu... gie jejalan kat Pavillion.. tujuan asal nak gie tengok movie Mission Impossible.. but then dah alang2 berjalan.. so cuci-cuci lah mato nya sekali!
TOM CRUISE WITH HER NEW HEROIN! :p
Btw, Awesome Gilerr citer nie! sukerr!!!
Mata nie punye lah gediikkk.. memang saja dia gedikk nak masuk cuci kat outlet Designer Butik! muahahaha... Ok.. let me story you.. aku nie bukan lah nak ekksyenn sesangat.. kalau nak beli begg jerk mesti nak beli designer beg!  nooo.. Nehiiii! Nehiiiii!!! tapi nie pada pendapat aku lah yer.. aku merasakan since aku jarang beli handbag... so sekali aku beli yg good kualiti & boleh tahan lama utk diguna pakai... rasanya berbaloi gak lah kalau aku labur lebih sikit dlm sekali pembelian... but againn... ini sekadar pendapat & pandangan aku sahaja yer.. kalau pendapat korang sebaliknya aku respect and no offense yerp! *____T

Lagipun aku rasa dah penat2 bekerja.. mata pun dah naik rabaakkk dok mengadap computer tiap2 hari.. apa lah salahnya kalau dah ade rezeki tu kite reward diri sendiri... so dengan harapan lepas dpt reward.. makin rajin lah nak bekerjaaa carik wangg besarr.. wangg besarr lagi!! hehehe.. by the way, jgn takottttttttt.. aku bayar zakat pendapatan tiap2 bulan ngan kaedah pemotongan gaji! hahaahahahaaa... motipppppppppp??? :p

Tapi kenapa Designer Beg yg menjadik pilihan??? Dah aku sukerr.. aku beli lahhhhhh... ahahaaa... as I told earlier.. aku beli bukan sebab standard ataupun nak feeling2 mak datinnnnnnnn... tapi aku rasa itu satu citarasa... kehendakkk dan kepuasan diri sendiri sahaja.. lagipun aku dah experience pakai designer which aku tahu dia memang boleh tahan lama... so tak rugi kalau invest mahal sikit pun utk kepuasan memilikinya sendiri... 

Itu sebab ade rezeki dan kemampuan.. boleh lah beli kan.. kalau tak berkemampuan tu.. memang kene sabarr jek lah dulu.. coz aku dulu2 pun waktu baru start keje.. terbuntang-buntangg ko bijikkk mata tengok org pakai Designer Bag! Selaluu lah feeling2 bilaa lah gamaknye aku boleh merasa... sekaliiii... Alhamdulillahhh... tercapai jugakk impian tuu...

Ok berbalik pasal macam mana aku boleh TerrrShopping designer beg terbaru nie.. waktu kat Pavillion hari tu.. memang diaorg buat futher reduction price lagi! kalau 30% jadik 40%.. kalau 50% jadik 60%.. seyess memang aku cam nak menarik hip hop kat situu! ahahaha.. so aku pun menyelinapp masuk ke setiap designer butik kat Pavillion.. ok tipu.. bukan semua.. aku masuk mana2 butik yg aku rasa aku cam rasa suker nak masuk dan rasa2 cam duit yg aku nak laburkan tu cam mencukupi lah kot.. 

First aku dah masuk Salvatore Ferragamo.. memang aku dah aimm sangat2 nak beli satu beg dari butik nie.. coz aku dah ade wallet dia.. so teringin nak ade handbag pulak.. kengkonon sedondonnn lah gituu.. tapi malanggnya takde yg berkenan di hatilah pulakk.. walaupun ade sales.. tapi design dia tak menepati citarasa aku dan jugak en.teman!  So keluarrrrrr... sambung jalan lagi.. next pit stop.. masuk Furla.. ade lah yg berkenan.. dpt discount 50% lagikk.. tapi.. masih cam like.. Urrmm.. Haaa... Urrhh.. Haa tu maknenya tak berapa nak confident suker lah kalau gaya gitu tuu! ahahahaaa...
Then masuk Aigner pulak... masuk2 jek kat pintu masukk tu teruss ternampak pada satu Beg yg colour dia memangg adelah favorite colour aku! uhuhu... tetiba nak nyanyi laguu.. "Jatuh Cinta Lagii.. Lagi-lagi Ku Jatuh Cinta" muahahahaha... memang dia saja bubuh beg tu kat depan pintu masuk nak suruh aku jatoh cinta laaaaa tuuuuuuuuuuuu... memula ingat ade lah sales.. sekaliiiiiii New Arrival daaaa.. hampegass tol lah! tapi org kata.. kalau hati dah jatohh.. nak amik naik ke atas balik memang susah kan?? hahaa... so memang betol lah.. hati aku dah duduk kat bawah.. hanya boleh dibawak balik ke atas kalau aku beli bawak balik beg tu! hahaaaa...

Then test lah beg yg dah berkenan tu kat badan sendiri.. gugguuggaaagggaaggiiggiiii.. rasa cam nak cubitt sekuat hati diri sendiri sebab kenapa hati tu dah jatoh!  seyess kalau aku tak bawak balik beg nie aku demamm!! kahh kahhhhh!! Kene tanya en.teman jugak.. dia ok ke tak ngan beg tu.. kalau dia nampak comeyy kat bini dia yg dah sememangnya comey nie.. baru lah aku angkut... dlm hati mintak2 jugak lah kot2 en.teman tak suker so that aku tak sangkut ngan beg tu.. sekali dia pun kata NICE!!! amikk kauuuuuu..... sendirik carik penyakit... so sendiri kasik ubat lah ye.. pegi counter.. sila bayar sendiri! *menchikkk sbb tak leh nak pau en.teman this time coz dia sendiri ade agenda yg super duper besar*

Camne rupa parasss handbag yg dah pun membuatkan hatiku jatohhh gedebuk ke lantai tu? hahaha.. tak tunjukk kanggg.. korang mintak tunjukk.. aku dah tunjukk nie baik korang komen bagi tahu cantikk ke takk beg pilihan aku nie? muahahahaa.. :p

DSC_0333 copy
kalau korang kata tak cantik pun tak leh buat apa dah.. sebab aku dah beli! :p

DSC_0338 copy
"A" yang mempunyai seribu erti tersirat dlm hidup aku!
A ~ DIA yg maha satu > moga aku tidak lupa padaNYA baik dikala susah mahupun senang
A ~ Anuar Azaib > my soulmate.. my en. teman... walaupun nama penuh Khairol Anuar Ahmad Azaib.. tapi tetap suke gelar dia Anuar Azaib!
A ~  Azizah Che Muda > arwah ibunda yg terchinta akan sentiasa terpahat disanubari ini!
A ~ Anith Zara >  anak buah ke empat.. tapi dia lah anak buah yg pertama aku berikan nama.. but itu tak bermakna anak2 buah yg lelain tu tak bermakna... all of them are always in my heart!!! luv them a lot!!
A ~ Anuar Zain > ahahaa.. jgn maraaa arrr!!! :p
A ~  Aaron Aziz > hehehe.. jgn sentapp arrrr!! :p

Setakat nie itu jek lah diantara A yg memberi maksud tersurat dan tersirat dlm hidup aku... kalau ade lagi nanti later2 aku tambah lagi beg A nie pastu aku tambah lagi maksudnya ye! ahahaha.... :p

Ok.. apa yg aku suker gilerrr ngan beg nie which dah macam ibarat panahan cinta pandangan pertama.. firsttt sekali sebab warna dia!!! Lilac adelah my favorite color! waktu first time tengok beg nie.. ohhhhh sooooooo sweeeeeeeeetttttttttttttttttt this beg!!!  pastu tengok2 ade warna biru... tapi biru dia cam agak shocking sikit.. (lupa ya amatt nak amik gambar sbb dah terlalu terujaa tengok beg) rasa cam garangg pulak kalau guna warna biru tu.. then katanya ade warna pink.. tapi pink dah out of stock.. takpe lah.. aku rasa kalau ade warna pink pun  mungkin aku still amik warna lilac nie coz aku cam ala2 dah boleh bayangkan kalau aku pakai baju warna pink pun boleh masuk.. warna purple pun dah semestinya.. kalau takat baju warna basic cam hitam, putih or beige.. anytime.. and infact aku rasa kalau pakai baju warna biru pun cam ok kot leh masuk ngan beg nie.. tapi kene test dulu tengok.. warna dia leh IN ke tak. kalau ok aku pakai.. kalau tak ok.. pakai lah beg hitam yg dah sedia ade!

Lagi satu yg aku suker ngan beg nie coz ade reben cenonitt kat tepi tuu! aku nie memang payah sikit.. serious alergik tengok reben! tak tahu lah naper.. kalau kasutt pun camgitu.. mesti akan amik yg bereben.. tak kira lah.. asal aku nampak bentuk reben.. aku memang minat giler!!  Another thing aku suker about this beg coz saiz dia yg agak besar.. senang budget esok2 kalau dah ade anak.. boleh sumbat pamperss & botol susu...  tapi budget nie kalau kuar kejap2 jek lah.. cam gie kenduri kawin ke apa.. kalau gie outing yg jauh dan lama tuu.. aku tahu.. dah takde maknenya aku nak kelekk beg nie utk bawak pampers & susu anak! silap haribulan aku carry traveling beg jek terus! muahahahaa.. :p

DSC_0331 copy
beli satu beg.. dpt free lagi 2 beg.. tapi satu tu paper beg & lagi satu tu cloth beg laaa.. bagus cloth bag tu boleh simpan bag lilac nie elok2 didalam nya...
Waktu nak bayar beg nie kat counter.. Sales assistant dia kata boleh dpt voucher RM120 utk beg yg aku beli tu.. tapi tak leh tolak terus pada pembelian tu.. ko hanya boleh guna voucher tu on your next shopping at any outlet of Melium Group.. under Melium Group nie ade lah a few Designer Butik yg ko leh shopping.. So aku pun cam takpe lah.. tengok camne dulu.. kalau ade apa2 yg boleh dpt dlm range tak terlalu mahal. boleh lah aku buat shoppingan kali kedua dengan menggunakan voucher tu.. lagipun dia valid sampai bulan 3 tahun nie..

Eh.. aku rasa aku dah letihh laaa menaip kat entry nie.. kalau aku letih menaip.. mesti korang letih membaca.. (itu pun kalau korang bacaaa laa.. coz aku tahu mesti ade yg pakat dok tengok gamboo jerrrr! :p) So kite dah sama2 letihhh.. lets take a break.. kite sambung di entry yg lain ye! :D

p/s:  Liza.. awatt tak say Hi Hi Bye Bye kat I hari tu.. kalau tak leh kite gie shopping & pekena teh sama2.. hehehe... :D

14 comments:

cik fadh said...

bace smpai khatam entry ni . hehe suke dgr kak neena ni berceloteh ;)

cantik bag tu !!!

*SiRibenMerah said...

pejam mata nk shopping.. hukhukhuk... byk sgt misi nk kuar bajet besar2.. nangessss la tgk org lain dpt shopping2 neh... ehehe :)

Mama Khairan aka Rudy said...

Mmg aku suka baca cerita yg dicoretboretkan tp ikhlas .. mmg tu kurang cumil & cantik ... plain je .. tp cam neena says dah berkenaan & bought so x kisah laa janji ati dah berkenaankan :)

AIN NAZRI said...

tak tinggal sepatah pon klu baca entry akak ni.. tp beg tu mmg sgt chantekss.. sweeetttt aje color yer..
suka suka

Mimy Hamid said...

aku baca bg perabih..bg aku tak salah reward diri sendiri..ada duit beli..tak mampu beli lagi toksah duk meroyan eh cakp orang menunjuk...tp nasib aku bukan taste designer handbag sebab tu aku belasah je belihandbag byk..aku jenis suka tukar tukar ikut baju..tak leh follow ko la neena..ihihih..beb lilac bukan coor kegemaran sbb aku ni cemomot pakai color terang konpom comot..tabik spring ko berjaya pakai AIGNER..pssstt jam ko ngan Encik Teman AIGNER gak kan....lalalallaa..skodeng

ratna said...

Simple but it's sweet neena. Memasing ada citarasa...jgn pk org lain kata apa neena.

Shu Shinju said...

SHU PON BACA SAMPAI HABIS TAU....LAWA..SESUAI NGAN KAK NIN...:)

sisdee said...

i suka..suka kat ribbon dia gak hahahahahah cutenya!! :)))

i pun pminat aigner :)

Wahidah said...

superb kak..santek sgt...warna die mmg cun oo..:)) kelip2 mata byk kali tgk beg A akk ne..no wonder la akk bole jatuh cinta lagi.....( sila nyanyi lagu tuh smpai hbs ok...:P )

Filla ~ Kasihs said...

ok sgt cantik! haha.. simple dan kelas gitew.. auwww... jaga elok2.. bawak tido sebelah tau.. peluk kuat2 ;)

InaAchik said...

baru perasan ko mmg suka riben...
ade baju gambar riben gabak...
sandal pon byk yg ada riben...
dan latest... opocot mak ko meletop, AIGNER!!! hehehheee...
happy for u my dear gonjeng...

Iryani Noor said...

design die sgt sweet & simple... especially past riben tu... super cute...
colour die, i loikeee......

seriously mmg tak salah kalu sekali sekala nk reward kn diri dgn brg2 yg mahal.. mcm my sister, bile dpt bonus, terus beli brg kemas.. hehe..
lg pun bila satu benda tu harga mahal, quality comfirm terjaga, brg nya mesti leh pakai sampai lunyai.. hehehe...

::CIK LYNN:: said...

ska bed ke-2 tu...cantikkk n comelll!!! =)

Wawa Tasliman said...

cantikkk.. ada reben kecik tu.. kelaasss ok.. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails