COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, January 6, 2012

My Gorjes HomeMade Hot Dog!

Kalau nak di bandingkan antara Burger & Hot Dog.. aku lagiiii sukerrrrrrrrrrrr makan HOT DOG!  Sebab apa aku suker Hot Dog berbading Burger?

Sebab Rupa Bentuk nya Kaaaahhhhhhhhhhhhhh???

Sebabbbbbbbbbb Rasa nya Kahhhhhhhhhhhhhhh???

Kahhhhh...... Kahhhhhhhhhh.. Kahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!

DSC_0201 copy
My Gorjes Homemade Hot Dog!
Senang jekkk ko nak buattt hot dog nie kat umah.. aku selalu nya kalau dah agak2 tak tahu nak makan apa.. balik2 kangg nasik... balik2 kangg nasik.... tak pun kang mee.. meehoon.. ohh.. tetiba perasaan bosannn menyinggah!  dah lah bosan.. pemalass lipass pulak nak duduk kat dapur tu lelama.. so yg paling senang simpan jerrr stock Hot Dog dlm freezer! agak2 tak tahu nak makan apa selain dari makan maggie.. kite bedal lah Hot Dog nie.. aku selalu beli Hot Dog brand AyamMas yg BlackPapper punyer!  Alaa.. lupa lak nak snap gambar bungkusan hotdog tu hari tu.. takpe lah.. kite google jek!

ayamas
Haaa.. Ini lah HotDog kegemaran aku!

DSC_0200 copy
Preparation dia bukan susah pun.. bakar jek hotdog tu dlm beberapa minit.. then siap! pastu gie lah carik roti hotdog camgini.. potong dibahagian tengah roti nie sedikit.. jgn ko gie potong sampai putus duaaa pulak.. nanti roti tu tak leh nak kepittttt si hotdog tuu.. ahahha... then ko sumbat hotdog di tengah-tengah roti tuu.. then tuang cili sos.. tuang mayonnaise.. potong timun comel2.. sumbat lah ikut mana gaya ko suker nak sumbat.. then leh titik2 kan sikit pepper atas hotdog tu.. and now dah SIAP utk di santap!
Sambiil ko minumm pun ko boleh siapkan hotdog yg gorjes camgini.. kengkadangg jauh lebih sedap dari ko beli kat kedai burger tepi jalan tu.. aku menyampah dah skg nie nak makan kat kedai burger tepi jalan tu bukan apa.. sos dia tu tak berapa nak sedapp.. rasa manisssssssss semata! diaorg kan gunakan commercial sos.. mayonnaise pun sama!  So pasal tu lah taste dia tak berapa nak sedapp pada tekak aku.. Cam kalau kite buat sendiri kat umah nie.. leh guna Cili Sos Life and Mayo Lady's Choice!

Owh ya.. agak2 kalau suker nak wat ala2 hot dog special.. rajin2 lah goreng telor.. pastu balut lah hotdog tu ngan telur sebelum masukkan dlm roti hotdog tuu... cam aku lebih sukerrrrrrrrr OriGinaL sebab kalau hot dog tu di baluttt.. kuranggggggggggg FeeL lahh nak makannn! muahahahaahahaha.. :p

13 comments:

A D I A said...

I pun lagu suka hotdog compared to burger. 1901 i suka la. Hotdog2 tepi jalan sorry la tak suka gak.

Cik Kamoo said...

nampak sedapnye....bolehlah try. mudah la sesangat

suci kaseh nurain said...

sedap....sedap..terliur kak nengok nye..

::CIK LYNN:: said...

homemade pn nmpk special je...=p

Chenta Eyfa Najibrz said...

simple but menareek..leh torai nih.gud idea neena

Anum said...

sedap

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

teruja je baca ingat bg resepi buat sosej sendiri hahhaha...terliur saya okeyyy

MrS. F!zA said...

memang menggiurkan ok..sy ponsuka hot dog..dlu tk suka sbb namanya.. hahaha sekali dh makan sedap rupanya.. ekeke

Aini said...

hambik... hotdog pun gojes jugak kan... chefnye neena gojes gonjeng katekan...hehe

ratna said...

Presentation dia menambahkan lg selera nak mkn...penting tu...

Mimy Hamid said...

kalah 1901 ni...hehe

ikiqzana said...

Betul tu neena.. Asyik2 nasi sekali sekala tekak pon nk mkn lain plakkn.. Hot dog mmg Makanan yg simple klu nk buatkn.. Sedap plak tu.. Hihihi

eLLy said...

hurrrrmmm yummmmyeee ....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails