COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, January 5, 2012

Pengalaman Memandikan New Born Anith Zara... Jangan Pandang Ku Sebelah Mataa.. Walaupun Aku Bukan Seorang Bonda!

Lamaaaaaaaaaaaaaaaaaaa rasanya tak update pasal my kiddos Anith Zara nie kann... ye lah since mak dia dah abis pantang.. dah balik ke umah sendiri.. so cam susah sikit lah nak jumpa budak2 nie.. kengkadang diaorg plan nak datang weekend.. aku pulak takde.. sibuk ke hulu ke hilir.. kalau dulu waktu pantang.. hari keje pun ok jerk nak jenggah diaorg kat umah my dad... 

Rinduu sangat-sangattt moment Anith dlm hari/pantang... aku sempat lah jugak merasa mandikan dia... dulu waktu Qaseh tak penah buat coz ade makcik aku jagakan.. but this time Anith adik aku pantang sendiri2 jek... org kata kalau dah sendirian berhad tu kene pandai2 lah berdikari sendiri kan... So cam aku kalau sempat petang lepas keje atau weekend.. jenggah tengok2 kan adik aku... dia pun MIL dah takde.. mak sendiri pun dah takde.. so kene lah pandai2 sendiri nak survive... alhamdulillah.. semua nya ok dan baik2 aje..

Anyway.. biasanya aku dengar cam ramai org takot nak mandikan baby new born kan?  aku pun tak tahu naper diaorg takot... maybe sebab baby baru lahir nie dia lembik2 lagi kan.. so agak susah nak handle.. tapi cam aku nie jenis yg memang sukerr nak try... masih belum ade anak sendiri.. so anak buah lah aku bedal! hahahaha... 

Alaaa.. anak buah pun dah kire cam anak sendiri jugak kan??? Aku memang sayangg giler2 ngan anak2 buah aku.. aku harap biler diaorg semua dah besar nanti tak lupa kat aku... uhuhu.. *tetiba nak touchingggggggg!!!*

Alrite... jom kite tengok baby Anith take hot shower... gambar2 nie dah lama waktu mak dia dlm pantang hari tu.. tapi hari nie baru aku ade lapangan nak publish entry nie.. So jom tengok Untie Nin buli Anith Zara cukup2 dlm bath tub tuu... hihihi...  

DSC_0334 copy
sukerrr lahh tu dpt mandi.. dia cam Untie Nin gak suker berendamm!

DSC_0335 copy
khayal lah tu!

DSC_0336 copy
sikit pun dia tak nanges!

DSC_0337 copy
good girl!

DSC_0338 copy
Anith ckp talipon ke anith? ehehehe...

DSC_0339 copy
Yeahhhhh!!!!

DSC_0340 copy
Lalalalaalalaaaaa....

DSC_0342 copy
:p

DSC_0345 copy
Owh Untie Nin.. lama lagi ke kite nak duduk dlm tub nie?

DSC_0347 copy
lovely moments!

DSC_0350 copy
cabaran yg hebat sikit time nak sabun kan belakang badan dia.. kepala dia nak kene pandai placing kat tangan kite!

DSC_0349 copy
Ooopppsss!!!! :D

DSC_0351 copy
She really enjoy her bathing!

DSC_0352 copy
Time nie klakarr.. serious tak perasannn yg kat lengan aku ade sabun.. bukan  main syiokk aku shampoo kan kepala dia.. rupenye si Anith.....

DSC_0359 copy
dah termakan sabun! ahahaha... berbuihh mulut dia.. tapi sib baik lah sabun nie memang khas utk baby... itu pun aku dah korek2 sikit mulut dia utk keluarkan sabun tu.. hahahahaa.. memang lawak time nie!

DSC_0357 copy
Ok Anith.. kite sambung mandi lagi ye!
Untie Nin ko tak agak-agak...
Dia buat ko cam BabyDoll Anith ooiii! lantakk!!!

DSC_0358 copy
Tapi Anith baikk.. dia okk jerkkk... sukerr dpt mandi kan Anith kann!

DSC_0362 copy
ok lastt. lastt... Untie Nin janji...

DSC_0363 copy
Ok.. dahhhhh.... weeeeeeeeeee!!!!

DSC_0364 copy
Budak putih gebuss! pasal tu lah aku bubuh nama dia Anith Zara = Kegebuan Si Permaisuri!

DSC_0366 copy
Dah mandi haruslah kene pakaikan baju....

DSC_0367 copy
Kakak Qaseh pun nak tompang nyibuk! takpe nanti adik dah besar sikit lagi kakak Qaseh dah boleh pakaikan baju adik ye!

DSC_0369 copy
Ok ini tandanya nak SUSU!!!

Pada hari yg berlainan... Anith yak yakkkkk... Untie Nin tukarkan lampin Anith jugak!  Baby besar nie dia berakk bukan berbau pun.. cuba kalu dah cam besar si Qaseh tu.. adoiyaiiii.. sempuuuuuuuuuuuuttttttttttttttttt Untie Nin nak cebokkk berakk dia tauu!!! ahahaha...

DSC_0310 copy
kite sapu krim dulu yer baby!

DSC_0311 copy
hehehe.. cute!

DSC_0313 copy
Anith tak leh ckp.. so anith pandangg jek Untie Nin!

DSC_0314 copy
Eerrrkkk!!! jaga2 Untie Nin.. jgn sampai tercocokkk mata & hidong Anith nieee!!

DSC_0318 copy
Kakak Qaseh tu nak tolong.. tapi tak boleh lagi.. so tunggu kakak besar sikit lagi ye!

DSC_0270 copy
Jom kite sikat rambut pulak!

DSC_0271 copy
rambut dia lebat... ade sipi2 cam Untie Nin jugak kann!!

DSC_0326 copy
hmmmmppphhh!! dah wangi dah dia!

DSC_0333 copy
dah cam Casper dah aku tengok budak nie!

DSC_0365 copy
Alaaa Tomeyy Tomeyyy!!!!
Now Anith dah genap 3 bulan... makinn comeyy.. makin cantik.. makin ayuuu... nanti-nanti aku sharekan gambar terbaru Anith kat sini ye! :)


18 comments:

Deqna said...

syomel...

oklah tu tak kekok.. biasanya org memang kekok nak nak pegang baby org lain... tapi kalau anak sendiri memang hilang kekok tuh..

nome said...

anith mmg comei...sesuai dgn namanya...yang gebus dan mulus...

Shu Shinju said...

comelnye baby anith... untung baby dapat untie nin yg cantik lg baik hati..:)

::CIK LYNN:: said...

baiknya anith...lgsung xnngis...=p

untie nin mmg buli anith dlm tab 2...hehe

akuamir said...

COMELNYEEE...~~~ ^^

banyak gambar cantik2 plak gambar mesti camera mahal itu.. nanti dye da besar mesti dye tgok balik blog nie kan,haha.. saya follow sini..

jemput datang terjah blog sayaa.. :)

Munnafendy said...

masyaAllah...beraninya u.....grrr ai jgn kata nak mandikan, nk sntuh pun takut! mmg lembik2 je rasa...heee
salute la =)

BangHassan said...

nice blog

ratna said...

Bravo neena!

Gieyana said...

Cute sgt...ada ciri2 ibu penyayang + mithali..:D

Mak Izz said...

sy mmg bangsa kekok pegang bb orang. bb sendiri je yg berani. walaupun k'nin belum lg bergelar bonda, tp tetap WANITA. rugilah jadi wanita yang tiada sifat keibuan :)

anith zara sangat comel dan putih melepak2.

Qaseh said...

neena...i share tip mandi baby kat u ni...first basahkan rambut muka dan kepala baby dulu baru mandikan badan sampai kaki.baru baby xmakan sabun ok.

Anith mmg comelll sgt...gambar2 neena & baby pun sgt cantik

Lady of Leisure said...

comelnya anith ni, she s so beautiful! cekap neena uruskan dia.. :)

Mimy Hamid said...

uikkk tak kekok...salute ko beb...aku tak tau la boleh ke tak..rasanya minta pertolongan mak kot...kalau masih ada tali pusat aku tak berani la...kalau dah besar sikit ok la kot

Ibu Dhia said...

bagusnye anith suke mandi. dhia mase baby takot air, masok air je nangis. haha

O'gosh said...

waa..kagum..mmg pandai la untie nin ni....

aTy _faRed~ said...

memang teror..ai yang dah nak beranakni pon masih terpikir macamane nak mandikan baby sendiri nanti..huhu..[rase2 nanti macam nak soh mak jer mandikan] tapi biler tengok u...rase tercabar pulak..;p

Wahidah said...

alolo..suke sgt bace entry ne..so sweet la this moment...

CheNamNam@CNN said...

ahhh cute giler anith..!!!

terasa nak beranak lagikk..windu moments mandikan baby camtuhh..arghhhh tensionn...!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails