COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Monday, May 11, 2015

My Wonderful Anniversary Journey to New Zealand – Day 5 @ FeFeeling Jadik Student University of Otago!


Hari ke-5 di bumi kiwi.. seharian kami berada di kawasan bandar Dunedin! Kalau di south island New Zealand nie, bandar Dunedin nie terkenal dengan kehidupan student sebab disini lah terletaknya University of Otago!

So pagi tu lepas check out dari Amros Motel nie, we all sempat amik2 gambar dulu sekitar kawasan motel yg kami menginap selama satu malam tu!

1-IMG_0719 copy

Such a sunny day.. I’m lovin’ ittttt!


2-DSC07086 copy


Tenang gilerrrr kat sini.. takde kereta berasak-asak tengah jalan!


3-IMG_0749 copy

Best jerr tengok rumah diaorg kat sini.. simple and nice!


4-IMG_0720 copy

Tengah berangan nak stay kat sini!


5-IMG_0722 copy

Tengah feeling jadik student di sini!


6-IMG_0724 copy

Tetiba ade seorang jejaka hensem jalan berselisihan!


7-IMG_0728 copy

Maka berkenalan lah mereka!


8-IMG_0738 copy

Pasangan baru bercinta memang camgini… jalan beriringan pun ade gap! Ahahaha..


9-IMG_0739 copy

Tengah2 jalan terjumpa pulak ngan member University… Terus mamat hensem tu bawak diri! Hehe..


10-IMG_0755 copy


11-IMG_0758 copy
Ok lah.. I dah lambat nak masuk kelas nie…


12-IMG_0767 copy

Kite jumpa kat Universiti nanti ya!


Hahaha.. best tak kisah berangan aku tu? Ok.. dari Amros Motel, kami make a visit to Universiti Otago! Tak jauh pun dari Amros motel nie.. dlm beberapa minit jer dah sampai…!


13-IMG_0772 copy

Sempoi giler Universtity dia.. takde nak bersecurity bagai.. org luar bebas jer keluar masuk ke dalam university ni punyer kawasan okkk..


14-IMG_0775 copy

Cantik sgt kawasan university nie!


15-IMG_0779 copy

Ehh… jom ikuti kisah student nie lagi! :p


16-IMG_0783 copy

Tengah lepak2 kat sini tetiba muncul lagi mamat hensem yg dijumpai di tepian jalan pagi tadi!


17-IMG_0788 copy

Akhirnya mereka bersalam-salaman sebagai tanda ikatan sebuah perhubungan yg lebih akrab! Nasib baik student perempuan tu pakai sarung tangan… so dpt lah jaga tapak tangan dari disentuh lelaki hensem nie! :p


18-DSC07238 copy



19-DSC07236 copy

Standard lar.. dating dlm kawasan kampus nie perkara normal!


20-DSC07209 copy


Bergaduh dlm kawasan kampus pun normal!


21-DSC07210 copy


Sessi pujuk memujuk dlm kawasan kampus punnnnn normall! Ahahaa..


Ahahaa.. ok lah dah lah tu.. abis dah cerita feFeeling jadik student Universiti of Otago.. now jom kite tengok kawasan sekitar university yg sgt tenang dan cantik ini!


22-IMG_0794 copy

Laluan nak masuk ke salah satu kawasan university… fuhhhh… cantekkkkkkkkkkkk betolllll!


23-IMG_0797 copy


24-IMG_0798 copy

25-IMG_0799 copy

Isshh.. geram betol ngan bunga cherry blossom nie!


26-IMG_0803 copy

Nakk jugekk jalan sesaing ngan student sebenar di university nie! :p


27-IMG_0812 copy


28-IMG_0824 copy

Teruskan perjalanan di bawah rimbunan pohon sakura!


29-IMG_0801 copy

Penat jalan lepak jap! Ahaha


30-IMG_0831 copy

31-IMG_0832 copy

32-IMG_0833 copy

Sunyi jer kawasan kampus nie…


GAMBAR-33 – 38

33-IMG_0846 copy

34-IMG_0857 copy

35-IMG_0859 copy

36-IMG_0836 copy

37-IMG_0842 copy

38-IMG_0852 copy
Aku suker sgt ngan architecture bangunan Universiti nie.. sgt klasik dan legend!


39-DSC07383 copy


40-DSC07338 copy


41-DSC07377 copy


42-DSC07336 copy


43-IMG_0864 copy

Waktu jejalan kat dlm kawasan Universiti nie tetiba terjumpa dengan student dari Malaysia.. diaorg nie amik course Dental kalau tak salah aku.. bestnyaaaa dpt jadik student Universiti of Otago! Aku plak yg tumpeng rasa bangga bile tengok diaorg study kat sini… hehehe..


44-IMG_0867 copy

45-IMG_0871 copy

46-IMG_0872 copy

47-IMG_0873 copy

We spend up to 1 hour jugak kat dlm kawasan university nie.. memang relax dan sgt nyaman kawasan dia.. paling aku happy sbb dpt tengok pohon chery blossom yg tengah blooming! Eeeii.. gerammm sgt!


48-DSC07191 copy


Ok dari university otago nie kami meneruskan perjalanan ke satu lagi tempat disekitar bandar Dunedin.. naktahu ke mana kah kami.. tunggu my next entry ya! :D


P/S:


Untitled

Pada sesiapa yg belum join Naazneen Faiqa by NeenaAnuar punyer 1st Giveaway, jgn lepaskan peluang utk join contest nie yer.. anda berpeluang utk memenangi product dari Naazneen Faiqa seperti inner neck / tudung instant berserta hadiah misteri yg menarik!  

9 comments:

Nurzakiah Hanum said...

syoknya jalan2
bestnya tgk universiti

Farah Waheda Wahid said...

wah wah wah.... seronok i tengok gambar-gambar ni semua...

bb_nona said...

JELEZNYE, HAHAA

GMBO CLEAR, PERGHH OHSEMMMMSSS

Muja.. said...

dah nanges tengok gambo gambo nih.. uwaaaa cantek sangat..subhanallah indahnya ciptaan tuhan.. :)

Cinta Zakirah said...

Cantik gambarnya kak Neena..lagi2 gambar blooming flower tu..

tiga lalat said...

Salam. Hee chantek ., ;p

Cik Ash said...

Cantiknya gambar pemandangan...gbar yg bab memunjuk tu comel

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam sis neena,
ooooooooo
student2 kat NZ soka seluk tangan dalam kocek yer he3

p/s : soka bebenor nengok pokok2 munge kat NZ tu kan3

ietams said...

bestnya.. cantik gile pemandangan u tu!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails