COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, January 22, 2015

My Wonderful Anniversary Journey to New Zealand – DAY 4 Breakfast at Lake Takepo!


1-IMG_0349 copy

Satu malam jer kiteorg stay kat Lake Tekapo Motels and Holiday Park nie! seriously rasa tak cukup... tapi nak wat camne.. perjalanan masih terlalu jauhh... so we all have to proceed to another destination!


2-IMG_0337 copy

Cuaca cantikss sgt pagi tu.. matahari memancarkan sinarnya..


3-GOPR0036 copy

Kiteorg dah ready utk check out dari motel yg best nie!


4-GOPR0040 copy


Yeaa... we truly enjoyed our stay here! Memang aku recommend korang utk stay kat sini ok!


5-GOPR0043 copy


Kalau korang ade lebih budget... ade lebih cuti.. please.. please put extra night for your stay here! Amik paling minimum 3 hari 2 malam!


6-GOPR0044 copy


Amik gambar guna GoPro... so ini lah hasilnya! Ahahahaha... kengkonon nak lompat lah.. tapi susah nak captured!


7-GOPR0047 copy


Ok dah lah.. penat nak lompat2 lagi... moh lah kite pegi breakfast!


8-DSC06530 copy


Kiteog drive up keluar dari Lake Tekapo Motel.. tak jauh pun dlm beberapa ratus meter jer.. then kiteorg stop kat sini utk breakfast together2...


9-DSC06536 copy


Kehadiran kami di jemput oleh si comel nie! heheh..


10-DSC06568 copy


This is our breakfast port!


11-IMG_0352 copy

And this is our view from the breakfast port! Ohsem tak? Hehe..


12-IMG_0357 copy

Next to our breakfast port.. ade sorang nenek tua sedang menikmati keindahan dan kedamaian yg terbentang luas dihadapannya! Comel giler nenek nie... dia siap tegur kat kiteorg supaya berhati-hati waktu nak duduk kat breakfast port kiteorg sebab ade taik burung! Hehe.. Nenek nie tak keseorangan tau.. dia ditemani suami dia.. alollololo.. comey giler couple nie.. aku tak pasti diaorg nie org tempatan ataupun tourist jugak.. tapi serious.. best jer tengok diaorg.. dah tua2 camgini pun masih lagi travel berdua... Ini adelah salah satu impian aku ngan en.teman.. kalau boleh dah tua2 camgini.. still nak travel together just like how we both use to travel right now!


13-IMG_0359 copy

And now.. we are getting ready to have our breakfast here!


14-IMG_0373 copy

Menu breakfast kiteorg pagi tu sempoi giler.. before check out dari motel, Za dah sesiap masak nasik lemak.. tapi nasik lemak kiteorg main belasah jer.. tak lengkap cam normal punyer nasik lemak lah... hahaha... then aku buat sandwich telor.. oh.. travel camgini.. makan ikut mana dan jer.. takde maknenya nak makan sakan2... org kata makan janji utk takat lapik perut.. but believe me... makan dlm keadaan camgini adelah super ohsem okkk! Sebab semua makanan pun ko akan rasa sedap walaupun tak lengkap cara penyediaannya! Ahahaha... Oh and by the wa, Za bawak rice cooker sesiap dari KL.. better jugak lah actually if korang travel camgini.. kalau boleh bawak lah rice cooker yg paling kecik camgini ya!



15-IMG_0362 copy

Dah dah.. jom makan.!

16-IMG_0365 copy

Nasik lemak kiteorg makan ngan lauk instant brand Brahim’s nie jer! Senang okkk... cam aku yg tak kisah nak berkuah bagai.. memang senang lah makan camgini... bukak kotak.. leh terus tuang rendang daging nie atas nasik panas2... oh.. besttttt!!!! Product nie kite boleh makan terus jer tanpa perlu panaskan! Tapi kalau kite nak panaskan boleh jugak.... but since kiteorg kat luar... so senang ade product camgini..


Ok now korang just layan gambar2 keseronokkan kami bersarapan pagi di tempat yg super ohsem ini!


17-IMG_0368 copy

18-IMG_0369 copy

19-IMG_0377 copy

20-IMG_0378 copy

21-GOPR0059 copy

Ok now lepas dah kenyang makan pagi.. masa utk amik gambar sampai lebamm!!!


22-IMG_0385 copy

Gile kentang tak lebammm... matahari terikkk sgt! And yes.. bile matahari terikk camgini seharusnyaaa lah view akan super ohsemm sebab langit biru dan cerahh! :D


23-DSC06601 copy


Ya allahh... cantikkksss sesangat lahhhhh gunung bersalji nie apabila dikawin kan dgn air tasik itu! Huhuhu....


Ok lah.. lepas nie semua gambar selfish, wefish, and pose maut kiteorg jer tau.. so harap korang dpt tumpukan perhatian pada panorama indah disekeliling kami dan bukan nya pada diri-diri gonjengan kami ni ya! Ahahah... enjoycess the pics peeps!


24-DSC06554 copy


25-DSC06555 copy


26-DSC06586 copy


27-DSC06611 copy


28-DSC06618 copy


29-DSC06620 copy


30-IMG_0400 copy

31-IMG_0403 copy

32-IMG_0413 copy

33-IMG_0417 copy

34-IMG_0418 copy

35-IMG_0420 copy

36-GOPR0075 copy


37-GOPR0080 copy


38-GOPR0082 copy

39-GOPR0084 copy


Cantik kan permandangan kat Lake Tekapo nie... lagi cantik biler model2 dlm gambar tu adelah kami2 yg gorjes gonjeng nie! muahahahaa.... ok lah.. lepas dah bergambar sakan.. kiteorg meneruskan perjalanan ke sebuah lagi tasik yg sgt cantik di south island New Zealand nie! so you guys please do not skip my next entry oK! Sbb banyak gambar macam poscard dlm my next entry! Hehe..

6 comments:

tallgirl said...

macam lukisan je semua. cantik gilaaaaaa *nangiss

Anil Wanina said...

bestt sangatttttttttttt

Chekgu Azrine said...

Subhanallah..cntik btul ciptaan Allah..

Nur Dalina said...

Kak neena,

just nak inform, after few days kak neena balik dari NZ, Dalin and family pula pergi NZ.. terus jatuh cinta dgn NZ.. and this is my first time jatuh cinta pada sesebuah negara (ofcourse besides Malaysia kan) and because of that Dalin baru nak planning belajar sana... kalau ada rezeki lah! hihi..byk2 negara dalin pi, NZ memang sgt lah cantik.. tenang.. indah.. tak terkata lah..! hihi..

regards,
your not so silent reader.. :)

Puteri Beribiru said...

oke fine i am sooooo jeles..hehe
what a perfect breakfast !!
huh,

Sry Xara said...

Maaf.. nak ty.. rice cooker di benarkan yer? Kene declare betul?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails