COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, April 1, 2014

Yer.. Aku Cemburu!





Walaupun hubungan kite di hujani dgn penuh rasa kasih dan sayang… sentiasa percaya antara satu sama lain… disulami dgn kepercayaan yg tidak berbelah bahagi.. tetapi adekalanya hati ini tidak mampu menafikan yg perasaan cemburu pasti akan timbul jua!


Aku ngan en.teman jarang sgt lah nak cemburu with each other.. sebab kiteorg punyer tahap kepercayaan terhadap diri masing2 sgt tinggi! Sejak dari mula berkawan lagi kiteorg memang dah terapkan dan menitik beratkan sifat percaya dan jujur dlm hubungan kami berdua!


Tapi sejauh mana pun tahap kepercayaan dan kejujuran kite dlm perhubungan.. aku rasa sedikit sebanyak kite takkan dpt lari dari perasaan cemburu! Macam aku boleh dikatakan tahap cemburu aku tu around 1-2% aje kot.. sebab aku rasa takde apa yg aku nak cemburukan.. sebab most of the time en.teman memang sentiasa ade ngan aku! Apa aku buat.. dia akan buat… mana aku pegi.. dia akan pegi.. melainkan kat office jer! So pasal tu lah kalau nak ade perasaan cemburu yg 1-2% tu akan hanya berlaku during office hours! Ahahaha…


Aku rasa cemburu nie bagus.. sebab ia sebagai tanda kite sayang pada pasangan kite! Kalau kite tak tunjukkan langsung perasaan cemburu pun tak bagus jugak kannn sebab kalau macam aku.. aku rasa aku tidak dihargai pulak kalau en.teman langsung tak cemburu ngan aku! Kalau dia semua buat tak kisahh aje pun aku risau gak… sebab aku rasa macam dia tak sayang pulak kat aku yg gonjeng nie!


As for en.teman dulu mula2 waktu berkawan dulu.. memang kuat betol tahap cemburu dia tu! ye lah waktu tu belum kawin.. aku pulak memang rajin keluar dan berjalan ngan member2 aku.. yg en.teman selalu aje sibuk nak mengikut.. tapi aku tak bagi! Ahaha.. ye aar.. sebab pada aku.. bile masa aku nak keluar ngan kawan2 aku.. aku rasa en.teman tak yah lah ikut.. sebab aku baru takat berkawan aje ngan dia pun… bukan nya dah jadik lakik… tapi skg tengok biler dah jadik lakik aku yg sah.. mana penah aku tinggal kan dia kan? Dia sentiasa aje membontoti aku ke mana saja aku pegi skg nie! Hehehe…


Kalau waktu bercinta en.teman yg kuat cemburu ngan aku… aku pulak takde langsung rasa cemburu kat dia! Well.. mungkin sebab faktor rupa paras dia yg macam hang kebun tu kott membuatkan aku tak perlu risau apa2! Ahahaha.. serious rasa cam confident gilerr yg en.teman takkan jatoh ke tangan org lain! Muahahaha… tapi sangkaan aku betol lah kot sebab aku jugak yg kawin ngan dia kan.. ahahhahahaha….


Tapi skg tidak lagi.. sejak badan dia telah berubah 100%... dari memiliki rupa paras persis hang kebun dan kini telah pun bertukar menjadi seperti hang tuah.. waimaa.. aku punyer tahap cemburu telah mula timbul! Ahaha.. ye lah.. bile dah kawin nie jgn over confident sgt.. sbb org lelaki nie lepas kawin saham dia makin tinggi.. ramai ajerr pompuan2 yg suker nak goda laki org… ramai aje yg suke kawin ngan duda… so kite kene jaga… Don’t take things for granted!


Org lelaki nie bukan boleh.. waktu dia kurang handsome dulu memang lah dia setia ngan kite… tapi bile dia dah ade rupa paras yg machos skit.. mula lah silap hari bulan kangg dia boleh jadik lupa diri! Itu belum lagi kalau berduit tuu.. memang kes akan lebih banyak terarah macam kes si Hanez Suraya ngan Mr. Romeo nya tu lah kekdahnya nanti! Choiii!


Tapi cemburu tu biar lah berpada yer.. jgn cemburu membabi buta pulak! Itu pun masalah besar jugak tu kalau dah nak cemburu membuta tuli.. well org kata nak cemburu tu biar lah berpada… tunjukkan skit2 yg kite nie ade sifat cemburu pada pasangan kite… jgn banyak sgt dan jgn takde langsung!


Alhamdulillah.. setakat hari nie… aku ngan en.teman takde masalah cemburu yg membabi buta.. kami punyer cemburu versi manja-manja aje.. just nak show yg kite sayang kat dia! Insyallah semoga ianya berkekalan sehingga ke akhir hayat kami berdua hendaknya!


Amin…


7 comments:

Nurzakiah Hanum said...

betul tue sis
anum respect sis

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

Teman setuju dengan awak... Perasaan cemburu tu perlu ada pada setiap pasangan... Cemburu tu tandanya sayang... Cuma jangan cemburu melampau sudah lah...

by the way, faktor paras rupa hang kebun... zaman sekarang nie tak boleh pakai... berdasarkan pemerhatian teman, rupa paras sudah nombor dua... Yang penting poket tebal dan tak kedekut... perempuan sekarang nie meletakkan duit no.1

Bukan semua perempuan macam tu... Tapi segelintir yang macam tu... :)

yang sengal itu aku said...

same goes to me.. dulu sy xpernah nk cemburu sgt kt husband sy.. sikit2 mcm tu je..sbb confident gile yg dia xkn diambil org or org akan terpikat ngan dia.. sbb dia SUAMI... last2.. kini sy derita.. sbb sy xkongkong or xprnah nk cemburu.. akhirnya suami sy ada scandal blkng sy..and dh simpan dr for more then a year.. skrg sy xtaw pe nasib saya... im totally jealous tgk pasangan bahagia skrg.. TT_TT

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak neena, cemburu kan tanda sayang! hehe ~~~

Bitt (double IS) said...

amin...semoga berbahagian sampai matikk..kena balance kan...over dose pon tak boleh...xde langsung pon tak boleh...hehehhee cemburu i dtg time bulan mengambang...tu bukan setakat cemburu emo pon ado...akekekkeke

Mimy Hamid said...

AKAU KALAU GADUH MMG MEMBABI BUTA SIKIT HAHAHA..MAIN TUDUH JE ...NTAH APA2 AKU NI KAN

O'gosh Iskandar said...

cemburu...yes perlu ada..tp kn pandai control jgan sampai overdose k...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails