COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, April 23, 2014

Kalau Nak Kurus Boleh Buat Aktiviti Peak Into Paradise di Tanah Aina Farrah Soraya Resort Ni!


Hola! Marilah kite sambung kembali cerita percutian adventure di Tanah Aina nie! Bila nak abis?? Ahkak takot nak bagi jawapan sbb ahkak sedang berusaha keras nak abiskan cerita nie secepat yg mungkin…! Ahahaha…

Second day kat tanah aina… lepas subuh tak tido balik sebab kiteorg nak join aktiviti Peak Into Paradise! Ok, jom tengok macam mana lah gaya dan rupa aktiviti yg boleh membakar lemak dgn cepat sekali ni! Hihi..

IMG_4619 copy
Aktiviti nie adelah aktiviti memanjat bukit! And for your info, ini lah dia laluan yg kiteorg lalui pada malam tadi sewaktu melakukan aktiviti Save Our Rainforest Night Walk!

IMG_4621 copy
Malam hari kiteorg tak di galakkan menaiki anak tangga 90 darjah nie.. sbb gelap tak nampak… so di pagi hari nie kiteorg di berikan pilihan sama ade nak lalui jalan denai bukit atau pun nak panjat anak tangga yg meninggi nie! Aku ngan en.teman sukakan cabaran.. so kiteorg pilih nak mendaki anak tangga nie!

IMG_4626 copy
Giler tak sanggapppp???? Nak rasa nak pitammm okkk.. ahahah.. dah lah tak buat stretching… suka hati jer panjat tangga yg tinggi nie… ahaha..

IMG_4627 copy
YESSss lahhh! I did it!!

IMG_4628 copy
Walauupunnnnnnnnnn semputtttt! Ahahaha… staff Tanah Aina tu cool jerrr.. ye lah kalau dah tiap2 hari kerja dia dok bawak guest panjat bukit nie.. mau dia tak cool?

IMG_4629 copy
Ok ok.. kiteorg pasangan yg cool.. tak semput banyak pun.. semput skitttttttttttttt jerrrrrrrrrrrr! *padahalllllllllllllll*

IMG_4631 copy
Ini lah dia permandangan yg kami dpt lihat selepas membuat pendakian anak tangga selama 5 minit!


IMG_4640 copy
Subhanallah… itu jer yg mampu diucapkan!

IMG_4641 copy
Kalau cuaca cerah.. memang boleh nampak matahari terbit kat sini!

IMG_4644 copy
But unfortunately we missed the sunrise session sebab matahari tak timbul-timbul atas faktor cuaca mendung dan hujan pada malam tadi!

IMG_4637 copy
Tapi kami semua tetap enjoy utk menikmati permandangan yg cukup indah di sini! Tak rugi pun panjat anak tangga yg meninggi tadi!

IMG_4639 copy
Ini lah dia tempat yg kiteorg dok lepak malam tadi waktu aktiviti Night Walk! Tempat yg sama tapi permandangan siang dan malam adelah berbeza!


IMG_4636 copy
Nampak tak ade tikar tersorok kat bawah tempat duduk tu? Haa.. tikar tu boleh digunakan sewaktu aktiviti night walk… kite bentang tikar atas tempat duduk tu… then kite boleh baring sambil mengadap ke langit! Kan aku dah cerita in my previous entry yg kalau kite dtg musim bulan terang, kite boleh nampak bulan dan jugak bintang2 berkerlipan di atas langit! So itu lah purpose tikar tu di letakkan.. kite boleh baring sambil mengadap direct ke langit!

IMG_4659 copy
Sebelum balik.. jom posing2 dulu!

IMG_4661 copy
Jangan bluuuekkk pleaseeeeeee! :p

IMG_4663 copy
After almost 1 hour kiteorg kat atas sana… ini aje lah view sunrise yg paling menarik yg kiteorg dpt lihat! Jadi laaa…

IMG_4665 copy
Waktu balik kiteorg takot pulak nak turun anak tangga yg 90 darjah tu.. rasa macam turun cerun menjunam! Dah lah takde handrail! Kalau tergolek dok kang saja aje.. ahaha.. So kite ikut jalan denai bukit aje lah yer..

IMG_4666 copy
Yeay.. dah dekat nak sampai resort dah!

IMG_4658 copy
Yesss.. Yang pasti kami berdua telah pun mendapat penyakit free dgn aktiviti ini.. .iaitu sakit otot kaki! Huuuwwwaaaaaaaaa!!!!

Tapi rasa sakit kaki tu dpt on the next day lah.. waktu nak balik ke KL.. ahaha… oh ya.. lagi satu yg aku dpt selain dari sakit kaki adelah aku dpt kurangkan berat badan… rasanya aku lost weight around 1.5kg kot! Ahahaha.. ini aku sukeeeeee…. So kalau korang nak kurus… jgn lepaskan peluang utk buat aktiviti night walk and peak into paradise nie yer! Hehehe…

Ok lepas pada aktiviti Peak Into Paradise nie.. aku ade buat lagi satu aktviti di pagi hari… so check it out in my next entry yea! :)



6 comments:

Nurzakiah Hanum said...

CANTIKNYA VIEW

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Bestnya kak nin.. berbaloi naik sampai atas utk enjoy pemandangan yg cantik mcm tue.. =D

Cik nun said...

Macam best jer..kena try pergi nie =)

Chekgu Azrine said...

Nice view..
Bagus jgk sesekaki aktiviti camni..
Sihat tubuh bdn

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak neena, lawanya pemandangan pagi2 atas bukit. Subhanallah. rajin betul memanjat pagi2. hihiiii ~~~

sudipVSsenduk said...

Hai!
bila nak pergi sini, mesti full walaupun request 6 bulan lebih awal.. huhuhu


Blog yg cool & best

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails