COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, April 16, 2014

Siapa Penakot Jangan Buat Aktiviti Malam Di Tanah Aina Farrah Soraya Resort Nie!

Kalau di siang hari aku dah buat aktiviti yg sgt mencabar keberanian diri sendiri… ibarat rasa macam nak bunuh diri sendiri kekdahnya buat lompatan Leap of Faith tu… bila tibanya di malam hari nya pulak.. ade lagi satu aktiviti yg mencabar keberanian diri kite sewaktu berada di Tanah Aina nie!

IMG_4580 copy
Aktiviti malam hari nie di nama kan sebagai Save Our Rainforest Night Walk!


IMG_4574 copy
Ok.. jom kite mulakan perjalanan….

IMG_4575 copy
Aku dgn baju dress segala.. belasah kan aje.. leps berCandle Light dinner.. tak koser aku nak tukar2 baju lagi dah! So gigih aku buat aktiviti mendaki di tengah malam nie ngan dress gorjes itu! Ahaha…


IMG_4576 copy
Memang gelap gelita kekdahnya sepanjang perjalanan kami malam tu! berjalan in group… kalau takde group … if let say ko berdua je nak pegi pun boleh… staff tanah aina tetap akan menemani korang utk aktiviti di malam hari nie!

IMG_4577 copy
Staff tanah aina akan bawak torch light utk guide perjalanan kami! Serious tak nampak apa ke bende sepanjang perjalanan sebab kawasan perjalanan kiteorg tu takde lampu.. kiteorg just jalannn macam org buta jek rasanya! Hahaha..


IMG_4578 copy
Jalan licin… dah lah lepas hujan malam tu! di nasihatkan supaya memakai kasut getah yer! Aku yg pakai kasut crocs pun a few time asyik lah rasa nak tergelincir… huhu..

IMG_4572 copy
Lepas satu tahap pendakian.. ini jer view yg kiteorg boleh nampak! Laaaa.. dah tinggi rupanya kami mendaki! kat bawah yg bercahaya tu adelah kawasan resort tanah aina lah tu… baru sedar yg rupanya kiteorg nie dah berada di atas bukit dah kekdahnya! Ahahaha…

Sesampai nya kami ke destinasi yg dituju… kiteorg semua lepak secara berjemaah di atas bukit nunn.! Gambo nan hado sebab sumpah gelap gelumakk! Takde satu view pun yg mampu kiteorg amik gambar! Sewaktu berada kat atas.. yg kiteorg nampak adelah kawasan kabus yg menyelubungi kawasan gunung ganang di tanah aina tu! Ok, actually tujuan perjalanan night walk nie adelah nak bagi kite dekat dgn nature di waktu malam sebenarnya ! kalau kite dtg waktu musim panas.. insyallah ade banyak bintang.. so katanye kite boleh nampak bintang-bintang yg bergelimpangan di atas langit sana! Kirenya kite rasa cam dekat jer ngan bintang2 tu… sebab kite dah duduk tinggi di atas bukit! Kat kawasan pit stop tu ade disedia kan tikar utk kite baring dan mengadap ke atas langit! Kalau waktu bulan penuh.. waaa.. confirm lagi ohsem lah jawabnya!!


Tapi kiteorg tak berbaring-baringan pun sebab takde satu bintang pun pada malam tu.. huhu.. takde rezeki.. tapi takpe.. we all still enjoy the night view! Kiteorg enjoy dengar bunyi hidupan2 di dalam hutan tu.. kiteorg menikmati permadangan hutan yg mempunyai samar2 cahaya nya yg tersendiri! Its very quite moment… tenang dan begitu indah segala perasaan ketika berada di atas sana!

IMG_4579 copy
Then biler dah cukup masa… semua org turun semula menuruni bukit yg kami daki tadi…


Aktiviti nie memang sesuai utk org yg dah makan terlalu banyak! Yes.. kami berdua lah org2 itu.. sebab kiteorg memang makan macam nak pitam during our candle light dinner kann… ahahaha… So this is very the good exercise one.. sambil2 tu boleh lah turun kan berat badan dgn membakor segala tok nenek kalori yg dah diternak! Hehe..

IMG_4562 copy
Sampai kat area resort.. rasa malas nak balik bilik.. kiterog saja nak buat aktiviti melawat kawasan resort versi malam hari pualk!

IMG_4561 copy
Cantikk kan view malam hari kat sini! Serious I loikke!!!

IMG_4565 copy

IMG_4567 copy
Tempat santai2 di waktu malam dan siang..



IMG_4566 copy
Nie tempat menonton TV! Dlm bilik takde TV kan.. so kalau rasa nak dengar radio.. nak tengok TV.. boleh jer dtg lepaking kat sini!

IMG_4568 copy
Jom kite tengok kawasan bilik2 pulak!

IMG_4581 copy
Comel kan tempat nie! Malam cantik.. sebab dia ade lampu kelip2.. rasa macam hari raya pulak! Hahaha..

IMG_4582 copy
Laluan titi menghala ke villa honeymoon kami!


IMG_4583 copy
Kat bawah tu bilik aku! Nampak tu lilin penuh kat balcony tu.. hehe..

IMG_4584 copy
Malam sejukkkkkkkkkk… asyik laa ke toilet aje kerojer nya! Kalau siang boleh lah pegi sorang2.. kalau malam jawabnya masuk sekali berdua dlm satu toilet! Muahahaha…


Ok… malam tu kiteorg tido dengan nyenyak nya sebab keletihan yg melampaui batas sudah! On the next day.. kiteorg ade lagi aktiviti yg lasak yg kiteorg buat! And aku nak tunjuk kat korang tempat yg kiteorg daki di malam hari ni tadi.. gambar in next entry akan ade gambar versi siang pulak.. so korang leh tengok camne rupa keadaan di atas bukit yg kiteorg daki nie tadi! So check it out yea! :)



9 comments:

Nurzakiah Hanum said...

CANTIKNYA VIEW

Norma NML said...

look scary je Neena... kiri kanan tu mcm gelap je akak tengok..dh le akak ni jnis penakut..hihi

HaFizaH aYu said...

view malam cantik apatah ag sianghari..xtxt mlm2 camni kdg2 takut jgak nak join sbb member penah kena 'sorok' kejap..huarghh seram sejuk iolls

Bitt (doubeIS) said...

dulu2 jlaan malam masa camping jalan burung hantu namanya..lepas tu memang xmasuk hutan dah...aagagga nice view

Mimy Hamid said...

ooo night walk..aku say no hahahaha penakut

::EIDA:: said...

ida tunggu baikkkkk

SuFi ReeAna said...

bestnye baca blog k.neena... selalu je update.. hahah stiap pagi masuk ofis on pc, msti cari mukaddimah blog neenaanuar dlu... hahaha best3... jgn pernah berhenti berblogging k.neena..rindu nnt tau...huhu

SuFi ReeAna said...

salam k.neena...sgt best baca blog akk...tak sabar nk tggu entry utk harge tanah aina ni...hehe cpt2 update yeee.... =)

Malinda Ismail said...

Best kat sini akak penah pergi gak lepas dah balik masih terasa rindu kat tempat ni...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails