COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, April 29, 2014

Please Stay Strong Lady… My Pray Will Be Always With You Baby Arman Dani!

Sesungguhnya Allah memberi ujian & dugaan yg berbeza-beza terhadap hambaNYA! Terkadang kite rasa diri kite nie macam dah malang sangat biler ade masalah itu dan ini… tetapi kite jauh sekali bermuhasabah diri yg ade org lagi hebat ujian dan dugaan yg mereka lalui dlm kehidupan mereka! So jadikan lah kisah insan lain sebagai iktibar… di saat ini lah kite perlu mensyukuri akan nikmat kebahagiaan yg Allah berikan kepada kite.. di saat ini lah kite perlu mensyukuri atas kurniaan Illahi terhadap diri kite!

Aku rasa ramai yg dah tahu kisah baby Arman nie… but ade jugak yg tak tahu maybe! Ya Allah.. Kalau lah dgn bantuan kudrat aku boleh sembuh kan dia.. memang aku akan bantu sehabis baik dah! Di saat ini aku tak mampu nak lakukan apa2 selain dari teruskan berdoa pada yg Maha Esa semoga sembuhkan penyakiti adik Arman!



Ini lah penyakit Arman! Selalunya aku dengar kisah2 sebegini dari org2 yg aku tak kenali… aku bersimpati.. tetapi jujur aku katakan yg perasan simpati itu tidak sehebat apa yg aku rasakan utk adik Arman nie! Tidak dinafikan perasaan mendalam itu timbul kerana aku mengenali ibu nya… Lady of Leisure..! Mommy Arman seorang blogger.. and I’m sure ramai jugak blogger yg mengenali Lady!


Aku kenal Lady melalui dunia blogging.. kami follow each other blog! Aku kenal each other before kehadiran baby Arman lagi! Lady suke travel.. aku pun suker travel.. so we always skodeng blog each other in order to travel in each other traveling moment! Aku tidak pernah mengenali Lady secara personally… kenal wajah dia pun tak sebab Lady tak pernah pamerkan wajah dia.. selalu kalau Lady amik gambar pun mesti secara tersembunyi.. wajah dia akan tersorok.. I’m sure Lady such a beautiful person!


Aku suker jugak skodeng blog Lady bile dia masak… dia punyer masakan dan gambar2 yg dia tunjuk memang ohsem! Serious terliur tengok… selalu aku berangan nak jadik macam Lady of Leisure.. punya banyak waktu utk main masak2 dan jugak berLeisure… I always adore her… dia tak sombong.. walaupun tak kenal personally.. but deep in my heart.. the sense that I have with me.. I know Lady such a wonderful Lady!


Bile tahu Arman lahir kedunia… I’m one of the happiest person for Lady! Di sebabkan aku tak pernah tengok rupa paras his parents, then aku start to figure out.. muke Arman macam muke sapa ek? Daddy dia or mommy dia! Aku rasa muke campur kot! Selalu tengok Lady update kat Instagram & FB about her beloved son! Since lahir till today… I can see and I can say Arman Dani such a lucky boy! And I know till today… Arman Dani such lucky boy to have a strong parents like Lady and her hubby… and Arman much more luckier when there’s a lot of people out here really care, concern and pouring lots of love for him!

Bila dpt perkabaran tentang penyakit kronik yg di hadapi oleh Arman... aku bagaikan tak percaya!  Betol ke Arman adelah anak kepada seorang rakan blogger yg aku kenali!  memang betol... ini adelah kenyataan.. since then aku tak pernah putus follow up with Arman's update.. setiap hari teringat kat Arman.. dlm hati terdetik... apa lah kabar Arman agaknya!  Bila mommy dia update.. something yg positif.. I'm happy... biler mommy dia update something yg nightmare.. I'm down!  I can just feel how mommy's Arman feel!

1st Update!

2nd Update!

3rd Update!


4th Update!


5th Update!


6th Update!

As for you baby Arman… please don’t give up ok! Keep on fighting… you such a strong boy.. all of us out here will be always by your side! We all love you boy!

And as for you my beloved blogger friend Lady of Leisure… keep strong my dear! Memang benar.. berat mata yg memandang… berat lagi bahu yg memikul! I can say that I understand your situation… I do understand your feelings.. but the understanding and will not be the same as what you feel deep inside you! Lady.. have faith… Allah takkan uji hambaNYA diluar kemampuan seseorang hambaNYA! Insyallah setiap yg berlaku ini pasti tersemat beribu hikmah disebaliknya! Jgn berputus asa… teruskan berdoa… teruskan perjuangan… Insyallah… Allah Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui!

Lady…. I feel you.. walaupun I takde anak lagi.. tapi I tahu betapa sakit nya melihat insan yg paling kita sayangi melalui saat2 seperti ini! At times we just don’t know what to do… we lost in our own world… ade ketikanya rasa macam tak bernyawa… I’ve been thru that moment with my beloved mom! Insyallah kekuatan Arman adelah kekuatan dari you my dear! Honestly I tak mampu nak berbuat apa2 melainkan dari terus memberikan kata2 semangat buat you sekeluarga… and of course.. doa yg tidak akan pernah putus!

Lady… I hope one day we can meet each other.. at that point.. I will hug you and give my shoulder for you to cry on!

Love you Lady and Baby Arman… take care!



Seandainya korang punyer suami, adik lelaki, abang, sepupu lelaki, sesaudara lelaki.. janji mereka adelah kaum lelaki.. korang boleh mintak kaum lelaki yg mempunyai darah jenis O+ nie utk menderma darah buat adik Arman di Subang Jaya Medical Centre (SJMC), blood tank north tower, tingkat 5 and jgn lupa bagi tahu yg donation tu utk Arman Dani yer! Kaum lelaki tu perlu lah sihat, berumur diantara 18-55 tahun, cukup makan dan cukup tidur! Mana tahu dgn pertolongan kite hari ini mampu membantu adik Arman utk kembali sihat sepenuhnya satu hari nanti! 

Insyallah…

7 comments:

ILA shafila said...

Betul tu Neena. Sedih sangat. Mengenali Lady melalui forum ratuhati, then dalam blog, FB dan instagram. Tengok perkembangan Arman sejak dari lahir lagi.
Semoga keluarga Lady tabah dengan dugaan Allah ini. Doa yang baik2 untuk Arman.

Mrs Hilmi said...

I'm also a silent ready of Lady's blog. Always fascinated with her photography skill and of coz, skill memasak.
Was also happy to know that she got pregnant and delivered a baby boy.
Insyaallah, I shall keep them in my doaa. Semoga diberi kekuatan to the Prince and also mom & dad.
May Allah taala grant ease on the discomfort and pain and further bless arman health, strength aafiyah.

Mimy Hamid said...

Ya Allah hati aku terusik...aku perasan blogger ni lady leisure....ahti aku hiba tengok anak sebaya fayel ni...semoga di beri miracle pada mereke sekeluarga..amin

Effanina Mokhtar said...

Ya Allah, sesungguh ujian yg berat pada hamba yg terpilih, semoga ahli keluarga Arman kuat hadapinya.
Buat Arman, Mama Danish doakan agar adik cepat sembuh, sihat & ceria seperti biasa.. Untie darah O, namun hnya perlukan darah 0+ dri lelaki kan..
semoga Allah selamatkan Arman

Fiza Rahman said...

Memang sangat sedih. Tak dpt nak tahan airmata setiap kali lady update pasal aman kat IG. Saya kenal lady pon dari blog. Dari belum ada arman dani sampai lah adanya arman dani.

Smoga lady & hubby bertabah dgn ujian dariNYA. Smoga arman dani diberi kekuatan dan semangat yg tinggi dalam melawan kesakitan dan penyakit dan smoga arman cepat sembuh. Sama2 kita doakan.

nor nazliana said...

allah uakhbr..ciannyer adik ni akak hnya mampu berdoa jer la hope cepat sembuh seperti sedia kala..

Ayu Katerina said...

Ya Allah harini terbaca satu blogger ni tulis pasal lady.. then saya google n jumpa ur blog.. bila tgk sjmc.. bila tgk tarikh2 di gambar.. Allahuakbar! anak inilah sebelah bilik anak saya pada bulan April yang lalu.. anak saya juga di ICU tp cuma 2 hari kerana masalah pernafasan Alhamdulillah anak saya dh sihat.. masa tu saya tgk ramai org dtg ziarah adik di sebelah bilik anak saya.. saya bertanya pada nurse yg bertugas, sakit apa adik sebelah ni.. katanya leukimia.. Allah sedih saya tgk ibu dia.. ayahnye.. kami sama2 berada di icu waktu tu tp tk bersuara.. sy tk sampai hati nk tegur ibunya yg saya pasti itu adalah lady.. Allah... sedihnya bila dpt tahu adik ni dh tk ada... AL fatihah...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails