COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, June 8, 2012

My Gorjes Gonjeng Birthday Celebration @ Pan Pacific Nirwana Bali Resort!

Aku rasa tak perlulah aku membebel lagi about my small birthday celebration kat Pan Pacific Nirwana Bali nie coz hari tuh aku dah pun citer in detail about my birthday surprise chronology nie! In case ade yg terlepas entry tuh.. sila pi terjah entry INI utk ketahui my gorjes gonjeng birthday celebration! :p

So, after Zaa & Lee bertolak ke Kuta dgn menaikki teksi yg diatur oleh mereka sendiri... tinggal lah aku berdua jer ngan en.teman kat Pan Pacific Nirwana Bali Resort nie!  Nanti around 3 petang baru Pak Yantok akan datang menjemput aku ngan en.teman utk ke airport... so masa yg ade selama lebih kurang 4 jam tuh aku & en.teman gunakan sehabis baik utk melepak di Pan Pac hotel nie!       

DSC_5754 copy
Seriously this cute cake TerSangatttt lah awesome!

Nak tahu kenapa aku ckp kek comel tuh awesome?  Yang pertama sekali.. kek nie dibuat freshly from diaorg punyer dapur! Chef di Pan Pacific nie akan prepare your piece of cake upon your request!  Diaorg memang takde kek yg dah siap piece by piece utk korang beli ye! semua nya fresh2 belaka!

Then yg kedua nya.. kek nie awesome sebab harga dia gilerrrrr vaviesss murahhhh! Ok, kalau korang dpt kek ditangan korang with this type of presentation.. korang agak-agak berapa harganya?  Harga dia around RM12.00++ sahaja yeaa!  Seriously to me memang tersangat lah murahhhh! B'coz kalau nak based on hotel punyer market price.. aku rasa memang tersangat lah berbaloi baloii utk dpt kek yg dibuat secara fresh.. and awesome presentation nya!  

Actually waktu aku order a piece of chocolate cake dari TLC Restaurant pagi tuh, aku memang tak tahu pun camne rupe reka bentuk kek aku nie.. waktu order tuh aku just ckp.. I Would Like To Order 1 Piece of Chocolate Cake for A Birthday Celebration!  Then aku tanyer harga berapa?  Waiter kat restaurant pun bagi tahu harga kek tuh berapa Rupiah entah.. aku tak berapa nak ingat tapi biler dah convert around RM12.00++ lah lebih kurang!  so aku pun dah budget.. huurrmm.. kalau dah dlm harga nie, you don't aspect more lah kan.. mesti biasa2 jerk kek dia nie!  Sekaliiiiiiiiiiiiiiiiii.... biler dah siap dia passkan ke tangan akuu...

UuuuuuUUuuUUuuuUuuUuu!!! I LOVE IT SO MUCH!!!
Thank you so much Pan Pacific Nirwana Bali Resort for this lovedovy cute cake!
Memang happy sgt biler aku dpt kek nie (walaupun aku sendiri yg order... hahaha) tapi yg past en.teman bayar.. and yg paling sweet kek nie adelah dari hasil cebisan duit rupiah terakhir kami di Bali! hahaha.. giler pandai budget kiteorg kali nie!  memang ngamm ngamm gilerr duit balance rupiah yg ade dlm wallet! since kiteorg pun dah nak balik KL... memang dah takmo tukar2 duit lagi dah.. kiteorg just nak abiskan duit rupiah yg ado dlm wallet sampai lah ketitisan terakhir! hehhee.. ye lah duit rupiah kalau ko balik balik KL pun nak ditukar buang karen jerk!  So, biler ke money changer.. nak tukar uwang.. pepandai lah budget ek! jgn tukar banyak2 sekali gus.. rugi nanti!

Ok... biler dah amik kek nie.. ingat nak lah lepak2 sambil makan kek nie.. sekalikan.. nak jadik citer yg agak klakar.. korang perasan tak sekeping coklat yg memanjangg tercongek atas kek tuh?  memang vunggukkss tak vungggukksss lah jugak kiteorg nie.. kengkonon nak jadik mat salleh lah sangat... pi duduk kat bahagian luar TLC Restaurant sambil nak menikmati permandangan open air lah kengkonon.. sekali piece of coklat yg panjang tuh cair sudahhh! hahaha.. ye lah.. time tuh panasss giler hoke!  mauu tak cair coklat tuH?? uhuhu.. tapi sib baik lah dia tak cair jadik cecair.. cuma dia meloyooottt secara landing ke atas kek tuh jer laa! haha..  sudahnya dpt free sunburn + kek dah sedikit kecairan! memang bengong betol lah time tuh!

DSC_5775 copy
At last... kiteorg masuk lah ke bahagian dlm restaurant pulak! haa... sejukkkkkkknyaaaaaa sebab ber-aircond! hihi...

Ok... awesomeness yg seterusnya about beli kek di Pan Pacific Nirwana Bali Resort nie adelah.. biler ko ckp kat diaorg yg ko nak kek tuh for birthday celebration, diaorg dah siap2 kasik ko lilin ok! so takde lah ko terfikir about lilin pulak kan...  senang ko beli kek, ko dpt pakej lilin sekaligus! and the best part lilin yg dia bagi sekotak hokey! bukan sebatangg tu jerrr tau!! hahaha.. serious aku tertanjatt berukkss time tuh! warna warni lilin dia... tapi malangnya kiteorg dah terlupa nak snap gambo lilin yg sekotak itew! huuu... huuu... huuu... 

DSC_5778 copy
walaupun dpt 12 batang lilin secara FREE... itu tak bermakna kite harus tamak! cukup lah sekadar sebatang lilin ditempek ditepian kek yg comel itu! kalau aku letak berbatang-batang utk menyamai umur aku yg dah 32 tahun nie.. confirm hilang kecomelan cukelat kek itu!

DSC_5777 copy
Fuuuhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!
Ko nampak tak yg cokelat panjang atas kek tuh dah jatoh melepek? hehehe..

Tetiba je after blow the candle, aku ngan en.teman punyer mood nak makan kek jatoh merudum! hahaha.. naper? sbb kek dah tak chill.. sebab dah kene panas kat luar tadi agaknya! So.. en.teman kata, takpe better simpan dulu kek tuh di TLC Restaurant! mintak tolong diaorg sejuk beku kan balik kek nie... Alhamdulillah... memang lah service restaurant TLC di Pan Pac nie terbaek!  takde masalah pun kite nak tompang simpan kek kite tuh sementara di peti ais mereka!  Seriously to me hotel nie memang aku sangattt2 recommend to you guys kalau nak buat any celebration like birthday or anniversary!  :)

Lepas kiteorg tinggalkan kek cute tuh kat TLC Restaurant.. kiteorg pi santai2 disekitar kawasan hotel lagi dan lagi! hahaha.. org takmo balik memang gini lah gayanya! selagi punya waktu.. selagi tuh lah dia dok balun! :p  

DSC_5811 copy
memula dah aim nak pi duduk santai di bawah private gazebo... tapi semua gazebo yg ade time tuh full house lah plak! so kene tunggu org cabut baru leh kiteorg lepak!yg kosong kat tepian pool jek!

DSC_5816 copy
belasahh lah labuu! janji kami santaii!!!

DSC_5827 copy
dahhh lah aku nie susah nak hilangkan sun burn! pi lagi carik free sun burn! lantakkkkkkkkkk!!!

DSC_5832 copy
Hoyehh!!! endup dpt jugak 1 gazebo!

DSC_5835 copy
ketika bercuti adelah saat yg paling sesuai utk bermuhasabah diri sendiri!

DSC_5842 copy
adakalanya berbicara pada ombak dan lautan secara dari hati ke hati terkadang mampu memberi seribu erti buat diri sendiri!

DSC_5850 copy
Percaya lah yg hidup ini sentiasa diuji!

DSC_5861 copy
Walau apa pun ujian yg dihadapi...

DSC_5857 copy
Yakin lah pada diri sendiri....

DSC_5864 copy
Yang kite mampu menghadapi setiap ujian itu....

DSC_5844 copy
Dengan senyuman!
Sedar tak sedar.. jam dah pun menunjukkan pukul 1 tengahari! OK.. Timesssssssss uP! uhuhuhu.. sedeyyyynyaaaaaaa!!!!!

DSC_5787 copy
sedeyy nak balik ke KL lalu meninggalkan kawasan yg begitu bersih, tenang serta permandangan yg begitu indah disini! :(
 Kiteorg pun balik bilik... get ready utk check out around 2PM!  Alhamdulillah kiteorg dpt late check out! itu pun disebabkan ade org nak masuk bilik kiteorg petang tuh.. if not boleh extend lagi sampai kol 3 petang! So best kan stay kat Pan Pacific Nirwana Bali Resort nie? :D

DSC_5896 copy
So sementara menunggu pak yantok around 3 ptg.. kiteorg kembali ke TLC Restaurant tuk makan kek kami yg dah pun chill!  Oowhh sedapppnyaaaaaaaaaaaaa birthday kek saya ituuu!!!! Seriously it is really worth it! :D

Air kiteorg tak order pun sebab duit rupiah dah abis! hahaha.. teruk tol! tapi disebabkan service kat sini adelah terbaekk... maka ko dpt air free jerk!  tapi bukan air yg berperisa lah ye.. ais kosong jerk! but yet hokeyy apa! ko dah makan kek tuh manis2.. so tak yah lah air manis2 lagi kan? See.. hotel 5 starr camgini pun boleh kasik air masak FREE ok! :p

DSC_5910 copy
Pak Yantok udah nyampeii.. mari lah kite pulang ke tanahair tanah tumpahnya darahku! Uhukk.. uhukk...

DSC_5921 copy
Gonjengg giler time nie!  TaTa Bali! Will Be Missing you!

DSC_5923 copy
Sebelum pesawat AK1365 berlepas!

Ok! Ingat lagi tak cerita kezutann diatas kapal terbang yg aku terima dari en.teman hari tuh? Actually waktu tuh bukan aku sorang jerk yg dpt kezutann diatas kapal terbang! tapii...

DSC_5952 copy
Si Zaa pun dpt kezutan sama dari hubby dia! hehehe...

DSC_5963 copy
Hehehe.. she's really happy with the pressie!

DSC_5975 copy
Si Lee memang pandai wat surprise yg pelik2 nie.. rupenya nak dijadikan cerita waktu si Lee & Zaa tengah dok nak beli hadiah utk aku on behalf of en.teman kat Swarovski di airport.. Zaa memang dah berkenan sgt2 ngan sebuah rantai leher kat situ!

DSC_6011 copy
Rantai leher berbentuk Butterfly nie memang Zaa dah aim dan nak sangat beli.. tapi Lee tak kasik dia beli kat situ.. Lee kata beli kat KL jerk lah nanti.. skg nie carik hadiah utk Neena dulu! hahaha.. walhal dlm diam rupenye si Lee dah plan ngan jurujual tuh utk pack kan rantai butterfly nie utk dia.. Zaa memang tak tahu pun Lee sempat beli kan rantai nie utk dia sebab waktu Lee beli rantai nie, Lee ckp kat Zaa nak gie toilet.. then Zaa tunggu dia kat toilet.. walhal dia pegi balik ke outlet Swarovski! bijak tak bijak kan? hehehe.. kiteorg dok bercerita hal2 surprise nie disepanjang 3 jam perjalanan balik ke KL! serious tak sedar masa berjalan sebab masing2 yg si isteri excited dpt surprise atas kapal terbang dan yg para suami excited sebab dapat buat surprise yg terbaek buat para2 isteri kesayangan!

DSC_6037 copy
sementara tunggu nak collect luggage.. sempat lagi beraksikan! ahhahaa..

DSC_6042 copy
Biler hover excited.. ini lah jadiknya! :p

DSC_6031 copy
THANK YOU TO AIR ASIA..
THANK YOU TO OUR HUBBIES...
THANK YOU SO MUCH FOR MAKING OUR BALI TRIP SUCH AN AWESOME TRIP! :)


DSC_5807 copy
Anyway... setelah menjangkau usia 32 tahun tahun ini...
Insyallah saya mahu terus kekal menjadi seorang yg Peramah, sentiasa murah dengan senyuman, merendah diri, caring, berterus terang, jujur, tidak hipokrit, ikhlas, sentiasa kepoh dan ceria, tidak kedekut ilmu/info, sedia menerima teguran yg membina, tidak pentingkan diri sendiri, bertolak ansur, berkerjasama, tolak keEGOan dlm diri, tidak dengki dengan kelebihan yg org lain miliki, bukan seorang kaki gossip dan akan terus sentiasa bermuhasabah diri sendiri!

Tapi dlm waktu yg sama juga, saya perlu bekerja keras utk menjadi insan yg terbaik di sisi Illahi (Insyallah memang sedang berusaha ke arah ini & moga hidayah itu terus menjadi milikku & bersamaku) saya perlu berusaha menjadi seorang yg lebihhhh Penyabar (payahnie), mampu tahan kemarahan/emosi yg dtg secara berganda (susahjugak), cuba utk terus sentiasa bersangka baik walaupun ade bukti utk tidak bersangka baik (aiyoyoyo), tidak membalas dendam apabila dikhianati (susahgilernie), menjalinkan hubungan yg baik dgn seikhlas hati setelah dikhianati ataupun disakiti (this.is.really.challenging) dan mahu terus menanam & menyemai sifat2 terpuji yg dimiliki oleh Nabi Muhammad s.a.w.

Insyallah tiada yg mustahil.. yg susah kite cuba permudahkan...

Aminnnnnnnn!


9 comments:

wAnNy said...

aminnn,,semoga akak dapat capai impian2 akak utk jadi insan terbaik di sisiNya..

btw tang kek tu terlioqq!sedapnyeee,,murah pulak tu ;D

JembalCastle said...

hai neena, first time tinggalkan jejak kat sini..so suke tengok u, n hubby sangat romantic..gambar-gambar pun sangat amazing...kreatip sungguh u olls capture every moment tuhh yaa..good job..

eMMe said...

Assalam Sis Neena, sudikah folo blog saya pulak? saya baru perasan tak folo blog Sis ini,hehehe..so sori.. tapi kite friend kat FB tau, heeee~

mmg dah lame suke n jatuh cinte same blog sis ni, yes akhirnya saya ngaku, huhuhuhu...

-cinta soFiaSafiya- said...

fhewww bestnyaa kak, serius bestt....

bertuah kaknin nih...

bTW rantai n subang tuh sngt CHANTIKKK.....

Gieyana said...

nice journey in Bali kan..gambar superb cantik...:-)
sure uols rindukan Bali...:-)

Mimy Hamid said...

so sweet korang dua...untung zaa tau...hihi..tumpang sekaki jugak dpt suprise

Deqna said...

memang sesuailah dengan tempatnya.. bali kan tempat tuk beromen-tikkan....

Liea said...

So sweet... Aku rindu betul nak busy body baca blog ko ni babe.. Let's continue reading... Hehehehe

Hanisah mohd mohiyeddin said...

"jgn tukar banyak2 sekali gus.. rugi nanti!"

ok, base on ur statement above, i would like to ask, y rugi tukau bebanyak??? (macam soklan exam plak =P) i akan pergi bali afta aya nanti. my first trip to bali. so a lot to learn about bali and a lot of info i think in this blog abut bali rite.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails