COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, June 15, 2012

MY PRE-LOVED SALES ~ Kenapa Aku Nak Jual Baju Aku Yang Masih Elok?

KENAPA???

Jawapannya.......  Sebab aku dah tak rasa aku nak pakai lagi dah! hahaha....

Aku memang nie lah satu perangai yg aku ade sejak aku anak dara lagi!  aku akan ade collection2 baju yg aku beli.. pastu aku jarang pakai.. pastu aku mula lah rasa dah takmoh pakai lagi dah!  memang felikss bin ajaib punyer pe-el!

So.. biler napsu nak guna baju2 tuh mula merudum... aku pun angkut masuk satu beg khas.. beg tuh biler dah penuh jer.. biasanya aku akan halakan ke umah anak2 yatim!  (aku tak suker sebenarnye nak ckp yg aku halakan baju aku nie ke mana sebab sebaiknya kite kalau nak buat sedekah amal jariah nie adelah lebih afdal kalau tangan kanan memberi dan tangan kiri tidak mengetahui!  tapi aku terpaksa jugak bagi tahu kat sini sebab ade yg terfikir nape aku tak sedekahkan aje baju2 yg aku dah taknak guna pakai..)

But.. this time buat pertama kali nya aku nak jual baju2 Pre-Loved nie secara online! itu pun after some of clothes dah pun aku asingkan utk ke umah anak2 yatim!  so mana-mana yg aku jual secara Pre-Loved sales nie adelah diantara collection exclusive yg aku ade!  Maksud exclusive kat sini bukan aku budget aku retiss sgt yg baju aku tuh dari butik Rizalman.. tapi maksud exclusive disini adelah dari segi material dan costing sesuatu baju itu!  

Memang aku boleh jer sedekah pada sapa2 yg nak.. nanti ade yg ckp lebih berkat dan banyakkkkkkk pahala aku dpt! Yerr! betol lah tuhh!! abihhh kalau dah incase 3-4 org nak kan satu baju yg sama.. camne aku nak decide sapa yg layak nak kan baju tuh? (ceh! budget cam baju ko hot laa sgt! :p)  But yg palingg pastii sekali... ade lagi satu sebab musabab yg lebih utama kenapa aku nak jual baju2 pre-loved aku ni nanti which yg pasti biar lah ianya menjadik rahsia antara aku dan Allah S.W.T sahaja!  insyallah sampai masa yg sesuai nanti aku share kan ngan korang ye! :)

Aku jugak tergerak nak bukak jualan Pre-Loved ni sebab ade yg pernah ckp nak baju aku kalau aku dah taknak baju2 dlm collection aku! so dari situ aku tahu ade yg berminat nak beli.. so aku pun just try out with this Pre-Loved sales.. incase ade mana2 baju yg korang berminat.. maybe korang leh beli dari aku!

Harga camne plak?? mahallllllllll??? Murahhh?????????  basically aku jual ikut clothes items laa.. kalau baju tuh kain dia 100% pure silk.. good lace..  takkan lah aku nak jual RM50 kot?  lagi pun baju tuh memang tak luak langsung aku guna pakai.. ade yg baru 3 kali aku guna pakai.. ade yg aku guna tak sampai 10 kali pun.. ade yg aku guna 2 kali pun ade.. so it depends! aku pun takot pada dosa haram aku pi hentam harga kaawww kawwww utk jualan baju pre-loved aku tuh nanti!  disini aku letak harga bukan sebab nak untung.. kalau aku nak kaut untung.. baik aku buat business jual baju jerk terus! hihihi...

Soal size plak.. aku nie memang standard pakai saiz S!  kalau ikut ukuran pinggang around 28-29.. then kalau ikut ukur lilit dada around 34-35... but yet ade certain baju yg aku amik saiz M... just like this another my Pre-Loved Sales! 

PLNA002 ~ Cultivation Blue Top Christmas Limited Edition Collection! 

Aku jual yg top yg warna biru gelap tuh jer tau! yg inner part tak jual hokey! hehehe.. OK, cam yg top nie aku pakai rasanye kurang dari 5 kali since ever aku beli! it is still in a very veryy good condition just like a brand new!  Tapi baju nie bersaiz M!  but yet pada aku M dia adelah S! hahaha.. ye lah.. aku biasa beli baju memang saiz S.. kalau aku kene beli M tuh maknanye cutting baju tuh adelah super kecikss! :p

So ade sapa2 berminat nak beli baju Pre-Loved aku yg kedua nie?  Kalau ade sapa2 yg berminat nak beli.. jgn segan utk email or contact me at cute_ena19@yahoo.com .... Biasanya yg betol2 berminat saja yg akan bertanyakan harga and more info.. so do PM me and let me know the Pre-Loved Sales Code Number such as PLNA001 or PLNA002... then I'll let you know in detail ye! ;)

and this is the one yg aku publish semalam as a teaser..
PLNA001 ~ Lace Kebaya! (Top Material: Lace from Bali, Sarong Material  100% Pure Thai Silk) 

Korang boleh war-war kan pada member2 korang... do feel free to share my Pre-Loved Sales entries! :)

Btw, sorry lah pada korang yg berkenan baju2 aku tapi tak dpt nak beli sebab tak muat akibat saiz badan kite tak sama!  rata2 ramai yg bagi feedback camgini.. uhuhu... sorry lah yeeaa.. itu memang aku tak dpt nak tolong!  tunggu lah kot2 esok aku punyer saiz badan meningkat naik ke M, L, XL or XXL.. insyallah ade rezeki akan aku buat Pre-Loved Sales yg second round plak ek! :D



6 comments:

Al Kisah said...

OO, ingat dah tak muat nak pakai..

Qaseh Suhaida said...

kebaya tuuu menarik sgt2...

Bitt (doubleIS) said...

cantek2 la neena...
saya pon banyak baju dah tak nak pakai tapi sayang la pulak...mcm mana la nak kasi hati kering mcm u..hehhehe adesss roboh gobok semua sumbat dalam...

Mak Izz said...

idea yg bgs sbnrnya jual bj preloved nih sbb kita tahu yg org tu betul2 nak pakai bj yg kita jual. kalo sedekah baju2 glam ni kt rumah anak yatim (bila pulak bebudak tu nk pakai bj glam nih) and ... silap hb x berpakai pun bj tu sbb glamer sgt kut. hahaah...

apepun, bj k'neena semua cantik2 dan berkualiti. kpd pemilik seterusnya, jg bj ni elok2 tau.

Sofie Shariff said...

Hi Neena...I mmg suke tgk u dressed up...Sentiasa kene gayanye....walaupun just pakai t shirt je.... =)

mrs chenta said...

omg mmg super cantikk... ahahhaha sayang betul zety dah momokkk.

btw...bila kita nk dting nie...iris sophea dah 6bulan.teringin die nk jumpa mama neena die ni!!!


muahh peluk cium dari mummy, iris n ibu!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails