COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, June 22, 2012

Mari Beli Kuih Raya dari HomeStyle Delight! Fakta Memilih Mahal @ Murah dan Kualiti @ Kuantiti?

Lately nie dah jadik cam tokey kedai plak menjual itu ini! hahaha...

Kurang dari 30 hari lagi insyallah kite akan menyambut kedatangan Ramadhan al-mubarak! Mudah-mudahan semoga kite semua berkesempatan bertemu kembali dengan bulan yg penuh kemuliaan dan fadhilat itu!

As usual.. biler sebut puasa.. mesti raya yg paling dulu diutamakan! hahaha... teruk tol! no la.. maksud utamakan raya tuh adelah plan2 yg berkaitan hari raya mesti didulukan beberapa bulan before tiba nya Ramadhan lagi.. just like baju raya... ko pegi tailor tengok sebulan dua before 1 Ramadhan.. confirm diaorg dah tak amik booking lagi dah!  

Eh korang dah tempah baju raya??? ke beli siap jer? aku tahun nie beli siap jerr kot!  so far dah beli lah a few baju2 baru.. tapi tak tahu lagi nak dipakai raya ataupun sebelum raya.. atau pun selepas raya! hahaha.. sebab kanggg kot lah dlm tempoh nak raya nie kangg.. jalan sana nampak cantik aku beli.. kang jalan sini plak aku jumpa lagi yg cantik aku beli lagi! haha.. so tak leh nak budget lagi yg mana satu baju raya aku! so tunggu lah dah dekat2 nak raya nanti baru decide! :D

Okk ok.. now bukan nak citer pasal baju raya.. tapi aku nak citer pasal kuih raya!  Aku memang penggemar kuih raya!  raya kalau takde kuih raya memang rasa cam tak raya!  dulu2 waktu arwah mak aku ade memang rajin lah buat kuih raya.. since ever mak dah takde nie.. memang aktiviti buat kuih raya tersangat lah merudummm! :(

Until last year... since ever arwah mak meninggal.. baru lah aku buat kuih favorite kami sekeluarga i.e. Kuih Tart Nenas!  Utk tahun nie.. Insyallahhh.. kalau ade kesempatan.. memang aku nak buat jugak kuih tart nenas nie lagi sekali!  penat memang penat.. tapi biler dah makan berbaloii sgt2 rasanya! hehehe... 

Mana cukup satu kuiih raya je kan?  hehe.. aku since arwah mak aku dah takde.. aku memang 100% beli kuih raya!  aku beli kat mana?  ade dua tempat yg menjadik favorite aku utk aku beli kuih raya.... satu dari Shazz Delight.. tapi lately nie aku dah tak berapa nak suke ngan Shazz Delight punyer biskut coz rasa dia dah tak macam dulu2 yg sedap dan pure!  biasalah berniaga nie bile dah maju mula lah nak cut cost sana sini kan.. tapi harga tatapp lah naik! uhuhu...

And this is another favorite cookies yg aku akan beli bile setiap kali Syawal menjelma!

HomeStyle Delight!
Ade bermacam-macam jenis kuih dar HomeStyle Delight nie.. jom kite tengok apa yg menarik didalam catalog nie!

Antara kuih yg berada di TOP rating dari HomeStyle Delight!
All year round favorite aku yg Almond Rocher tuh! Serious memang sedappppppppp giler!!!  tahun nie cam nak try Krispy Oreo tuh plak lah! :D

Dulu aku pernah beli Chip Flakes & Crunchy Cookies!  So far kedua-dua tuh tak mengecewakan lah!  Sedap gak pada aku!

Haa.. nie biskut baru tuk tahun nie!

another new cookies! Hhmmm.. yg Pistachio Persuasion tuh cam menarik jer.. leh try nie!

another cookies in house! 

and last but not leastt.. the other 3 types of cookies from Home Style Delight! Aku penah dah try yg Chocolate Deluxe tuh.. itu pun sedap gakk!
Insyallah... utk tahun nie aku akan tetap beli some raya cookies dari HomeStyle Delight nie!  So far utk citarasa aku lah ye, kuih dari HomeStyle Delight nie menepati citarasa aku lah.. utk org lain aku tak tahu..  but as for me.. memang product diaorg nie salah satu product home made yg bukan jenis asal boleh.. jalan... bedal!  maksud aku asal boleh tuh like.. org buat business.. ko nak buat business.. pastu main belasah jek bubuh ingredient entahapaapaentah kat dlm kuih tuh!  biler aku makan kuih semprit rasa butter.. aku makan kuih coklat chips pun rasa butter.. aku makan kuih tart pun rasa butter.. maksudnya disini semuanya rasa samaaaaaaaaaa jerkk! tapi nama kuih bukan main lah canggih manggih kengkadang tuh!  pastu bukan sekadar rasa butter semata.. tahap kemanisan kuih pun ya hampunnnn!! bukan main lagi sampai leh kene kencing manis dibuatnye!  aku ni mulut memang jenis bangsa dah biasa less sweetness!  tup2 kene makan kuih yg terhover manis.. siap lah aku membebel tanpa henti! :p

Basically kuih muih dari Home Delight nie tahap kemanisan dia masih boleh dikawal lah... jenis dan citarasa pun banyak varieties! kalau kata kuih badam.. terasa lah badam nya!  dari segi harga.. aku tak tahu mahal atau murah.. sebab aku tak pernah compare lagi dgn harga2 kat tempat lain yg buat cookies home made!  but aku punyer style.. kalau satu2 product tuh mahal sikit sekali pun.. aku pejam sebelah mata jerk.. Janji aku berpuas hati ngan product yg aku dpt!  but kalau product tuh  mahal.. takde quality... harga bukan main mahal.. memang lah confirm aku tak pandang sebelah mata product tuh!  tapii pulak kalau let say satu2 product tuh murahhhhhhhhhhhhhhhhhh tapi tastelessssssss... pun tak guna jugaK! sebab aku jenis yg go for quality not quantity ok?

Walaupun  mungkin org kata.. alaaaaaaaaaaa...... nak bagi org makan aje pun.. bukan kite yg nak makan.. kite serve ala kadar jerk dah laahhh! ehhh heloooowww!! aku kalau nak jamu org makan.. aku suke hidang kan yg terbaik hokey! macam mana aku makan.. camgitu jugak lah aku akan jamu pada org! takde bezanye! lagipun tiap2 tahun kuih raya kat umah aku nie yg lebih nya aku ngan en.teman yg makan punnn... ahahahaha... Tapi kalau kite dpt beli satu2 product tuh at cheap rate with good quality.. sapa yg takmo kan?? harusssssss lahh semuaorg pun nak grab yg itewwwww!! but masih ade kahhhh product yg murah with good quality???? aku rasa cam takderrr jer dlm zaman skg nie!   

I always believe in good products which always a little bit expensive but end up it will led you to a quality!  while low quality products will led you to a quantity when end up you'll buy and buy over and over again!  basically kalau kite spend over skit utk barang2 yg good items nie.. dia boleh bertahan lama ataupun menang memakai ataupun memang memakan! hahaha.. but yet terpulang pada diri setiap individu lah kan.. coz bende nie subjective! ade org mungkin tak kisah makan kuih seploh jenis tapi rasa nya satu je! so tepuk lah perot.. tanya apa citarasanya! :p

Eh.. actually aku nie bukan lah agen jualan kuih HomeStyle Delight nie ye.. aku just as seorang customer yg satisfied with their products jer! aku create entry nie pun tak dpt any token pun.. hihi.. aku just sharing with you guys out there.. incase korang tercarik-carik kat mana nak beli kuih raya home made kan.. so leh lah korang try HomeStyle Delight nie! tapi kalau in case tak menepati citarasa korang jgn salah kan aku plak ye.. itu tanda nya citarasa kite berbeza! tapi org kata tak cuba tak tahu kan! so nak tahu sedap ke tak.. korang kene try lah sebotol dua dulu! :D

Camne nak order? korang jgn order ngan aku.. sbb aku pun customer nya jugak! haha..  OK.. actually aku tahu about HomeStyle Delight nie pun dari salah sorang kawan aku jugak!

Emmy yg urus kan penjualan kuih Home Sytle Delight nie.. Emy nie my ex-officemate! aku memang rapat ngan dia dulu waktu kami kerja satu office... biler dah dah pindah office.. hilang aku sorang kawan office yg sekepala!

Korang kalau nak order kuih raya HomeStyle Delight nie.. korang leh contact Emmy @ 013-2078022 and korang leh LIKE fanpage dia Homemade Brownies & Cookies nie! Kalau korang nak buat order.. make sure buat booking order with Emmy before 14th July ok! :)

Seriously Emy nie sgt talented in baking! Aku pegi umah dia hari tuh aku ade order brownies yg dibuatnya sendiri dari rumah.... perrgghh!!!! memang terbaik okkk brownies dia!  nanti lah aku citer pasal brownies tuh di lain entry yea! ;)

p/s:  I have Pre-Loved Items for Sale! Let's grab it! :)


7 comments:

:: Riri-Fatieha ::~ said...

sis chip flakes tu sedap tak? if nk buat as doorgift rasa okey tak? sbb kalau blh biar yg berbaloi tak de la org kutuk bg doorgif tak sedap nnti. hehe :)

NeenaAnuar said...

Riri-Fatieha:

dear... it's better for you to contact Emmy directly and asked her sama ade boleh buat doorgift or not.. :)

on taste wise.. To me sedap.. but as for you.. better you rasa dulu.. apa2 you contact Emmy directly ok! :)

Mooniqueen said...

Aduhhh... Kt ofis MQ pun sama Dah start org jual n testing kuih raya...

Mimy Hamid said...

yup rekomen...aku sejak ko bg rasa tu masa open house umah ko..terus suke..kebetulan mmg budak opis aku ada jual...cun cantik sgtt...thank beb

ak yuyunz said...

neena, boleh tak kalau nak tester.. =)

Nana said...

biskut ni seme nampak menarik sure sedpa ni

Suhaida kamalia binti nom shaari said...

SALAM..

SUDI2 SINGGAH .. KLU NAK CRI BAJU KURUNG,BLOUSE COTTON,DRESS LABUH,SKIRT LABUH ,PALAZO PANTS,KOREAN FASHION SINI TEMPATNYE ..INSYALLAH ANDA BERPUAS HATI..

HARGA XJADI MASALAH,BOLEH BAGI DISKAUN..

BORONG/RETAIL/ DITERIMA
https://www.facebook.com/dzcollection

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails