COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, June 5, 2012

Santai Malam @ TLC Restaurant Pan Pacific Nirwana Bali Resort!


DSC_5197 copy
Lepas layan sunset.. kiteorg balik bilik!  Then lepas Maghrib....

Aku ngan en.teman turun ke TLC Restaurant!

DSC_5216 copy
aku berdua jer ngan en.teman lepak santai kat sini.. si Lee & Zaa pergi sambung berjimba di Kuta town!  sanggup depa amik teksi utk ke town balik sebab tak puas gie shopping dan berhappening di town Kuta katanya!  hehehe.. kiteorg ok jer.. tak semestinya kite pegi gather2 then every moment kite semua harus gather2 kan.. so malam di Pan Pac memang kiteorg tak terikat ngan apa2 aktiviti.. so memasing bebaas nak buat apa sekali pun! :) 

DSC_5217 copy
Ok.. kat TLC Restaurant nie tiap2 malam ade live band.. tapi stock yg memang very the light and easy gitu!  diaorg bawak lagu yg sangat santai.. very RomenTik and also sangat sedap! serious penyanyi wanita tu suara dia sungguh lunak!  persis penyanyi2 hebat indonesia yg bersuara besar ala alaaa Hetty KosEndang gitu!

DSC_5239 copy
tempat nie gelap gelomok! sib baik ade lilin2 kecil yg menghiasi meja..

DSC_5236 copy
 so dpt lah dijadikkan props amik gambar demi mencerahkan wajah kami!
kalau tak confirm tak nampak kiteorg punyer kat sini! uhuhuu....

DSC_5227 copy
seriously tempat nie memang sangat sesuai utk org2 yg feeling tua cam kiteorg berdua! hahahhaa.. yg lah, basically kat sini tempat dia takdelah happening cam kat Hard Rock or Kuta... hotel nie memang very cozy! kalau korang jenis yg darah muda masih kuat dlm diri.. yg suker hingar bingar.. huha huha.. memang hotel nie agak kurang sesuaii lah utk korang stay.. tapi kalau korang sukerkan ketenangan.. suke duduk jauh dari kesibukkan kota.. Yes this hotel is really recommended! :)

DSC_5231 copy
Kiteorg asalnya cam nak order light dinner kat Tanah Lot Cafe (TLC) nie.. tapi endup order air jer coz en.teman kata dia teringinn nak makan maggie plak dah memalam tuh! boleh??? chooiii!!! teruss hilang rasa romentik aku kat situ jugak! hahahaa.. ye lah.. baru ingat nak bercandle light dinner.. tup2 dia nak makan MAGGIE???? hehehe.. takpe, citarasa suami kite kene ikut.. jgn dipaksa.. maybe malam tuh dia punyer napsu makan ke arah makanan yg murah tapi begitu menyelerakan dan sedapppp!  so kite layan kan aje!  lagipun aku dah bercandle light dinner sakan kat The Khayangan Dreams Villa kann.. so takat yg kat sini no hal lah kalau tak makan! (ceh! velagak.. :p) and memang kebetulan jugak aku pun tak lapar mana.. so aku pun tak makan.. but if let say aku lapor time tuh.. maybe aku makan jugak walaupun en.teman nak balik bilik makan Maggie! hehehe.. tapi memang kami punyer perot pun nak sehati sejiwa kekdahnya!  so end up kiteorg order air jus jerk!

DSC_5242 copy
Satu lah aku tertanjatttt sangat tengok menu (terlupa nak amik gambo menu) kat Tanah Lot Cafe nie.. serious harga2 dia tersangat lah berpatotan!  air jus per glass just around RM9!  pada aku murah hokeyy utk taraf hotel2 camgini!  kalau kite kat restaurant2 yg hebat sikit pun per glass lebih dari RM10!  and then another thing makanan2 kat TLC nie memang nan hado Ba Alip Ba Ya (as per timing aku pegi nie la, if esok2 tetiba ade jgn kata aku bagi salah info plak)!  but kalau dari segi status halal ayam dan daging memang tak berapa nak pasti.. but yet korang boleh jer kalau nak order makanan yg berteraskan seafood!  Tapi kalau masih ragu2.. senang jer jawapan dia  Jangan Makan! :p 

DSC_5246 copy
ok lepas dah lepak2 kat TLC almost 2 hours... then kiteorg sambung jejalan sekitar kawasan hotel Pan Pac utk menikmati suasana malam hari pulak!

DSC_5251 copy
pool semuanya kosong! sapa suker mandi malam sesungguhnya pool ini milik anda!

DSC_5253 copy
as usual view di waktu malam & siang adelah dua suasana yg berbeza!

DSC_5256 copy
nak jugak bertempek 'ayu' disitu! :p

DSC_5202 copy
Ok.. kalau malam memang tak banyak aktiviti sangat yg korang leh buat kat hotel pan pac nie melainkan lepak2 di sekitar restaurant, lobby, pool or else bilik! Yess.. kami memilih utk pulang ke bilik kerana katil, tilam & bantal yg empuk perlu di utilizekan sepenuhnya! muahahaha.. :p

DSC_5205 copy
Good Nite.. sang Bulan dan Bintang! (:

3 comments:

Anum said...

sweet couple sis

Mooniqueen said...

Cantiknya tempat ni ditambah dengan lighting yg calm tu..bestnya kAn...

dilla nazri said...

Gambar ngan org dalam gmbr semua chantek!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails