COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Monday, June 4, 2012

Beautiful Sunset @ Pan Pacific Nirwana Bali Resort!

Aku berharapp sangat dlm minggu nie aku dpt abiskan citer percutian aku di Bali pada penghujung bulan 4 yg lalu! dah sebulan berlalu pergi.. citerr percutian tak gak abis2 aku story mory! aaiihhh!!!! nampak gayanya lepas-lepas nie kalau pegi bercuti... aku akan cuba kurangkan amik gambar supaya aku takde bahan nak blog! boleh? hahaha... Ye lah.. like now nie menggila dok amik gambar.. pastu biler tengok balik gambar2 yg dah diambik.. ade jer bahan aku nak buat story kat sini!  Ni semua salah en.teman! kalau dia tak amik gambar riban2.. takkan jadik aku gila camgini! hahaha....  Dah tu ditambah pulak ngan aku yg jenis bangsa tak reti nak balun entry pendek dan ciput.. kalau jari dah startt letak atas keyboard.. siap lah.. walaupun sebelum taip entry dlm hati dah niat... "ok entry kali nie takkan jadik panjang berjela.. I just wanna make it as simple as I can!"  hmmmmmm.... memang tak penah nya yg menjadik melainkan WordLess Wednesday! :p

IMG_1224 copy
kalau ikutkan hati memang nak teruss melepak kat bawah gazebo nun! tapi biler tengok view sunset sangat awesome.. owh.. tak leh jadik nie.. kene pi amik port utk amik gambar sunset jugak! *__T

DSC_5057 copy
kat sini sunset around 5:50 - 6:15pm!

DSC_4989 copy
actually kan... aku nak lepak kat sini during sunset!  korang nampak tak ade bantal2 gebu yg chomel yg terletak dibawah payung2 tuh?  Hah.. bantal empuk tuh diaorg hanya keluarkan biler tibanya waktu sunset ye!  kalau before waktu sunset, payung ngan bantal tuh memang takde but kerusi hitam yg diletakkan secara bercouple nie memang ade jer!

DSC_5174 copy
memang syiokkk hokeyy lepaking sambil tengok sunset kat sini!  Kalau korang nak tahu.. selain dari gazebo2 comel yg terdapat di Pan Pacific nie, bantal-batal yg menggebu ini jugak merupakan salah satu tarikkan utama yg membuatkan aku decide utk bercuti di Pan Pacific Nirwana Bali nie!  I love sunset!  So biler aku tahu yg di restaurant TLC nie biler petang memang merupakan stop point utk org tengok sunset.. so aku pun dah budget nak lepak sini sambil minum orange juice secara berduaan ngan en.teman sambil menikmati panorama sunset yg indah disekitar Tanah Lot ini!  Owhh.. Owhhh.. romentiknyeeeeeeeeeeee~~~

DSC_5176 copy
tapi apakan daya, aku hanya mampu landing disini buat beberapa minit saje! huhu... sedey!  takpe lah walaupun sekejap, org kata dari tak merasa langsung, at least merasa lah jugak vuntut aku tinggalkan jejak kat atas bantal2 yg empuk itew! haha!  but serious memang santai and awesome sgt kalau dpt lepaking kat sini dari awal sunset sampai abis sunset!

IMG_1282 copy
nak tahu kenapa kiteorg tak dpt nak lepaking kat bantal2 gebuss di TLC Restaurant tadi?  Yea.. ini lah punca nya!  Jom aku bawak korang tengok apa yg ade di curam yg ramai org berdiri tu ye!

IMG_1285 copy
Nak turun ke bawah nie memang kerja yg merbahaya sikit! make sure korang kalau nak turun ke gaung bawah nie pakai lah slipper yg grip dan tak licin ok! 

DSC_5059 copy
memang kawasan nie berbatu-batu... so memang kene betol berhati-hati waktu menuruni cerun yg berbukit licin ini!

DSC_5058 copy
ini lah permandangan dari bahagian bawah curam tadi!

DSC_5063 copy
So apa lagii.. Ini  lah kerja kami! muahahahaa... :p

DSC_5068 copy
Lalalalala....

DSC_5069 copy
pakat nak terbang tapi takde sayap jerk kiteorg nie!

DSC_5076 copy
Kami adelah isteri2 yg sentiasa menyinari hidup para suami kami! cewaahh!

IMG_1327 copy
matikk laaaaa.. gambar versi RomenTickss kite akan kuar jap lagi! mesti diaorg muntah hijoo kan Bee? :p

IMG_1392 copy
EheeemmM!!!

IMG_1360 copy
AcchooOOooMmmMmm!!!

IMG_1395 copy
WooOOoTT!!!

IMG_1417 copy
Seteguh mana batu, lautan, langit & matahari.. begitu lah jua seteguhnya cinta kite buat selama-lamanya! 
You & Me will be together, forever & ever.. Insyallah..
You Jump! I Jump!

IMG_1467 copy
Matahari semakin melabuhkan tirai nya di Pan Pacific Nirwana Bali, Tanah Lot!

IMG_1458 copy
Subhanallah.... Maha Suci Allah!
Memang aku suker sangat pada sunset!
Panorama yg begitu indah utk dilihat sambil mengkagumi ciptaan yg Maha Esa!

DSC_5107 copy
romantika di amour disisi sunset yg begitu gorjes!

can you see the big wave is coming?

DSC_5093 copy
Gedebuusshhhh!!!!

DSC_5099 copy
Biler tengok balik gambar2 nie, aku pun tak sangka punyer tinggi lokasi kiteorg berdiri nie rupenya.. dan begitu beraniiii kami berdiri dikawasan ini! uhuhuhu....

DSC_5114 copy
Bee.. terima kasih kerana menjadi cahayaa yg sentiasa bersinar menyinari hidupku!

DSC_5116 copy
Lovely moment... tetiba ade plak small boat merentasi lautan disinun!

IMG_1433 copy
tadi memula amik gambar ngan Zaa cahaya sunset tak berapa nak kuning.. now makin kuning kite pose lagi sekali! hehe...

IMG_1444 copy
kami berdua yg kurang sifat gayat! beruntung suami kami kan? hahaha...

DSC_5141 copy
Ok.. kasik pasangan yg lagi satu ni plak interprem!

IMG_1377 copy
Aaaauuuuuuwwww!!! hampiirrrrrrrrrrrrrrr!!  So approved kat I'm Yourss! hahahaa....

DSC_5135 copy
WeeeeWiiiiiTTttt!!

DSC_5138 copy
Sweet!

IMG_1471 copy
nak tahu gambaran sebenar disebalik photoshoot diatas tadi? haha.. yg disebelah curam kiri, en.teman tengah dok bertenggek amik gambar.. and yg belah kanan curam si Lee & Zaa tengah in da pose!

IMG_1472 copy
Behind the Scene! hehe... Kamera si Lee ade kat tangan aku.. so aku yg snap gambo nie! 

IMG_1515 copy
So now dah tahu naper kiteorg tak dpt nak lepaking kat TLC Restaurant nie sambil nonton sunset? uhuhu.. kalau stay more than 1 night will be just nice actually! so sehari dah amik gambar kat cerun.. and satu hari lagi leh lah lepaking kat sini!  tapi apakan daya.. takpe2.. as I said.. dia nak suruh datang lagi sekali ke sini tuh! muahhahahaa.. :p

DSC_5157 copy
Ok.. waktu kiteorg on the way back nak ke bilik lepas dari amik gambar sunset, kiteorg terserempak ngan kumpulan ini!  Diaorg buat apa siap ade cam penari, pemuzik gamelan & pemengang obor?

DSC_5159 copy
Di sepanjang laluan pejalan kaki di sekitar hotel nie, ade pelita yg tinggi sebegini.. so diaorg everyday after sunset, diaorg akan nyalakan pelita ini sambil diiringi oleh alunan muziik gamelan mereka!

DSC_5163 copy
kemudian, setelah pelita dinyalakan... cewek-cewek ini akan pergi ke tepian pantai... 

DSC_5165 copy
lalu mereka meninggalkan bekas-bekas yg aku tak pasti apa bekas tu sebenarnye.. but it is more like upacara sembahyang dan kepercayaan diaorg disana ketika sunset lah gitu!

IMG_1509 copy
korang jgn tak tahu.. diaorg nie semua ade training tau!  biasalah setiap pasukan mesti ade jurulatih kan?  So, nak tahu sapa jurulatih diaorg nie?

DSC_5167 copy
Muahahaha.. ade gaya seorang jurulatih & pengurus pasukan tak???
Garang hokeyyyyyyy 'penguruss' nie! :p

IMG_1511 copy
Pasukan bergambar kenangan bersama 'pengurus' & 'assistant pengurus' pasukan yg didatangkan khas dari Malaysia! hehehe...
Ok lah... aktiviti malam hari kami di Pan Pacific Nirwana Bali akan menyusul selepas ini yea! :)

8 comments:

Bitt (double IS) said...

lomantik uuuu...hehehe really nice view!

Anum said...

wow bestnya percutian di bali nie sis

wAnNy said...

romennntik sungguh! ;D
cantek nye sunset...

:: Riri-Fatieha ::~ said...

wah..bestnye tengok sunset...

Siti Shuhadah said...

cantik sgt sgt sgt.... & merbahaya sgt sgt sgt tau !!!

mrs.ecam said...

osem...leh buat poskad ok gambo2 korang kt sunset tu...heeeeeeeee

Cik Kamoo said...

cantik betul semua pic kat sini!! memang menawan hati sungguh tengok

mrs puex said...

ohsem momentoss...i loiiikeeee....

bab tetibe jd 'pengurus' tu yang tak menahan..hihihi...:D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails