COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, June 21, 2012

Uncle Joe Turns 61 Years Old Today... HAPPY BIRTHDAY TO YOU DAD!

Tahun lepas dah buat entry birthday syahdu perindu... tahun nie kite make it sesempoiii as I like to Move it Move it! hihihi...

HAPPY BIRTHDAY TO YOU MY BELOVED DADDY!
Kejap jer dah naik setahun lagi usia apak aku nie... dan setahun lah jugak usia gambar kat Secret Recipe nie aku simpan dlm draft box tak di update2 sampai ke sudah which akhirnya membawak ke tahun ini! hahahaaha.... But ok whaaaaaaaaattttttttttttttttttttt! at times gambar or cerita basi nie berguna jugak akhirnya! walauuuuuuuuuuuuuuuuuuupuuuuuuuuuuuuuuuuunnnnnnnnnnnnnn basi selama setahunnnnnnnnnn! muahahahaha... :p

Actually, last year on 21 June 2011... my dad bawak kiteorg seluruh ahli keluarga gie makan2 kat secret recipe!  the main agenda adelah makan kek semata! sebab cheese kek kan berat.. so memang itu lah tujuannya makan kek sempai kenyang! sebab kiteorg kalau makan2 bende lain.. confirm end up kek tuh tak bersentuh! hehehe...

DSC_0016 copy
Ayah aku suker makan blueberry cheese kek secret recipe.. so dia belanja kiteorg seluruh anak beranak makan kek favorite dia!  Tapi sedih plak tengok gambar nie... gambar kenangan bersama arwah Abg Dollah! al-fatihah buat abg ipar aku.. :(
Apak nya birthday apak dah belanja kek.... selang beberapa hari yg anak anakk plak tidak lepaskan peluang utk belanja apak nya makan pulak! 

DSC_0059 copy
kiteorg bawak my dad gie makan kat Restaurant Tupai-Tupai.. tapi gambar makan2 en.teman tak amik plak sbb memasing sibuk nak makan jer time tuh sbb dah laporr kekdahnya! hehe. takpe lah.. will update later2 about restaurant tupai2 nie (again another citer basi)... citer makan2 kalau takde gambar makanan yg mengiurkan kurang kick plak rasanya kan? :p

DSC_0064 copy
Just for you dad!
time nie Antih Zara dlm perot mummy dia! hiihihi..

DSC_0066 copy
entah kenapa... aku sedih tengok ayah aku nie.. dari raut wajah nya tersimpan seribu satu kesedihan biler hidup bersendirian tanpa seorang isteri disisi selama hampir 4 tahun! kesunyian sebenar itu hanya dia saja yg tahu! :(

Udah.. udah.. tadi memula kata nak buat entry sempoi sempoii.... happy happyy just I like move it move it.. nie apa kes tetiba sampai dah smudge makeup kat muke aku nie? T___________T
.
Ok ok.. jom tengok keceriaan ini!

DSC_0071 copy
eh ayah dpt apa tuuuuuuuuuuuuu???? *purakpuraktaktahu*

DSC_0070 copy
cerr bukak Ayah...

DSC_0072 copy
mana tahu ade cheque kat dlm tuh!! :p

DSC_0082 copy
hahaha... sempoii tak hadiahh dari kami?
Voucher Penginapan dan Percutian Di Terengganu Selama 3 Hari 2 Malam!

Well... NeenaAnuar kan pasangan gonjeng! so haruslah at times ade jerr perkara2 gonjengan yg diaorg akan lakukan! hehehe.. actually aku memang dah naik bunttuuuu tak tahu nak kasik hadiah apa kat my dad nie tau!  balik2 kang baju.. balik2 kangg.. baju... nak kasik wallet, tali pinggang semuanya dia dah ade which is still under used pun!  so end up aku terfikir.. dia sukaaa sgt balik kampung kiteorg kat terengganu!  sampaikan kiteorg kalau nak bawak dia pegi bercuti ke tempat lain like ke Melaka ke.. Cameron ke.. memang dia kurang berminat!  balik2 ke Terengganu jugak yg dia akan sebut kalau nak pegi holiday! 

Sampai ade masa aku plak geramm jadiknya sebab kalau nak balik ganu nie bukan boleh sehari dua.. perjalanan jerk dah makan masa sampai 2 hari utk sehari pegi dan sehari balik!  so pasal tuh aku tak suker kalau nak balik ganu kurang dari 5 hari!  dia takpe lah.. memang selama nya 365 dok cuti sesaja! hahaha...  So tuh yg aku memang dah peruntukkan utk dia.. every year sessi balik kampung ngan dia selama seminggu!  kalau dia nak balik 2-3 kali ke Terengganu in a year... sorrryy dorry stroberi lah pakk... but kalau dia nak gie vacation yg dekat2 like ke melaka or cameron.. anytime jek aku boleh bawak sbb tak memerlukan percutian yg panjang! :D 

Maka entah macam mana tetiba kepala hotak aku terlebih bijak bile dtg idea nak gie buat voucher penginapan secara Do It Yourself (DIY) tuu as hadiah buat dia!  Apak aku terkojott tengok voucher tuh! hahaha... mula2 dia tak paham gak.. pastu aku pun explain lah.. yg aku takde lagi voucher original tempat penginapan tuh.. aku tunggu matta fair bulan sembilan (tahun lepas) baru nak gie purchase voucher nya...

Kesudahannya bulan 3 tahun nie baru aku beli voucher penginapan tuh utk dia!
Insyallah.. dlm bulan lapan nanti kami akan balik kampung dan bercuti di Merang Suria Resort selama 3 hari 2 malam!  tuh baru 3 hari 2 malam.. ade lagi extras nite yg akan kami extend during percutian yg akan datang nie nanti.. tapi yg itu apak bayar sendiri lah ye pak! hahaha.. :p

Sebenarnya kan.. ade kisah sentap skit disebalik aku beli voucher penginapan nie! bukan sentap ngan my dad.. tapi sentap ngan pihak resort yg open booth di Matta Fair!  bukan resort Suria Merang nie yg aku sentap tau.. ade lah resort lagi satu tuu.. pasal kesilapan dia lah aku pi beli voucher kat Suria Merang nie.. takpe lah.. dah nak jadik rezeki si Suria Merang gamaknye!  uhuhu.. ok ok... yg citer sentap tuh aku citer in later2 episode ye! hehehee..

Ayah penah sakit last year.. rasa tak sihat badan, sakit perot dan demam sampai kene warded..

Itu pun ayah degil.. waktu sakit sikit2 tetap nak tahann... tetap kata takpe.. ayah boleh tahan lagi.. endup bile dah terukk baru ayah call angah pada jam 12 tengah malam utk gie hospital! Oh ayah!  tolong lah lepas nie pada usia 61 tahun nie.. kurangkan sikit degil ayah tuh ye! ngeeeeeeeeeeeee~~~

Ye lah.. perihal sakit nie bukan boleh dibuat main2.. lagi2 kite yg dah semakin uzur nie.. kalau awal2 dicegah kan ke bagus dari dibiarkan sampai melarat... kan dah tak pasal2.. ayah kene masuk ward.. tapi angah yg jadik mangsa tukang abiskan hospital food sebab ayah tak lalu nak makan! @____@

Mudah mudahan tahun ini ayah akan dikurniakan kesihatan yg lebih baik hendaknya!


DSC_0005 copy
You care, love and teach...
You are protective and supportive....
You make me a proud person...
May you continue to live a joyful life for all the years to come...
I love you Dad, Happy Birthday.
Cool dan sempoi tak citer b'day my dad yg dah belated selama setahun? hahaha.. ok lah tuh... sekali sekala wat entry version lain dari yg lain plak! Tahun nie punyer celebration tak tahu camne lagi.. mudah mudahan dpt aku update secepat yg mungkin dan tak jadik belated entry pada tarikh 21st June 2013! :p


p/s:  I have Pre-Loved Items for Sale! Let's grab it! :)

14 comments:

Anum said...

sangat cool n3 ur dad sis

Afasz said...

tersentuh plak bile tgk daddy u sakit tu.... >_<

moga cpt sihat dpt bercuti

singgah n follow dr afasz.com

SURIA AMANDA said...

Happy Birthday Uncle!!!

Tina Othman said...

happy birthday uncle, moga dikurniakan kesihatan yg baik, murah rezeki dan dipanjangkan umur

Deqna said...

Happy birthday to your dad... stay healthy and happy with all the anaks & cucus :)

mama tisya said...

sebak la bc entry ni...happy busday utk ayah neena..

wAnNy said...

happy birthday uncle joe..
moga dikurniakan kesihatan yg baik ;)

La dOLcE mEa_nAtt said...

terus rasa sedih n nak peluk abah mcm kak neena buat tu...wuwuuwuw sedih ni..tapi happy for u sis

CikFi said...

sedih pulak baca n tgok gbr2 akak niena ni.. rindu ayh sy jugak yg baru pergi menemui ilahi 30 mei 2012.. sob..sob..sumpah sedey sgt tgok gbr akk nih....

Siti Shuhadah said...

happy birthday uncle.. semoga uncle joe sihat2 selalu...

uncle cam mak shu.. degil skit bila sakit nak bawa gi spital xmau katanya... jenuh pujuk..

nome said...

sebak rasanya tgk muka your dad...hanya dia yang tau isi hati dia skrg ni without wife...semoga Allah sentiasa kurniakan kesehatan yang baik kepada uncle...jaga diri elok2 ye uncle...jangan lupa makan ubat...anak2 semua sayang kat uncle...tetiba tingat kat Abah kat kampung....huhuhu

happy birthday uncle

Mooniqueen said...

Ayah MQ jauh pulak... Sayunya rasa neena dpt peluk ayah... Nak jugakkkk..

~PILOT LOVER~ said...

Akak terharu lah pulak bace entry nih... ='( anyway kesungguhan akak sebagai seorg anak yg menjga your dad perlu di banggakan..sekrg ssh nk tgk ank2 yg btl2 hargai ibu bapa mereka.... respect kat akak la ^_^

-cinta soFiaSafiya- said...

Selamat hari lahir Pakcik.....moga ALLAH pelihara pakcik dalamm keadaan baik-baik aja...


akak, nida blew faham situasi ayah akak ni....bapak nidapn sama laaa...sesekaliperasaan rindu tuh mai.tak teebendung ayaq mata dia.....

moga-moga MAK akak n MAMA nida ditempatkan di kalangan para soLihin..insya'allah........

bertuah pakcik ada anak mcm kakniNa n yg lain sangatttt care ^_*

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails