COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Monday, June 20, 2016

Sedih Bila Dah Nak Raya!


Hari nie dah 15 Ramadhan dah kan??? haih.. cepatnya masa berlaluuuu! Rasa macam baru jer semalam kite mula berpuasa… tup2 hari nie dah setengah bulan dah kite berpuasa kann.. pantas sungguh masa berlalu.. huhu..


Hari nie jugak lagu raya dah start berkumandang di radio.. memang tak boleh nak dinafikan.. bile dengar lagu raya jer.. mula lah roh mood nak beraya dtg menerpa! Tapi utk aku yg dah kehilangan mak nie.. bile dengar lagu raya jer… honestly perasaan sedih lebih banyak dari perasaan gembira nak beraya!


Bila nak raya jer… automatik jiwaaa aku jadik touching… terus teringat zaman kecik2 and anak dara dulu.. aku lah peneman setia mak kat dapur! Kiteorg buat kuih sama2… kiteorg masak sama2… kiteorg pegi pasar sama2… itu antara memori terindah antara aku ngan arwah mak bile nak sambut raya!


Ade tahun yg mak penah ckp dia malas nak buat kuih raya.. aku memang akan sedih bile mak ckp tak nak buat kuih raya.. sebab pada aku kemeriahan beraya tu bile penat2 kan diri buat kuih raya sampai tengah malam.. sambil2 buat kuih raya sambil2 dengar lagu raya berkumandang di radio! Memang seronokkk nya nak beraya…. Tu belum lagi malam raya… mak masih sibuk kat dapur buat rendang dan pulut kuning..aku pulak sibuk tukar langsir.. tukar cadar… masukkan kuih dalam balang… cuci rumah.. cuci toilet.. memang busy & penat sgt bile dah nak raya… tapi itu lah keindahan & kegembiraan bile nak sambut hari raya!


Now semua tu dah tinggal kenangan jerrrr! Haihh.. bergenang air mata bile tiap kali kenang masa lalu… sejak mak dah takde.. hampir 90% keseronokkan aku nak sambut hari raya dah pergi bersama-sama dgn mak! Takkan sama situasi berhari raya ade mak ngan tanpa mak disisi… Mak is everything!


Again aku rasa frust takde gambar kenangan buat persiapan hari raya bersama dgn mak! Zaman dulu mana ade phone with camera canggih mcm skg nie.. zaman dulu nak bergambar kene pakai Kodak filemm.. leceh nak bergambar! Tu yg endup aku takde byk gambar ngan arwah mak.. korang yg ade mak.. please lah amik gambar banyak2 ngan mak korang… setiap apa yg korang buat.. amik lah gambar ngan mak korang.. serious itu jer lah kenangan terindah yg korang akan simpan bersama-sama ngan korang bile mak korang dah takde nanti!


Macam aku skg nie.. semua kenangan terindah tu ade dlm kotak fikiran jerrr! Gambar memang tak banyak sbb zaman dulu2 mana ade penyakit selfie macam skg nie… so bile rindu.. tutup mata… cuba bayang dan imbas kembali saat2 indah bersama-sama ngan makk dulu kala! Haihh.. kadang rasa macam cepattt nyaa mak pergi tinggal kan aku… tapi aku kene fikir dan banding kan diri aku ngan org yg lagi sedih kisah mereka dari aku.. at least aku sempat lah jugak merasa nikmat berhari raya bersama ngan mak sampai aku dah kawin… ade org nasibnya yg sejak kecil dah kehilangan mak.. yg anak yatim piatu tu lagi sedih… takde mak .. tak de ayah.. beraya sesame diaorg jerr.. tu lagi sedihh kott! Sobs.. sobsss..


Betol lah org kata.. kite jgn kenang apa yg kite takde… kite kene bersyukur dgn apa yg kite dah penah dpt sebelum nie dan bersyukur dgn apa yg kite ade skg nie!


Untitled

Sekarang nie dia nie lah kebahagiaan aku! Bersyukur sebab Allah masih bagi ruang dan peluang utk bersama-sama dgn dia yg tall, smart and handsome nie! :p


Sejak mak dah takde… aku dah tak kisah sgt nak beraya dah sebenarnya! Just go along with the flow.. kadang tu penah jugak lah aku rasa mcm kalau boleh tak nak beraya sebab mak dah takde.. huhu… tapi dlm pada ade rasa macam tak nak beraya tu aku tetap akan sehelai dua baju raya! Ahahaha.. anyway, walaupun aku masih ade ayah disisi.. tapi to me.. seorang ibu boleh menjadi seorang ‘ayah’.. tapi seorang ayah belum tentu boleh menjadi seorang ‘ibu’!


Well.. yg pasti semua org akan melalui saat kehilangan seorang mak disisi mereka.. antara cepat dgn lambat jer.! So nak tak nak .. suke tak suke.. kite kene bersiap sedia utk kehilangan seorang insan mulia yg bergelar IBU di dalam hidup kite!


Ok lah cukup lah luahan hati kak neen utk hari nie... memang sejak dua tiga hari nie mood Kak neen mendungg jerr.. semendung cuaca kite kat KL niee.. sejukk betol sebab hujan non stop utk dua tiga hari kebelakangan nie… hehe.. So korang dah shopping baju raya ke??? Tudung raya dah beli???? Kalau belum beli meh beli tudung Kak Neen nieh! Ahahahaa…


Untitled

Untitled

Syukurr alhamdulillahh… thank you so much pada korang yg sentiasa support produk Naazneen Faiqa dari Kak Neen! Terima kasih yg tak terhingga di atas setiap feedback & testimony yg korang berikan.. insyallah Kak Neen akan terus keluarkan produk2 yg berkualiti tuk semua customer2 kesayangan Kak Neen! ;)


Header FB (Express Eryna)

Header FB 2 (Express Eryna)

HARGA TUDUNG SARUNG EXPRESS ERYNA – RM38.90/pc (exclude postage)


Nie nak habaqqq mai niee.. tudung Eryna color Dark Blue tu dah tinggal last 2 pieces sahaja skg nie.. so siapa cepat dia dpt okkkkkk!!!! serious siapa tak grab collection ERYNA nie akan kerugian sebab material dia memang super ohsem dan ternyata ianya diperakui oleh kebanyakkan customer2 Kak Neen yg dah selalu purchase tudung sarung express dari koleksi Naazneen Faiqa yg terdahulu! Color grey & maroon pun tak kurang hebat.. anytime nak masuk ke kancah SOLD OUT jugak tuh! Ahahaha..


Kalau korang bijok.. korang akan grab 3 color nie terusss sebab korang boleh dpt FREE POSTAGE kalau purchase 3 helai dan keatas! But kalau korang tak nak purchase 3 helai tudung ERYNA.. don’t worry korang boleh mixed dgn koleksi tudung halfmoon KAMILIA ni jugak!


Header FB (Half Moon Kamilia)

Header FB 2 (Half Moon Kamilia)

HARGA TUDUNG HALFMOON SHAWL KAMILIA-X – RM55.90/pc (exclude postage)


Header FB (Half Moon Kamilia Plain)

Header FB 2 (Half Moon Kamilia Plain)

HARGA TUDUNG HALFMOON SHAWL KAMILIA-plain – RM39.90/pc (exclude postage)


Tudung Kamilia ni pun boleh tahan hotttt bile dekat2 nak raya niee.. color Pink yg sweet tu dah tinggal 1 last piece okkk.. so sapa nak sambar color pink tu baik cepat… kang dah sold out.. confirm korang akan antar icon air mata yg terjun berjujuran tu kat Kak Neen! Ahahaahaha.. Color Maroon, Emerald Green & Blue pun dah limited dahh.. so cepattttttttttt!!!!!!


Kot ade yg tak pandai nak pakai tudung halfmoon macam Kak Neen pakai nie? jgn risau. Sgt sgttt cara memakai nyer.. sila layan video tutorial khas buat korang kat bawah nie yer!



Seee.. senang kann??? Hehehe.. ade Kak Neen celoteh pasal tudung sarung Express Eryna jugak di hujung video tu.. so korang boleh tengok saiz sebenar tudung Eryna tu macam mana.! :)


Nak order?? Sila whatsapp Kak Neen di 019-3769459 / email me at naazneenfaiqa@gmail.com dgn kadar segera ya! :D

7 comments:

Nurzakiah Hanum said...

sedih kan bila teringat arwah
anum teringat arwah abah.. sad2

tudung akak memang best

yana2605 said...

lama dah kak neen tak citer psal ayah kak neen and family kak neen..dulu slalu gk updated citer2 family..

sy dh kehilangan arwah ibu sejak 16 tahun lepas masa umo saya 17 thun..emm smp skrg sy msih tak boleh tgok gmbar2 lama dia sbb nnt akan sedih.. btul kak neen ckp seorg ibu mgkn dpt gantikan bapa tp tak mgkin seorg bapa dpt gantikn seorg ibu..

IQ = Iez Qis said...

IQ tahun ni first time beraya tanpa mak. Arwah baru pergi mengadap Ilahi bulan 1 lepas. Tak terbayang rasanya macam mana perasaan hari raya tanpa arwah...even dah bersuami, tetap nak cari mak bila raya...Allah..

pagi tadi dengar radio dah start mainkan lagu raya pun boleh nangis...huhu..

IQ dah ada baju raya tapi tudung raya tak cukup lagi! hahaha!!

BaTiK_PiNk said...

Kak Neena...Yani tahun ni dah 3 tahun beraya tanpa arwah Mak dan 6 tahun tanpa arwah Abah...memang sama perasaan macam Kak Neena, rasa macam dah takde makna hidup tanpa mereka berdua...hurm...

Shiqeen Sattar said...

Alfatihah.. semoga arwah berada di kalangan orang-orang yang beriman. Nice tudung.. simple!

Nurhidayu said...

tak sabar2 nak tengok baju raya neena..hehe..

AinArshad said...

Kak Neen, sy silent reader.. sy tahun ni tahun ke-2 beraya tanpa Mak, mmg tak dinafikan mood nak braya mmg susah nk dtg cpt2 mcm ni tak mcm dulu2 masa Mak ada.. bila dgr lagu raya bkumandang, rasa masa tu jgk nak pindah duk oversea.. siapa lah yg tetapkan eh tiap 15 ramadhan putar lagu raya? mcm tak patut sbb awal lg.. hurrmmm

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails